anticonceptionale cu...pauza?

•  
    • 195 mesaje
    8 Mar 2007, 09:30
    0 0
    explicati-mi si mie ceva...am vazut ca una dintre eva a mentionat de pauza in timp ce ia anticonceptionale.pana la urma...odata la o anumita perioada trebuie sa facem pauza?sau nu este recomandat?pentru ca eu nu mai inteleg acest lucru deloc deloc.si daca da,pauza se face odata la cat timp?si in ce consta...etc etc...multumesc mult.o zi buna si sanatate
  •  
    • 9 mesaje
    8 Mar 2007, 09:48
    0 0
    mai loveley,eu iau diane35.la inceput le luam pt o problema la ovare acum iau la indicatia medicului,pt protectie.si la diane treb sa le iei asa cum scrie in prospect,adik:iei 21 de zile dupa calendarul foliei,dak ai vazut cum arata,iar apoi treb sa faci o pauza de 7 zile dupa kre incepi alta folie.se iau intotdeauna la aceeasi ora,eu de ex.le iau la orele 20:00.pup u si sper k ai inteles in mare km despre ce e vb.asa e la diane,acum la alte anticonceptionale,nu stiu,pt k sunt singurele pe kre le am luat si sunt fff bune.pup u
  •  
    • 216 mesaje
    8 Mar 2007, 10:36
    0 0
    Nu, intrebrea se referea la pauza totala pe an.
    Eu iau Rigevidon si la indicatia medicului fac pauza 3 luni consecutive in fiecare an, in care ma protejez cu alte metode.
    Sa mai ... "respire" si organismul!
  •  
    • 71 mesaje
    8 Mar 2007, 11:37
    0 0
    Eu faceam pauza 1 luna, la 6 luni de luat anticonceptionale.
    Cred ca degeaba am facut pauza,,,,trebuia probabil cate 3 luni de pauza la fiecare 6 luni, fiindca acum nu mai iau de un an anticonceptionale si tot nu am ramas insarcinata.....adica m-a dereglat hormonal....
  •  
    • 71 mesaje
    8 Mar 2007, 11:38
    0 0
    LA MULTI ANI DE 8 MARTIE!!!
  •  
    • 195 mesaje
    12 Mar 2007, 17:08
    0 0
    cum adica nu ramai insarcinata?medicul ce a spus...?nu ma speria..eu iau anticonceptionale si nu prea vreau pauza ptr ca mie imi face rau asta...de aceea intreb daca fara pauza dauneaza.App, totusi multe femei nu mai pot ramane insarcinate din cauza antibebelui pe urma...care e treaba..iar cele care ati nascut desi ati luat inainte...spune-ti sarcina a avut probleme?
  •  
    • 12 mesaje
    12 Mar 2007, 17:29
    0 0
    trebuie sa faci pauza neaparat... altfel iti afecteaza colul... asa mi-a spus dr mie (luasem anticonceptionale de 2 ani si jumatate). mi-a recomandat pauza 3 luni...
  •  
    • 231 mesaje
    12 Mar 2007, 20:21
    0 0
    ANTICONCEPTIONALELE

de Pr. NICOLAE TĂNASE

[Cuvânt rostit la mormântul Părintelui Nicodim Mândită, în anul 2000.]

O să spunem câteva cuvinte pentru că noi, preotii, suntem datori să predicăm despre ce este la zi. Asa de pildă, nu mai amintim despre Arie. Nu mai predicăm împotriva arianismului, pentru că nu mai este. Dar când iehovistii vin si spun că Fiul nu este de o fiintă cu Tatăl reluăm predica despre Arie si câte blasfemii a adresat el Mântuitorului Hristos.

Nu mai vorbim astăzi împotriva pavlicienilor, pentru că nu mai sunt, dar dacă această erezie o să reînvie, iarăsi o să vorbim. Si atunci, în ce mă priveste, întotdeauna m-am întrebat, ce ar face Părintele Nicodim astăzi? Despre ce-ar vorbi el azi? Că despre ce-a vorbit atunci, stim. Dar astăzi? Si cărtile care s-au tipărit, apare când una, când alta. De ce? Pentru că întotdeauna ne-am pus întrebarea: "Ce carte ar tipări Părintele Nicodim acum, dacă ar fi aici între noi?"

Si acum vă pun dvs. o întrebare cu constiita că dacă ar fi aici printre noi acum în mod vizibil, cred că v-ar pune aceeasi întrebare:

- Unde se fac astăzi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci în biserică. Asa să stiti dvs. care trebuie să plecati de acum cu această veste tristă, că cele mai multe avorturi se fac în biserică.

In biserica de zid, nu în biserica spirituală, să nu intelegem gresit. Bise rica este de zid, de lemn, de materie si biserica sufletelor. Aici înăuntru se fac. Vă arăt. Vă dovedesc. Femeia se poate afla în fata altarului si în momen tul acela se face în ea un avort. Poate că preotul este cu mâinile în sus pentru sfintirea Darurilor, si în burtile femeilor se săvârsesc avorturi. Ne-o spun medicii. Medicii ne spun că după zămislire copilul, timp de sapte zile, merge din trompă în uter. In alte sapte zile, încearcă să se lipească de uter si se face placenta sau casa copilului. Si în alte sapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar până atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune.

Dar tot ei ne spun că un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, după aceea moare. De aceea trebuie să se lipească de uterul mamei, de sânul matern, ca să înceapă să se hrănească din mamă.

Ei, bine! Steriletul împiedică lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul.

Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creează.

Sunt sigur că părintele Nicodim ar fi tunat si ar fi fulgerat aici acum dacă ar fi stiut asta. Si ar fi scris un maldăr de cărti împotriva acestui păcat, la care duhovnicul nu mai stie ce să facă. Acum noi întrebăm o femeie: "Câte avorturi ati făcut?" Si răspunsul poate fi: "Nici unul, unul, două, trei, treizeci...". Poate să spună o cifră. Si în functie de asta si de căinta ei, si de canonul pe care i-l dăm, noi stabilim când se împărtăseste. "

Acum urmează noi, duhovnicii, să punem întrebarea: "Câte avorturi ati făcut?" si să primim răspunsul: "Nici unul!" Si să revenim cu întrebarea de care vorbeam si să ne spună: "Nu stiu", că n-are de unde să stie, că nu stie că se produce, că nu se produce.

Si atunci să stim noi, că acuma urâciunea pustiirii stă în locul cel sfânt, pentru că se omoară om în biserică. Asta-i problema.

Am venit aici la mormântul părintelui. Brazi; drum; peste munte; frumusete. La ce folos? Fetele noastre merg la doctor si împiedică nasterea copiilor, folosind anticonceptionale. Sunt avortive.

O să strigăm l
  •  
    • 231 mesaje
    12 Mar 2007, 20:37
    0 0
    Cititi mai bine pe www.sfaturiortodoxe.ro!!!Despre avort se vorbeste foarte mult, dar ce am gasit aici este cutremurator...
  •  
    • 195 mesaje
    13 Mar 2007, 08:46
    0 0
    lasa-ne cu astea.biserica de fapt incearca sa tina la distanta sexul...sa controleze numarul de populatie si simte ca isi pierde controlul asupra noastra.asa ca daca stam sa ne gandim folosind prezervativ....eviti o sarcina si iar e"avort" la fel cu antibebe la fel cu la fel cu.nu ai chef sa faci sex nu o face...dar nu baga aici chestii religioase.cred ca mai bine ma protejez decat sa avortez...si cred ca mai bine avortez decat sa fac un copil care sa nu il doresc si sa simt eu ca imi distruge viata acolo....mai gandeste-te inainte sa citesti astfel de aberatii...sau ma rog e alegerea ta...
  •  
    • 231 mesaje
    13 Mar 2007, 09:05
    0 0
    Lovely,stiu ca nu este foarte convenabil ce citim noi din punct de vedere religios, dar vreau sa-ti spun ca nici eu nu stiam aceste lucruri si gandeam la fel ca tine, pana intr-o zi, cand m-am hotarat ca vreau un copil...gandeam ca el trebuie sa vina cand e cazul...adica o cariera, o casa, etc. si uite ca nu prea e asa!!!Copii vin cand vrea Dumnezeu, nu cand vrem noi, organismul este perturbat de aceste pilule, nu mai stie sa functioneze singur si cam greu sa vina un bebe cand o sa-ti doresti.Sper sa nu ai ghinionul meu si sa poti planifica totul in viata, dar gandeste-te cum am aparut noi si cat de mult le-am incurcat viata parintilor nostri...Multa sanatate, imi pare rau ca v-am perturbat cu astfel de lucruri, dar daca imi spunea si mie cineva mai devreme aceste lucruri...poate aveam un bebe acum!!!
  •  
    • 195 mesaje
    13 Mar 2007, 09:13
    0 0
    nu ai perturbat...imi pare rau pentru ce ai patit, insa gandeste-te ca religia nu este ce pare.nu te ruga la Dumnezeu pentru un copil ci doar doreste-o cu toata fiinta ta si intr-o zi o sa ai parte de asta.Eu cel putin asta iti doresc.Eu sunt o fire mai non-religioasa cred doar in pozitiv si negativ dar nu in Dumnezeu si demoniade, de aceea nu ma incred in cuvantului nici unui preot...prefer stiinta, restul mi le stabilesc singura
  •  
    • 83 mesaje
    13 Mar 2007, 12:42
    0 0
    dar de ca sa nu se roage la Dzeu, daca asta o face sa se simta bine?
    in definitiv e si asta o cale de a atrage "energii pozitive" , asa cum crezi tu.
    fiecare e liber sa creada in ce vrea, si nu trebuie sa contrazicem credinta cuiva si sa incercam sa i-o schimbam. nu de alta, dar o replica aruncata pe un forum nu face un crestin sa- si piarda credinta...
    ainigriv, sa te ajute Domnul sa ai bebele pe care ti-l doresti!
  •  
    • 231 mesaje
    13 Mar 2007, 21:07
    0 0
    Multumesc mult si pe voi sa va ajute Dumnezeu, ca pe mine m-a scapat de la moarte(ca urmare a unei extrauterine de care habar nu aveam),asa ca oricum nu-mi schimba nimic parerea ca fara AJUTOR nu putem face nimic, iar subiectul controversat este la fel...la alegerea fiecaruia!!!Pupici si nu fiti suparate,ca nici Dumnezeu nu se supara pe noi la cate tampenii facem.