T.B.C

•  
    • 7 mesaje
    14 Mar 2007, 13:34
    0 0
    cat de grav este daca ai stat langa cineva care acum este diagnosticat cu T.B.C??????
  •  
    • 4487 mesaje
    14 Mar 2007, 14:21
    0 0
    Pai avand in vedere ca ai stat langa persoana respectiva, nu trebuie sa intrii in panica. Du-te si fa-ti testul si vezi daca esti ok. Probabil persoana respectiva nu mai este la servici, ci in concediu medical pe o perioada de 6 luni, nu?
  •  
    • 8403 mesaje
    14 Mar 2007, 15:50
    0 0
    cum stai cu sistemul imunitar?
  •  
    • 159 mesaje
    15 Mar 2007, 00:25
    0 0
    Fii mai clara. Ce inseamna ca ai stat langa persoana care are TBC? Ai stat pe scaun, in autobuz? Ai iesit la o cafea? Sunteti colegi? I-ai stat alaturi, locuiti in aceeasi casa?

Daca se transmite si cat de usor, depinde de rezultatul sputei, care poate fi: negativ, pozitiv +, pozitiv 2+, pozitiv 3+.

Eu am avut TBC anul trecut, dar nu s-a transmis nimanui: nici vecinilor, nici colegilor, nici familiei, nici macar prietenului meu.

Asa ca nu te ingrijora asa tare, du-te si fa-ti o radiografie. Daca e vorba de o persoana apropiata, poti merge chiar la medicul ei curant.

Si imi mai permit sa iti dau un sfat. Indiferent despre cine e vorba, daca vorbesti la telefon cu persoana respectiva, sa nu te porti ca si cum se ia prin telefon. Eu am patit-o, cand am sunat niste cunoscuti si el al naibii de frustrant.

Dar, daca nu ai febra, nu ai slabit, nu tusesti, nu te simti slabita, iar radiografia iese in regula, eu zic sa stai linistita.