SPAGAILE IN SPITALE?
-
0 0Dragele mele cand o sa se termine cu datul "spagii in spitale".Ne-am tot saturat pe unde ne ducem sa bagam mana in bunzunar ,ca daca nu o bagi nu ai facut nimic!Ce putem face sa nu le mai dam nimic doctorilor ,sa se multumeasca cu ce au ,ca doar noii nu luam zece salarii?
-
Nu-mi place deloc, va impungeti cam des de la un timp pe acest forum, dragi Eve. La inceput nu se intampla asa ceva. Fiti si voi mai tolerante, ca doar suntem oameni cu totii si mai gresim, ce Dumnezeu!!!!!!!!1
Chiar trebuie sa va certati la orice subiect? Inainte intram cu drag pe forum dar acum cand vad ca va certati din orice nimic........PACAT -
Mona98 si Sidonia,
daca recititi cu atentie mesajul meu, veti vedea ca am raspuns la intrebare, desi mi-am permis sa fac o usoara divagatie. Va recomand sa cititi subiectul "greseli gramaticale" de la sectiunea "divertisment". Dar, daca sunteti asa de nervoase, luati inainte un calmant. Cu mult drag,
Martine -
De ce numai spagile luate in spital se observa? De ce politaiului ii dai spaga cand te prinde radarul?Stiti de ce iau doctorii spagi?Fiindca au niste salarii de rahat!Stiti ce salariu are un medic rezident?1.350.000lei!daca cineva poate trai doar cu banii astia?!OK Sunt de acord ca e o nesimtire sa ii ceri omului bani ca altfel nu il operezi, e inadmisibil, insa atunci cand omul iti baga banii in buzunar...Asta este!eu sincer, prefer sa fie niste salarii decente pentru ca dr.s anu mai fie nevoiti sa ia spagi.Iar daca si cu salarii mari continua sa ia spagi, atunci sunt niste oameni de nimic!
-
Si eu am avut nevoie de o operatie anul trecut.Nu mi-a bagat nimeni mana in buzunar.Inainte de operatie cine credeti ca dadea tarcoale pe la usa cabinetului doctorului,cu plicul in buzunar?EU.Nimeni nu mi l-a cerut,m-am dus cu spaga singura.De ce?Pentru ca eu consider ca acest doctor merita.Eu consider ca "plicul" era un cadou nu o spaga.Sunt convinsa ca si-ar fi facut treaba al fel de bine si fara bani.
si inca ceva
aca un doctor mi-ar cere in fata bani pt. o interventie,as fugi de as manca pamantul. -
Cand a ales sa urmeze aceasta profesie viitorul medic stia ca o sa aiba salariul foarte mic.Sunt convinsa ca sunt si medici care nu cer si nu primesc spaga dar majoritatea face parte din cealalta categorie.Ma scarbesc profund cei care cer de la obraz sau care nici nu se uital la tine daca nu ii bagi in buzunar.Cred ca vina apartine deopotriva pacientilor dar mai ales medicilor.Un om bolnav este o persoana foarte vulnerabila care ar face orice numai sa scape da probleme.Cred ca o sa mai dureze pana ce fenomenul o sa-si mai reduca din amploare .Sper ca toti mai multi medici or sa realizeze cum sta problema si lucrurile sa se indrepte cat de cat.Pana atunci,va doresc sa nu aveti nevoie sa mergeti la medic.
-
Sunt de acord cu Mia; ai dreptate, dar vezi tu, cum a spus o eva inaintea ta, una e sa ti se ceara de la obraz, una e sa simti tu sa-i dai acelui/acelei doctor o 'atentie' pentru faptul ca s-a purtat omeneste si a avut grija de sanatatea, de viata ta. Si eu sunt de acord cu asta: dar vezi tu, marea majoritate (indraznesc sa spun) sunt din cealalta categorie; iar 'meseria' asta pe care si-au ales-o, au ales-o majoritatea cu gandul la spagile viitoare. Toti, sau mare majoritate avem salarii mici, asta nu-i indreptateste sa si-l maresca pe buzunarele noastre. Si stii care mai e problema? Intotdeauna am crezut asa: pentru meseria de medic, preot si invatator/profesor iti trebuie chemare, trebuie sa doresti sa practici meseria din dragoste de oameni si pentru meserie in sine. Dar ce vorbesc eu la ora asta sunt povesti de adormit copii. Lucrurile s-au schimbat mult in ultimul timp, s-a rasturnat sistemul de valori, ceea ce era bun si apreciat a devenit perimat, singurii medici pe care i-am vazut a fi umani si intr-adevar preocupati de sanatatea pacientilor au fost doi, care din nefericire sufereau la randul lor de boli incurabile.
-
Mia20, afirmatia ta :"Cind a ales aceasta meserie viitorul medic stia ca va avea salariu foarte mic" mi se pare o dovada de cinism. Ce sa inteleg : ca tu ai fost prea egoista ca sa faci medicina si sa ai salariu foarte mic? Nu cred ca ai accepta sa muncesti pe un salariu pe care il primeste un medic nici daca ai presta o munca necalificata cu atit mai putin daca ai facut o facultate de 6 ani.
In ceea ce priveste spaga, consider ca o vina foarte mare o au si pacientii pentru ca fiecare vrea sa te ocupi mai mult de el, sa-i dai mai multa atentie decit celorlalti. Pentru ca nu exista medic (cel putin asa cred) care sa zica
a,nu mi-a dat nimic deci il tratez pe jumatate.Cel putin in Bucuresti nu am vazut sa se intimple asa ceva.
De ce credeti ca atunci cind mergeti la particular medicul are alta atitudine? Acolo de ce nu se da spaga? Stiti de ce
entru ca ai platit consultatia iar medicul este motivat. -
Intai o sa ii raspund irinei: nu cred ca majoritatea celor care dau la medicina o fac cu speranta sa termine si sa se apuce de luat spagi.Cel mai bun prieten al meu este student la medicina,foarte multi amici sunt studenti la medicina, si pentru ca stau in caminele UMF-ului(Universitatea de medicina si farmacie) locuiesc cu medicinisti, asa ca sunt foarte in tema.Cazurile celor care dau la medicina numai pentru bani si fara nici o alta motivatie serioasa sunt destul de rare.Majoritatea lor stiu ce ii asteapta:multi ani de invatat,salarii mici dar si posibiliatea de a deveni foarte buni in ceea ce fac si foarte respectati.Dar nu cred ca este relevant sa vorbim despre studenti,ceva se inampla pe parcurs cu ei de ajung sa nu dea "nemotivati" atentie oamenilor bolnavi .
Cat pt drd...iti spun urmatorul lucru:te asigur ca am vorbit din experienta despre medicii care nu isi fac meseria cum trebuie si cand spun asta ma refer la BUCURESTI pt ca tot aici locuiesc si eu.Oamenii dau un procent frumusel din salariu pentru "casa de sanatate" deci au cum se spune un fel de asigurare si din moment ce platesc au pretentia sa fie tratati .NU ti se pare normal?!Stiu ca medicii au salarii mici, dar nu este vina oamenilor. Repet :sunt sigura ca exista si medici care sunt OAMENI ADEVARATI.Pt. acestia din urma am tot respectul,pentru restul toata mila. -
Mia20, toti dam bani la "casa de sanatate" si toti suntem nemultumiti, mai ales noi, medicii, pentru ca se string atit de multi bani si in sanatate ajung atit de putini.Nici nu stii ce eforturi se fac, spre exemplu, in spital cind nu poti sa faci analize la toata lumea pentru ca nu sunt fonduri si atunci trebuie sa alegi. Cum sa alegi cind toti au nevoie? Nu-ti mai spun despre medicamente pe care pacientul, internat fiind, este nevoit sa le cumpere singur.
Si pentru toate astea altcineva este de vina, nu medicul.
Spuneai ca nu stii cum ajung sa se transforme cei care fac medicina.Urmareste-l pe prietenul tau student la medicina si vei afla. -
ok,nu medicul este de vina pentru ca nu ajung banii unde trebuie, dar cu siguranta el este de vina cand spaga devine o chestie aproape naturala.Sau sa o luam altfel:ce vina au pacientii ca banii pe care el ii da statului nu ajung unde trebuie? Si nu inteleg de ce atata ipocrizie
e ce atat de greu de recunoscut ca sunt foarte multi medici la noi care iau spaga?!Sunt atatea cazuri de oameni care asteapta pe patul de spital sa-i bage cineva in seama?!Sau poate dumneata nu ai mers niciodata la medic fara sa il cunosti, fara sa dai ceva, fara recomandare?Ideea era urmatoarea:medicii ar trebui sa fie ceva mai mult decat "oameni".Sau cel putin asta simt eu ca un om normal :ca sa am incredere in respectivul medic trebuie sa simt ca vrea MAI MULT DE LA MINE DECAT UN "PLIC ALB" .Cat despre prietenul meu, studentul la medicina, oricat de ciudat ar parea el recunoaste ca sunt medici care iau spaga si unul dintre motivele pentru care face ce face este ca s-a saturat de cazuri in care o batranica fara copii cu pile si bani merge acasa "linistita" pentru ca ..asta e.