Voma cu aspect "zat de cafea"

•  
    • 345 mesaje
    9 Mar 2007, 12:21
    0 2
    A patit cineva asa ceva? Mamei i s-a intamplat acum vreo saptamana si am intrat in panica. Ea a fost operata la un moment dat de ocluzie intestinala, si a fost diagnosticata si cu un cancer retroperitoneal acum 10 ani, insa de atunci nicio recidiva. Din cauza razelor insa, i s-a cam distrus intestinul si de atunci (de cativa ani buni) face crize repetate de voma, la 1-2 luni dupa diferite alimente, .Pe urma isi revine si e totul relatic ok. Zilele trecute a vomat cu aspect de zat de cafea si spune ea ca ar fi vazut si un cheag. A vorbit cu doctorul ei si va face un RMN miercuri, el nu s-a pronuntat, insa eu sunt in mare panica. S-a mai intamplat cuiva? A trecut o saptamana si nu mai are nimic. E drept ca in ultimele luni a slabit cam 4 kig dar si-a si schimbat regimul alimentar, mananca mai putin, de frica sa nu vomite. Va rog, ajutati-ma cu un raspuns. Stiu ca in principiu e o hemoragie digestiva superioara dar un sfat de la cineva care a trecut prin asa ceva ar fi de folos.
  •  
    • 8403 mesaje
    9 Mar 2007, 15:45
    0 0
    cancer gastric sau pancreatic.

imi pare rau...consulta un medic de urgenta!
  •  
    • 345 mesaje
    9 Mar 2007, 16:23
    0 0
    Se va duce la medic la RMN miercuri fiindca pana atunci nu e liber. Ma gandeam ca poate mai sunt si alte motive din care apar aceste sangerari, nu neaparat cancerul. Mi-a trecut si mie prin cap, am vazut insa ca se mai intampla si la gastrita sau ulcer. Sau efectiv sa se sparga vas de sange, eu stiu, din cauza unor varsaturi anterioare...
  •  
    • 345 mesaje
    9 Mar 2007, 16:26
    2 1
    Ceea ce voiam de fapt sa zic este: cancerul este singura varianta?
  •  
    • 345 mesaje
    9 Mar 2007, 16:40
    0 0
    eu zic sa nu-ti faci griji si sa nu te bazezi pe sfaturile unor persoane care nu au nici un fel de cunostinte in domeniu.
    Mai bine intreba medicul mamaei tale sau medicul de familie.
  •  
    • 345 mesaje
    9 Mar 2007, 17:21
    2 2
    Stiu ce spui si ai dreptate. Iti dai seama ca in momentul in care m-am hotarat sa ma intreb eram intr-o groaza si panica nebuna si sunt si acum. Mai ales ca acum 10 ani mama a fost diagnosticata cu cancer. Sigur ca a trecut ceva timp, si ne-am gandit toti ca riscul de recidiva sau metastaza e mai scazut dar cancerul e o boala care te poate lovi oricand. De-abia astept sa treaca zilele astea pana la analiza, desi mi se pare o vesnicie pana miercuri. Plus ca dupa rezultat, lunea cealalta am inteles ca se va interna oricum in spital pentru investigatii suplimentare: ecografie, irigografie... Sper doar sa fi fost un accident izolat, desi ma ingrijoreaza ca a cam slabit. Tot incerc sa gasesc justificari: ca e regimul de viata schimbat, mananca mai putin ca de obicei, stresul si frica sa nu mai vomite, deci si un apetit mai scazut, dar totusi 4 kg si ceva e cam mult in 2-3 luni.
  •  
    • 8403 mesaje
    9 Mar 2007, 23:44
    0 0
    "postat de: elle_24 la data: 2007-03-09 16:40

eu zic sa nu-ti faci griji si sa nu te bazezi pe sfaturile unor persoane care nu au nici un fel de cunostinte in domeniu."

am lucrat in domeniu.acum fac cercetare in domeniu.ti se pare putin?

si eu sper sa ma insel.nu ma bucura sa vad oameni care sufera atat.dar am vazut destule cazuri si destule varsaturi de genul acesta ca sa stiu.plus ca al meu bunic...exact aceleasi simptome a avut...nu mi-a placut sa fiu sunata acasa atunci, chemata sa vad..si sa stiu ca se duce si sa invat sa " mint tare frumos"...asa cum el insusi imi spunea pe patul de moarte...

dar repet:sper sa ii fie bine mamei celei care a initiat topicul.de aceea am recomandat un examen de specialitate cat mai rapid.si da, este posibil sa ma si insel...sper asta din toata inima!

ps-Raluca...gandeste-te ca indiferent de diagnostic, aceasta e o ocazie sa te apropii si mai mult de mama ta.daca Doamne fereste are ceva grav...atunci cel putin ai ocazia sa fii alaturi de ea..cunosc o mama din Suceava al carei copil a plecat la facultate, l-a regasit in coma, calcat de un sofer nebun exact pe trecerea de pietoni..si l-a adus mort acasa.nici macar nu a avut ocazia biata femeie sa isi ia ramas bun de la copilul ei...
  •  
    • 345 mesaje
    10 Mar 2007, 08:03
    1 0
    Bine, si eu sper sa te inseli, iti dai seama. Nu a vomitat cu aspect de zat de cafea decat o singura data, acum o saptamana si ceva si nu are dureri de stomac. De atunci e bine. Pe ea in general nu o doare stomacul mai deloc.
  •  
    • 8403 mesaje
    10 Mar 2007, 13:33
    0 0
    poate ca ma insel.la urma urmei...caracterizarea"zat de cafea"..ii apartine.

numai o examinare obiectiva da un diagnostic corect!
  •  
    • 1022 mesaje
    10 Mar 2007, 18:44
    0 0
    zat de cafea poate fi in ulcer gastro-duodenal. cand se digera sange apare aceasta culoare.
  •  
    • 1022 mesaje
    10 Mar 2007, 18:49
    0 0
    "Cand ne aflam in fata unei hemoragii digestive?

Dupa organul (segmentul) digestiv unde se produce sangerarea, se pot intalni hemoragii digestive superioare, avand origini in stomac, esofag, duoden, dar si leziuni cu sangerari sangerari in intestin ori colon, care formeaza hemoragiile anorectale. Aspectul sangelui eliminat in aceste doua tipuri de hemoragii difera. Astfel, in hemoragia moderata din stomac (ulcer, cancer, polipi, diverticuli, gastrita, leziuni mici date de medicamente), sangele varsat are aspect de "zat de cafea", iar cand pierderea de sange este masiva, varsatura (hematemeza) contine aproape exclusiv sange ca atare sau cheaguri (uneori cat palma)."
  •  
    • 345 mesaje
    11 Mar 2007, 08:19
    0 1
    Citisem si eu articolul asta pe net. Acum nu stiu ce sa zic, poate sa se fi inselat ea si sa fi aratat altfel, desi descrierea a fost imediat a doua zi dupa noaptea in care vomitase si fara sa se uite si sa citeasca undeva despre asta. Poate a fost doar un accident. Nu stiu daca are ulcer sau ceva pe stomac neaparat fiindca nu o doare deloc. Adica nu are simptome de boala de stomac, cu dureri dupa mancare si mai stiu eu ce. E drept ca atunci cand mai face crizele de voma, o data la vreo luna si ceva, doua, are arsuri si o doare, dar o doare mai degraba intestinul. Cand a fost la doctor acum cateva zile, la chirurgul ei, a palpat-o si i-a zis ca se simte ca o formatiune tumorala in stanga, mai jos, dar ca poate fi si o aglutinare a intestinelor (avand in vedere ocluzia de acum 7-8 ani) si mai ales ca intestinul ei e cam distrus. Ma mira ca nu a mai vomat de acum 10 zile deloc, nici cu nici fara sange si totusi are pofta de mancare, adica de semne ca s-ar intrema. Dar nu stiu care e evolutia in cazul acestor hemoragii (daca este cazul lor), daca recidiveaza, daca se rezolva de la sine, la cat apar. Sa vedem ce zice rezultatul RMN-ului joi si restul analizelor cand o interna-o.
  •  
    • 3528 mesaje
    11 Mar 2007, 11:44
    0 1
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 8403 mesaje
    11 Mar 2007, 23:43
    0 0
    nu, Moniq...nu...bolnavul nu este aici.am discutat cu fata, si nu cu bolnavul.eu mi-am mintit bunicul pana cand a murit ca se va face bine si multi multi alti pacienti.si sa stii ca vorba bunicului, mint frumos.

imi pare rau ca am fost atat de drastica.am vrut doar ca fata sa inteleaga ca poate fi serioasa treaba aceasta.atat.stiu,si eu mi-am spus ulterior ca puteam sa o "aburesc" putin...la urma urmei stiu si eu ca oamenii prefera minciunile frumoase in locul adevarurilor dureroase.

incearca sa nu judeci prea drastic un om pe care nu il cunosti.o prima reactrie la citirea topicului ei a fost nici macar sa nu raspund.asta spune ceva totusi...nu?

ps-am ales cercetarea.nu mai lucrez cu bolnavii face to face.si nici nu intentionez.nu pentru ca nu am avut grija de ei sau pentru ca nu stiu sa imi fac meseria, cum"dragutz" insinuezi tu.pur si simplu..atata durere ma depaseste.incearca sa nu blamezi mult cadrele medicale.a face medicina in conditiile mizerabile oferite in Romania....este un act aproape disperat-aici nu ma refer la cei care cer in schimbul serviciilor medicale bani.in fine...
  •  
    • 345 mesaje
    12 Mar 2007, 10:25
    0 0
    Doamne, imi pare rau ca am creat atata controversa. Eu cautam putina incurajare si speranta ca poate nu are ceva foarte grav si am deschis topicul gandindu-ma ca poate a mai trecut cineva prin asta. Pana la urma pana nu isi va face analizele miercuri, nu ai de unde sa stii. Eu tot mai sper, fiindca nu stiu cum era bunicul tau, scanteie, dar mama pe moment e bine, adica nu a mai vomitat de atunci ( e drept am intrebat-o si aseara si mi-a confirmat ca avea aspect de zat de cafea si a vomitat si un cheag, ceea ce mi se pare ciudat este ca prima oara cand a vomitat a vomitat doar mancare, abia a doua oara a vomitat cheagul si culoarea aceea), nu e la pat, iese la cumparaturi, mananca, adica are pofta de mancare si nu o doare stomacul sau intestinul. E drept ca nu a mai pus kg astea 3 pe care le-a pierdut in ultimele 2 luni, dar era si timpul scurt in cateva zile de cand am mutat-o la mine si mananca mai regulat. Sa speram ca a fost doar un accident si nu ceva foarte grav. Ma rog in fiecare zi sa aiba si ea putin noroc.
  •  
    • 3528 mesaje
    12 Mar 2007, 10:25
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 345 mesaje
    12 Mar 2007, 11:08
    0 0
    Stiu, ca am patit si eu diverse si imi dau seama ca a cere o parere cuiva care nu poate sa te consulte ci doar poate sa iti spuna ceva in teorie e complet aiurea. Numai ca atunci cand esti disperat vrei o parere si de regula optimista. Adevarul e ca am foats si eu la zeci de cabinete si am primit zeci de diagnostice care se bateau cap in cap, ce sa mai zic de din astea in "teorie". Bine macar ca mi-a raspuns si mie cineva pe aici, desi m-a bagat lumea in panica grozav.
  •  
    • 8403 mesaje
    12 Mar 2007, 15:02
    0 0
    stiu cum este sa vrei pareri optimiste.
    si ti-am si spus ca sper sa ma insel.chiar imi doresc asta...cu atat mai mult cu cat eu insami am regretat faptul ca am fost atat de directa

iar in ceea ce te priveste monic..ma bucur ca esti un caz fericit!dar eu am o vorba:uneori, mai bine pui raul inainte si iti iei masurile de precautie,-asta nu inseamna ca ma uit dupa drobul de sare mereu- decat sa ai incredere ca totul va fi bine si sa te trezesti pus in fata faptului implinit!si spun asta deoarece Raluca spusese clar ca mama sa avea in antecedente chimioterapie si cancer intestinal

in fine...sanatate va doresc si numai bine!
  •  
    • 345 mesaje
    12 Mar 2007, 15:16
    0 0
    Cancer retroperitoneal a avut. Acum 10 ani. Ma gandeam ca asta reduce riscul recidivei.
  •  
    • 8403 mesaje
    12 Mar 2007, 15:53
    0 0
    atunci hai sa fim optimiste si sa fim de acord ca nu va recidiva, ok?