anestezii

•  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 10:44
    0 0
    voi fi operata de varice si nu stiu ce tip de anestezie sa aleg... doctorul mi-a zis ca pot alege intre cea locala, la care s-ar putea sa simt ceva si alta care sa ma adoarma, dar mi-e cam frixa de asta.
    Ati facut o astfel de operatie? cu ce fel de anestezie? oare se simte foarte tare cu cea locala?
  •  
    • 4411 mesaje
    26 Mar 2007, 12:18
    0 0
    Nu simti nimic daca o vei alege pe cea locala nu ti face griji.Este cam stresant in timpul operatiei pt ca esti constienta,auzi diverse chestii insa daca te gandesti ca te va durea stai linistita,nu simti.Cea generala este mai comoda..ai adormit si cand te trezesti s a terminat totul , insa organismul isi revine mai greu..eu am avut ameteli vreo 2 saptamani si tot felul de senzatii..cald frig,nu mai vedeam bine etc.

nu mi se pare ok sa ti spuna ca e posibil sa te doara.te doare daca nu cantareste bine cantitatea de xilina,proportional cu greutatea ta.altfel nu simti nimic,ti o spun sigur am mai multe operatii la activ si am patit o si pe asta.nu au aproximat bine si ma durea (nu rau dar de ce sa innebunesc de frica acol ba chiar puteam sa misc si degetele de la picioare.mi au bagat ceva in vena si atunci a fost chiar naspa,vedeam tot felul de culori,mi se parea ca voi cadea de pe masa..de astea , n am mai simtit nici o durere dar mai bine taceam,imi amintesc si acum ce nasol a fost.
  •  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 13:58
    0 0
    o doamne culori... stari naspa 2 saptamani.. hmmmm cred ca optez pt aia locala. tu ti-ai facut pt varice sau pt altceva? daca pt varice prin ce metoda?
  •  
    • 1051 mesaje
    26 Mar 2007, 15:48
    0 0
    de ce nu poti alege anestezia in coloana vertebrala?? asa nu simti absolut nimic de la talie in jos, dar vezi si auzi tot...
  •  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 16:17
    0 0
    pt ca nu e o operatie atat de complicata ca sa necesite o astfel de anestezie ... cred ca riscurile ar fi mai mari datorita anesteziei decat operatiei in sine.
    si de vazut nu ma lasa doctorii sa vad mi-au si spus... pentru ca si eu as fi preferat sa vad ce se intampla ....dar... nu se poate
  •  
    • 4411 mesaje
    26 Mar 2007, 16:20
    0 0
    anestezia locala este aceea in coloana.. rahianestezia.nu mi am factpentru varice dar tot pe acolo am avut probleme,la un picior.fa anestezia locala o sa vezi a e super bine dupa..in cel mai rau caz vomiti o data si iti revii.f important este sa nu te agiti dupa operatie,ramai linistita pana ce trece efectul,nu face miscari bruste,mai ales cu capul.pe cat posibil ramai nemiscata pentru ca se poate sa ai dureri de cap pe urma..uneori pe termen lung.daca totusi respecti chestia asta si te doare capul dupa,cand ajungi acasa si incetezi tratamentul cu antibiotic bea o tarie ceva amestecata cu cafea.chiar functioneaza.si nu ti fie teama e un fleac
  •  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 16:22
    0 0
    mie mi-a zis ca imi face in picior nu in coloana.... nu mai pricep nimic
  •  
    • 1166 mesaje
    26 Mar 2007, 17:15
    0 0
    da..la membre acum se fac anestezii pe grupe de muschi..sau asa ceva..nu se mai fac in coloana...sau cel putin la spitalele mai mari din tara asa se face...dar eu ti-as recomanda-o pe cea generala...eu dupa anestezia generala m-am simtit mai bine ca niciodata...nu ma mai durea nimic...parca eram nascuta a doua oara...nu mi sa intamplat in viata mea sa ma simt asa de bine...eu sufar si de o sinuzita si am mereu dureri de cap..dar in ziua aia nici capul nu ma mai durea
  •  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 17:29
    0 0
    dar ca sa vada daca nu etsi alergic la anestezie sa fac niste analize specifice inainte sau e la nimereala?
  •  
    • 1166 mesaje
    26 Mar 2007, 18:14
    0 0
    inainte, vine medicul anestezist si poarta o discutie cu tine..te intreaba multe chestii despre bolile avute pana acum..tratamente...si intreaba si daca esti alergic la vreo substanta..daca ti-ai facut anestezie la dentist..chestii din astea...asa ca dozajul il face in functie de ce ii spui tu...
  •  
    • 841 mesaje
    26 Mar 2007, 20:37
    0 0
    aha am inteles... la anestezia de l adentist nu-s alergica... sper sa nu fie problema nici cu aia.
    multam de raspunsuri
  •  
    • 4411 mesaje
    27 Mar 2007, 09:04
    0 0
    Nu stiam despre aceasta anestezie,n am mai suferit nici o interventie de curand. fiecare reactioneaza altfel dar dupa parerea mea cu cea locala risti mai putin sa ti fie rau dupa..inainte de operatie ti se face un set de analize oricum,discuti cu medicul anestezist,daca iei pilule contraceptive sa i spui..
  •  
    • 98 mesaje
    27 Mar 2007, 10:16
    0 0
    Si eu am facut trei anestezii generale, si nu am avut nici un fel de probleme. Chiar m-am simtit f bine dupa, eram vioaie, fara stare de lesin sau greata. Cred ca depinde de fiecare organism in parte, de starea fiecaruia de sanatate.
  •  
    • 841 mesaje
    27 Mar 2007, 13:47
    0 0
    mdaaaaa .... cand ma hotarasem la cea locala ... acum iar nu mai stiu ce sa aleg
  •  
    • 166 mesaje
    27 Mar 2007, 14:35
    0 0
    vad ca parerile sunt impartite
    eu am facut operatia de apendicita cu rahie si a fost oribil dupa operatie....
    am facut alta operatie cu anestezie totala, si nu am avut nimic a fost super m-am simtit excelent dupa
  •  
    • 357 mesaje
    27 Mar 2007, 15:06
    0 0
    eu am suferit cumplit dupa o rahie. nu aveam nici o pb cu operatia, dar nu mai puteam de rau general de la rahie. am inteles ca nu are o puritate absoluta substanta folosita la anestezie, si din cauza asta raul. stiam asta si am cerut anestezie generala, dar nu a vrut dr anestezist sa-mi faca, fiindca e o metoda f invaziva. iti perturba toate functiile organismului. am vazut si pareri pro, dar daca tu poti alege o anestezie locala...de ce nu? ai o interventie minora, nu-ti fie teama si roaga-te sa nu o repeti dupa ceva timp, ca de obicei asa se intampla. vasele se slabesc pe alt traseu.
  •  
    • 385 mesaje
    27 Mar 2007, 16:19
    1 0
    acum 2 ani am avut o operatie la genunchi. mi-au facut injectia in coloana( mi se ridica parul pe mine numai cand imi amintesc), doctorul gata sa ma opereze, dar eu simteam tot. atunci mi-au facut anestezie totala si n-am mai simtit nimic.cand m-am trezit eram intr-o stare fff naspa si ciudata. nu stiam daca eram vie sau moarta, auzeam voci in jurul meu, stiam ca exist dar nu-mi simteam corpul, groaznic. prima zi m-am simtit mai bine ca am stat mai mult culcata, dar a doua zi am crezut ca mor de rau ce-mi era. totul se invartea cu mine, imi venea sa vomit, n-aveam pofta de mancare etc. eu zic sa alegi mai bine anestezia locala daca isi face efectul si nu simti nimic,te vei recupera mult mai repede si nu are atatea efecte negative.
  •  
    • 841 mesaje
    27 Mar 2007, 17:20
    0 0
    da, cred ca locala voi face dar daca as simti ar fi fost bine sa stiu ca e anestezistul acolo si ma poate adormi la cerere, insa din cate am inteles nu se poate asa pt ca se programeaza si anestezistul... desi este vorba de o clinica foarte scumpa...
  •  
    • 1906 mesaje
    27 Mar 2007, 19:04
    0 0
    am avut eu vara trecuta o operatie care a necesitat anestezie generala si vreau sa spun ca m-am simtit super bine apoi. cu exceptia unei conversatii de care eu habar nu am si pe care se pare ca am purtat-o dupa ce am iesit din sala nu am avut nimic. la cateva ore zburdam ca agitata prin clinica.