va rog...un sfat!!

•  
    • 102 mesaje
    21 Mar 2007, 22:54
    0 0
    Sunt un pachet de nervi si stres...am avut DPN pe data de 16 martie si deocamdata nimik.Am colul perfect inchis si lung si sunt din ce in ce mai disperata.Am facut si o noua eco, fetita e bine dezvoltata dar nu stiu ce sa mai cred..parca nu mai vrea sa se nasca.Dr a zis ca nici cezariana nu imi poate face daca nu e colul acela macar 2/3 cm deschis....sunt din ce in ce mai stresata atat eu cat si sotul! A mai fost cineva in situatia asta? Ce pot sa fac ca te asteptat m-am saturat!!!!!
  •  
    • 1013 mesaje
    21 Mar 2007, 23:32
    0 0
    zmeurica,cum adica nu-ti poate face cezariana daca nu ai colul dilatat?pai unul din motivele pentru care se face cezariana este tocmai asta,ca nu se dilata colul...ti-o spun din proprie experienta ca la 41 saptamani eu nu aveam niciun cm dilatatie si nici urma de contractii.si am facut cezariana...la 11 zile dupa DPN.
    probabil se refera ca nu-ti poate face anestezie epidurala,acolo este nevoie de dilatatie 2-3 cm,dar la mine s-a folosit rahianestezia din cauza ca aveam colul inchis cu 7 lacate.
    este foarte important ca dupa DPN sa ramai sub supraveghere sau sa mergi zilnic la control si sa simti ca bebelusa este activa.
    iti inteleg perfect nerabdarea,prin aceeasi situatie am trecut si eu...cateodata fetitele,desi se spune ca vin mai repede pe lume,se cam lasa asteptate.
    sanatate multa
  •  
    • 1198 mesaje
    22 Mar 2007, 09:49
    0 0
    eu am nascut la fix 41 de saptamani cu cezariana pt ca nu aveam nici o contractie, nu aveam nici un cm de dilatatie si chestia care a pus capac a fost ca la un mom dat am inceput sa am o scurgere maronie. dr nu a mai stat pe ganduri si am "aterizat" direct in sala de operatie. vorbeste din nou cu dr, explica-i situatia si vezi ce zice. doar nu o sa te lase pana la "sfantu asteapta" fara sa ia nici o masura.

multa sanatate!