papanicolau?

•  
    • 84 mesaje
    15 Mar 2007, 13:31
    0 0
    evelor...v-am tot auzit de testul papanicolau...multe dintre voi l-au facut...eu,una,nu am auzit de el decat de la voi si nu stiu ce e de fapt...imi ziceti si mie ce e?in ce consta?pentru ce l-ati facut?lamuriti-ma pls...
    pupici...
  •  
    • 1784 mesaje
    15 Mar 2007, 14:07
    0 0
    Testul Papanicolau il faci la ginecolog astfel: te programezi pentru un consult ginecologic la care doctorul iti recolteaza o secretie pe care o pune pe o lama(un dreptunghi de sticla transparent si steril). Lama respectiva o duce la laborator si in cateva zile ai rezultatul. Testul Papanicolau e singurul test care depisteaza cancerul de col uterin foarte raspandit in ultimul timp.
    Rezultatele analizelor iti pot indica Papanicolau tip 1,2,3,4.
    Tip 1,2 inseamna ca nu ai nimic.Tip 3 esti suspect si tip 4 e naspa tare.
    Sper ca te-am lamurit, am facut si eu testul acum 3 zile si a fost ok.Medicii din Romania recomanda acest test cam o data pe an din momentul in care esti activ dpdv sexual.
    Multa sanatate!!!
  •  
    • 1784 mesaje
    15 Mar 2007, 14:09
    0 0
    Testul Papanicolau il faci la ginecolog astfel: te programezi pentru un consult ginecologic la care doctorul iti recolteaza o secretie pe care o pune pe o lama(un dreptunghi de sticla transparent si steril). Lama respectiva o duce la laborator si in cateva zile ai rezultatul. Testul Papanicolau e singurul test care depisteaza cancerul de col uterin foarte raspandit in ultimul timp.
    Rezultatele analizelor iti pot indica Papanicolau tip 1,2,3,4.
    Tip 1,2 inseamna ca nu ai nimic.Tip 3 esti suspect si tip 4 e naspa tare.
    Sper ca te-am lamurit, am facut si eu testul acum 3 zile si a fost ok.Medicii din Romania recomanda acest test cam o data pe an din momentul in care esti activ dpdv sexual.
    Multa sanatate!!!
  •  
    • 125 mesaje
    15 Mar 2007, 15:33
    0 0
    cholito_dani, uite aici un site k sa intelegi mai bine despre ce este vorba:

http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Ginecologie/test_papanicolau_paps_322.htm
  •  
    • 125 mesaje
    15 Mar 2007, 15:35
    0 0
    sa elimini spatiul intre o si l de la ginecologie, k sa iti mearga site-ul
  •  
    • 84 mesaje
    15 Mar 2007, 19:48
    0 0
    ms evelor...
    tre sa platesti pentru el separat?cat costa?sau il face medicul in cadrul consultului...??
    pupici!!
  •  
    • 125 mesaje
    15 Mar 2007, 21:37
    0 0
    Testul Papanicolau costa in jur de 300 de mii, si ti-l face dr. ginecolog la care te-ai dus la consultatie
  •  
    • 114 mesaje
    16 Mar 2007, 08:44
    0 0
    Buna! Ma bag si eu sa va spun ce mi s-a intamplat cu testul asta la celebra clinica Medsana.Ma duc eu la indicatiile unei tipe la prof. dr. Ancar Virgil.Fetelor! N-ati vazut asa un tembel va spun eu.Dupa ce ma suna alea de acolo si ma amana de 2 ori, dupa ce fac un drum din provincie pana acolo si ma trimit la plimbare ca nu poate omu' sa vina la consultatii, ma reprogramez si ce sa vezi;astept o ora si jumatate peste ora programarii. Imi vine in sfarsit randul si intru umila (greseala mea) la renumitu'.Asta incepe sa urle la mine ca nu ma vedea pe lista.Asistenta ii zice sa intoarca foaia si ma gaseste.Ii zic ca vreau sa imi faca tratamentul pentru care ma rechemase si el imi zice ca nu face maria-sa asa ceva ci asistenta.Asistenta imi zisese cand o intrebasem ca nu face ea ci doctoru'.Bun am lasat-o balta.Ii zic ca nu mai raman gravida de ceva vreme si el imi zice ca asta e o alta discutie la alta consultatie.Ii zic ca vreau Papa Nicolau si imi zice ca nu se face seara ci dimineata.Ce ziceti de asta?>Ii zic ca vreau secretie, la fel dimineata.Nu mai zic ca PAP costa vreo 700.000 si secretia tot pe acolo.Plec uimita de ce mi se intampla si la caserie imi cer aia 900.000 consultatia.Ce parere aveti?
  •  
    • 125 mesaje
    16 Mar 2007, 09:28
    0 0
    900 de mii consultatia???? :o In primul rand lipsa totalaaa de profesionalism !! Probabil nu avea chef omu de munca Apoi, mie mi se pare prea mult 700 de mii un test Papanicolau, dar acuma depinde de fiecare clinica in parte.. Iar de faptul k secretia si Papanicolau se fac dimineatza io nu stiam asta :o ..Medicul meu ginecolog nu mi-a zis niciodata de asa ceva. E clar! omu nu avea chef de munca.
    Nu ma mira deloc situatiile astea..Eu locuiesc in Vaslui, si nu cu mult timp in urma, in spitalul judetean au murit vreo 3 bebelusi din cauza unei infectii...ti-e frica sa te duci la un spital sa nu iesi mai rau decat ai intrat!.ce mai..panarama totala!
    Revenind la topic , eu zic k cel mai bine ar fi sa te duci la un alt medic ginecolog! Sanatate!
  •  
    • 114 mesaje
    16 Mar 2007, 21:38
    0 0
    Daca nu ma crezi ankaa intra pe site www.medsana.ro si vezi ca au tarifele expuse.Mori de ras.Te duci la un dr. ca e profesor, etc, etc., tare in titluri sa te cauti si el face mishto de tine.Ce sa te duci la altu' ca toti sunt niste idioti care vor doar sa faca bani si te trateaza pe banda ca tre' sa ia cat mai multi bani.Chiar mi-am pierdut orice speranta sa gasesc ceva de calitate.Daca si clinicile astea renumite au asa ceva... N-am stiut unde il pot reclama ca o faceam.Pe forum am cerut cateva pareri despre un ginecolog bun dar nu prea am gasit multe oferte.Chiar nu stiu ce sa mai fac. Va pup.Ah! Si bineanteles ca a fost vrajeala cu Papanicolau, ca doar am mai facut si numai seara il faceam fiindca toti "flamanzii" astia de dr. sunt la spitalele de stat dimineata unde se poarta infect ca sa te duci la cabinetele lor particulare dupa masa sa te faca si acolo de bani. Intrebarea e cand mai au ei timp sa mai afle noutati despre profesia lor daca sunt asa maratonisti.Si de aceea noi nu avem servicii de calitate.Hai ca bat campii, dar chiar m-am enervat.Pupici.Week end placut!