rana pe col si negi vaginali

•  
    • 1 mesaje
    22 Mar 2007, 15:07
    0 0
    buna fetelor, am intrat si eu pe acest forum in speranta ca ma ajutati cu vreun sfat. Am fost la un control gineco si mi s-a depistat o rana pe col. Am facut colposcopie si testul papanicolau. La test mi-a iesit C2 (a zis dr ca e bine) dar mi-a gasit un microb in secretie va trebui sa fac trat pt microb. Vreau sa va intreb daca am C2 la testul papanicolau inseamna ca am virusul HPV? Dr a zis sa facem vaccinul contra cancerului de col uterin insa nu sunt sigura. E o groaza de bani. Il fac dar nu stiu daca e utila vaccinarea in cazul in care virusul e deja instalat. Va multumesc si astept raspuns
    Sanatate tuturor
  •  
    • 8403 mesaje
    22 Mar 2007, 16:17
    0 0
    repeta testul Papanicolau la un alt laborator.

care spunea medicul ca este microbul din secretie?

da, se poate si cu C2 sa fie existent papiloma virus.numai ca medicul pe ce baza ti-a pus acest diagnostic?sau iti este doar teama s anu ai asa ceva?
  •  
    • 109 mesaje
    23 Mar 2007, 00:30
    0 0
    CE sunt aia negi vaginali , nu ai vorbit despre ei,te dor te deranjaza,pot cauza boli,poti face cancer uterin de la ei,s-au mai bine zis de ce apar??Sanatate iti doresc si astept vesti de bine.
  •  
    • 14 mesaje
    24 Mar 2007, 16:40
    0 0
    Buna !
    Nu ai pomenit nimic despre negii vaginali, decat in subiectul mesajului. Daca prezinti astfel de excrescente, este foarte probabil sa ai o infectie cu HPV. Leziunea pe col poate fi de asemenea, o manifestare a acestui virus, insa mai sunt si alte motive de aparitie a acestor leziuni. E interesant ca ti s-a sugerat vaccinul impotriva HPV, desi lucrurile nu sunt clare. Acest vaccin este preventiv, prin urmare nu este eficient daca ai deja HPV.
    Prezenta koilocitelor indica o infectie cu HPV, in urma examenului citologic.
    Eu zic sa mai consulti un doctor...Multa sanatate !