Sa spun DA sau NU anticonceptionalelor??
-
0 0Sunt intr-o mare dilema: sa iau sau sa nu iau anticonceptionale? As vrea sa ma ajutati: pro sau contra???
-
buna,
de ce vrei sa iei anticonceptionale? pentru protectie? sau pentru probleme de sanatate? eu iau de ceva timp si nu m-am ingrasat si par pe corp am cum am avut dintotdeauna, nu pe fata, inghinal, axial, pe picioare.
daca vrei sa iei anticonceptionale pentru protectie, ca sa stai tu linistita, e ok, dar du-te la medic; daca nu-ti face analize la sange sau altfel de analize si-ti recomanda ceva, du-te la altul; asa, fara sa te consultam si fara sa fim medici iti putem recomanda si noi evele anticonceptionalele pe care le folosim noi si n-am avut efecte secundare;
daca ai dereglari hormonale, acnee sau ovare polichistice iar te sfatuiesc sa mergi la doctor, oricum sa stii ca anticonceptionalele iti regleaza ciclul, te tine mai putin, nu mai ai dureri, iti face o piele matasoasa si stai linistita ca nu ramai insarcinata;
cam asta e pledoaria mea; eu sunt pentru;
spune-mi, ca sunt curioasa de ce vrei tu sa iei? -
Si eu sunt pentru! Exista multe idei preconcepute despre anticonceptionele...iar daca erau adevarate(par pe fata, kilograme in plus) nu cred ca le mai foloseau atatea femei.. Eu iau pilule de mult timp si au avut numai efecte benefice - mi-au reglat menstruatia, am scapat de durerile specifice, nu mi-a mai aparut nici macar un singur cos, am scapat si de un chist ovarian. Sunt foarte multumita de ele.
-
andreea, ai citit subiectul "acnee" de la "frumusete"? ca multe eve au avut mari probleme de la Diane. dupa ce s-au lasat de ele parca, nu mai stiu.citeste tu.
eu iau logest, sunt fff bune. nu m-am ingrasat un gram, nu imi creste mai mult par decat inainte, nu am pofte mai mari decat inainte...sunt si astea 230-250.000 lei, dar asta e.
cica trebuie sa faci pauza 1 luna dupa un an de folosire continua, dar eu nu mai reusesc sa o fac, pt ca mi-a reglat atat de bine ciclul, durerile si mie frica sa revin chiar si pentru o luna la ce dezastru era inainte in perioada respectiva. -
da' eu n-am probleme de la Diane si am facut si pauza; chiar n-am nici o treaba s-apoi doctorul mi-i le-a dat;
singura "problema" din pauza a fost ca incepuse sa mi se ingrase fata si sa ma manance, exact ca inainte sa iau Dianele;
eu am luat Logest 1 an, incepusem sa ma umflu - retentie de apa, mancam tot timpul si nu puteam sa ma abtin; nu mai vreau sa iau Logest (si asta tot recomandat de dr. dupa analize);
am luat Microginon si nu mi-i se mai oprea menstruatia, n-am mai luat si dr. mi-a zis ca mi le respinge organismul;
cam asta e -
draga luiss te rog da-mi si mie adresa doctorului care ti-a recomandat analize de sange inainte de a-ti da anticonceptionale .
eu vreau sa iau, dar am unele probleme cu circulatia periferica , si desi am fost la doctor nu am fost multumita de cum a tratat subiectul . Acum 3 luni mi-a dat pe o reteta 3 tipuri de anticonceptionale si mi-a zis la il iau pe cel pe care mi-l pot permite
.
este ciudat , avand in vedere ca pt sanatatea ta ar trebui sa iei ce-i mai bun ...
oricum , nici in ziua de azi nu l-am cumparat pe nici unul , si nu din motive financiare , ci pentru ca pur si simplu nu stiu pe care sa-l aleg.
Am vazut cam tot ce au scris fetele despre acest subiect ( anticonceptionale ) , dar as vrea sa-l iau pe cel care mi se potriveste mie cel mai bine , nu sa le incerc pe toate
-
Eu iau Logest, dupa analize indelungate, prin cunostiinte, prin net....oricum au fost recomandate de medic.
Nu stiu daca sunt cele mai scumpe(230.000), insa ma simt f. bine cu ele.Nu greata, dureri de cap, ingrasare sau altceva.Am inteles ca sunt printre cele care au continut scazut de hormoni si ca sunt recomandate si fotomodelelor.
In rest, ce sa mai zic....mi-au fost prescrise de fapt pentru ovare polichistice..sper ca in urma tratamentului sa scap, insa sunt convinsa ca intotdeauna un medicament, oricat de bun ar fi are si dezavantaje.
Poate ca nu voi scapa de chisturi(timpul va hotari)si mai rau poate imi voi face ficatul muci(totul se filtreaza acolo, nu?)...........nu am de unde sa stiu.
Voi ce credeti? -
daca nu vrei sa ai copii ia, dar fii atenta nu orice anticonceptionale sunt bune. Cel mai bine e sa consulti un doctor ginecolog si sa ti-o (pilula)prescrie. Daca o iei sub indrumarea doctorului nu are ce sa faca rau. Anticonceptionalele, s-a "descoperit", ajuta sa: nu faci ganglioni sau noduli mamari, regleaza menstra, ........
Daca mergi la ginecolog sa nu iti fie teama sa il intrebi tot ce te nelinisteste in legatura cu anticonceptionalele, nu e nici o rusine si el de aceea e platit, numai sa pui intrebari!
pa! -
Mai vroiam sa intreb ceva: referitor la ora FIXA la care se ia pilula. Daca intarzii sa zicem cu jumatate de ora, 1 ora, 2 ore cel mult.........ce se intampla?
Citisem in prospect ca daca ai uitat sa iei pilula la ora fixata si peste aceea ora trec inca 12 atunci e nasol.
Ca trebuie luata atunci cand iti amintesti si urmatoarea (in aceeasi zi)la ora stabilita.
Este adevarat?
Nu este nici o problema daca am uit 1 ora sau 2?(ma refer la timpi maximi).
Cu multumiri. -
si eu sunt pentru. iau anticonceptionale de 7 ani si nu am avut nici un efect negativ..ba chiar pot enumara mai multe pozitive (mi-a reglat ciclul, am trecut durereile din perioada respectiva, ba chiar si sanii se simt bine cu anticonceptionalele)...dar e foaret important sa le iei la recomandarea medicului...eu asa am facut. iau 11 luni pe an si o luna fac pauza, perioada in care imi fac analizele de sange si la ficat...nu am avut probleme. medicul mi-a explicat ca atunci cand imi doresc sarcina va trebui sa le intrerup cu minim 3 luni inainte de a incerca sa raman insarcinata! cat despre ora fixa la care trebuie sa le iei...eu am intarziat si 10 ore si nu a fost nici o problema...le-am luat atunci cand mi-am amintit (dar asta se intampla rar...iti intra in reflex sa le iei)
-
Te sfatuiesc inainte de toate, sa consulti un medic ginecologic. Eu am luat 2 ani de zile, nu mi-a crescut par pe fata, nu m-am ingrasat decat 1-2 kg (pentru mine tocmai bine-eu sunt mai slabuta). Pentru mine a fost ok. Dar inainte m-am dus la un cabinet de planifi. fam. si acolo mi s-a recomandat ce anume sa iau.
-
Te sfatuiesc inainte de toate, sa consulti un medic ginecologic. Eu am luat 2 ani de zile, nu mi-a crescut par pe fata, nu m-am ingrasat decat 1-2 kg (pentru mine tocmai bine-eu sunt mai slabuta). Pentru mine a fost ok. Dar inainte m-am dus la un cabinet de planifi. fam. si acolo mi s-a recomandat ce anume sa iau.
-
si eu iau anticonceptionale de 4 ani. am luat 3 ani la rand am facut pauza un an si iar am inceput, dar cu triquillar. luna asta fac un an de zile de cand le iau. nu am avut probleme niciodata cu greutatea si pilozitatea, ba chiar inaite de a le lua am avut probleme mari cu menstra. dureri insuportabile si cantitati industriale de faceam pierderi de calciu. de cand mi s-au recomandat nu am mai avut probleme si sunt impacata cu ele.
vreau totusi sa va intreb si eu ceva. de ce faceti pauza dupa un an de zile, ca mie mi-a recomandat doctorita mea sa fac pauza la 3 ani, ca nu e bine sa faci pauze asa dese.