Cand...???

•  
    • 58 mesaje
    16 Mar 2007, 00:37
    0 0
    Buna fetelor...am citit in diferite articole metode de contraceptie si anume:metoda calendarului,a temperaturi,bla,bla,bla...Dar nu am inteles o iota la cea cu metoda calendarului...Cine stie sa-mi spuna si mie ceva mai clar ca sa stiu si eu dupa metoda calendarului CAND...sunt in perioada infertila???Va rog eu mult....sunt un pic mai grea de cap!V-am poopat
  •  
    • 33 mesaje
    16 Mar 2007, 08:16
    0 0
    Draga DumykissU din cate stiu eu perioada infertila de cu 7 zile inainte de menstruatie si 7zile dupa menstruatie...cel putin asa stiu eu...sper sa nu spun prostii.Sfatul meu ar fi sa folosesti alte metode contraceptive mai sigure(prezervativ,anticonceptionale).
  •  
    • 231 mesaje
    16 Mar 2007, 09:35
    0 0
    Numara cate zile ai intre 2 menstruatii succesive si atat tine la tine un ciclu menstrual.Daca este regulat e foarte bine, adica ai mereu acelasi nr. de zile.Apoi imparti la 2 si afli ziua ovulatiei, plus ca se ia o perioada de 3 zile inainte si 4 zile dupa, deci in total cam o saptamana in mijlocul ciclului menstrual este perioada fertila....de ex:34 zile ciclul menstrual,34:2=17,ziua 17 ar fi ovulatia...incepand de fapt din ziua a14a pana in ziua a21a!!!Insa trebuie urmarite si alte semne ale ovulatiei, secretii,balonare, etc, pentru ca te poti trezi cu ovulatie si in primele zile dupa menstruatie.Deci nu merge la sigur cu aceasta metoda, decat daca ai un ciclu menstrual f.reglat!!!
  •  
    • 369 mesaje
    16 Mar 2007, 13:18
    0 0
    Mie mi se pare o mare prostie faza cu calendarul. Ca dovada, multe fete au ramas insarcinate dupa ce au folosit aceasta "metoda".