Postinor 2

•  
    • 58 mesaje
    14 Mar 2007, 22:33
    0 0
    Buna fetelor...am si eu nevoie de cateva sfaturi,va rog din suflet daca ma puteti ajuta...ce este postinorul?Am citi intr-un articol ca se poate lua in timp de maxim 3 zile de la producerea unui act sexual neprotejat.o fi oare adevarat?Cine a luat imi poate da shi mie mai multe detalii,va rog frumos?Si care e pretul acestei pastile? Si vroiam sa va mai intreb ceva...cum se poate calcula metoda calendarului....adica cand esti fertila si cand nu?Va rog din suflet,ajutati-ma fetelor Poopici
  •  
    • 58 mesaje
    14 Mar 2007, 22:36
    0 0
    Aaa....si mai am o neclritate....va rog din suflet cine ma poate ajuta....pot ramane insarcinata daca am avut un act sexual neprotejat daca s-a consumat a treia zi dupa ce mi s-a terminat menstruatia???Va rog eu mult
  •  
    • 465 mesaje
    14 Mar 2007, 22:47
    0 0
    Postinorul e ceea ce se mai numeste "pastila de a doua zi". Scrie pe prospect la cat timp trebuie sa o iei ca sa fie eficienta. Nu mai stiu daca 48 de ore sau 72. Apoi mai iei una (se gaseste in acelasi pachet) la 12 ore de la prima. Eu am luat o singura data pt ca sunt paranoica in legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata (sansele erau mici, dar existente). Nu e bine sa o iei mai des de o data la 6 luni, ca iti produce niste modificari hormonale. Oricum, mie mi-a intarziat ciclul cateva zile dupa ce am luat-o, dar era de asteptat (si asta scrie pe prospect).
    Referitor la a doua intrebare, nu stiu, poate pot alte fete sa te lamureasca.
    oricum, FA SEX PROTEJAT!!!! Postinorul nu e metoda contraceptiva usuala, ci DE URGENTA.
  •  
    • 1711 mesaje
    14 Mar 2007, 22:48
    0 0
    daca tot ai postat aici o cautare pe gugal nu ar fi stricat.

"Postinor 2, comprimate continand 0,75 mg levonorgestrel, constituie cea mai recenta metoda contraceptiva de urgenta, sigura si eficienta, reducand media riscului de sarcina de la 8% la aproximativ 1%. Rapid si complet absorbit dupa administrare orala (biodisponibilitate de aproximativ 100%), preparatul nu este supus primului stadiu al metabolismului si prezinta o siguranta crescuta privind greata si varsaturile; majoritatea femeilor (95%) au ciclul menstrual la data asteptata sau cateva zile mai devreme sau mai tarziu. Utilizarea medicamentului la varsta adolescentei este la fel de bine tolerata, efectele secundare fiind minime si pasagere. Datorita faptului ca examinarea clinica anterioara prescrierii tratamentului nu este necesara decat in prezenta suspicionarii unor afectiuni generale ale organismului sau existentei unei sarcini in evolutie, disponibilitatea produsului in retelele de distributie nu trebuie sa fie limitata. Singurele contraindicatii sunt reprezentate de sangerarea genitala anormala de cauza neelucidata si de hipersensibilitatea cunoscuta la una dintre componentele produsului. "

mai citeste aici:

http://www.iubire.md/ro/contra/postinor.shtml
  •  
    • 10 mesaje
    14 Mar 2007, 23:14
    0 0
    costa iun jur de 150 de mii si se ia in max 72 de ore de la contactl neproteja. e adevarat k nu trebuie sa il iei des, desi eu am luat d vreo 4 ori intr'un an pt k prietenul meu e paranoic cnd e vorba de bebe dar am intrebat'o pe farmacista pot sa iau tinand cont de faptul ca am mai luat acum cateva luni si a zis k e ok...oricum cert e ca e mai bine sa nu iei!
  •  
    • 58 mesaje
    14 Mar 2007, 23:34
    0 0
    Va multumesc frumos fetelor pentru sfaturi..mai pot rasufla un pic...mai am 2 zile si 10 ore....timp in care sa i-au ''minunea''!!!Oricum e prima data cand mi se intampla asa ceva...o sa fac tot posibilul sa nu se repete....stresul asta!Renunt la nebuniile mele de moment,hmm!Cred ca trebuie sa acord o mai mare atentiePupici pufosi
  •  
    • 58 mesaje
    14 Mar 2007, 23:37
    0 0
    Aaa....si mai am o neclritate....va rog din suflet cine ma poate ajuta....pot ramane insarcinata daca am avut un act sexual neprotejat daca s-a consumat a treia zi dupa ce mi s-a terminat menstruatia???Va rog eu mult Cine ma poate ajuta si la intrebarea aceasta....va rog mult
  •  
    • 1711 mesaje
    14 Mar 2007, 23:47
    0 0
    iulia, NU ESTE OK sa iei de 4 ori intr-un an postinor!!!!!! un medic ginecolog te-a vazut/te-a consultat??? ai cautat sa ai parte de un sfat avizat? macar sa iti prescrie pastile antibebe...
  •  
    • 1711 mesaje
    14 Mar 2007, 23:52
    0 0
    Dumykiss, daca si numai daca ciclul tau menstrual este regulat, teoretic nu ai cum sa fi la ovulatie in aceasta perioada. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar (si este un mare dar), ovulatia nu este exacta! Ea se produce chiar si in timpul menstruatiei, nu se poate preciza exact momentul. Asa ca... ia de data aceasta Postinor 2, INSA MUSAI CONTROL GINECOLOGIC!!! Pentru linistea ta. Insa nu crezi ca este o chestie de respect pt persoana ta acest minim gest?
  •  
    • 10 mesaje
    15 Mar 2007, 00:08
    0 0
    stiu k nu'i ok...am luat anticonceptionale o vreme(cam 7-8 luni) dar le'am lasat k m'am cam ingrasat...am fost la doc si doar ce mi'a descoperit un chist...insa nu stiu care e cauza formarii lui...nu cred totusi ca e de la postinor
  •  
    • 10 mesaje
    15 Mar 2007, 00:09
    0 0
    nu are legatura postinorul cu chistul. insa poate produce unele dreglari hormonale ..destul de neplacute.
    daca te`ai ingrasat de la anticonceptionale de ce nu ai incercat sa mergi la medic sa iti recomande altele? Oricum chisturile se trateaza tot prin tratament cu anticonceptionale..deci nu cred ca scapi de ele.
  •  
    • 10 mesaje
    15 Mar 2007, 00:13
    0 0
    stiu...mi'a dat acum diane (eu luasem marvelon) plus inca vreo 4 medicamente...sunt un pic cam speriata, mai ales k am citit o groaza de articole despre chisturi lately..la urmatorul control ma duc cu lista de intrebari