ciroza de la fructe????
-
11 Sep 2003, 10:130 0fetelor, spuneti-mi daca ati mai auzit de asa ceva? a venit aseara un prieten la mine si mi-a zis s-o las mai moale cu fructele (mananc cel putin un kg/zi) ca o sa fac ciroza; ca fructele fermenteaza in stomac si bla bla bla fac ciroza; m-am uitat uimita la el si nu-mi venea sa cred, peste tot vezi numai "consumati cat mai multe legume si fructe crude" pentru sanatatea organismului, iar asta vine si-mi zice ca-mi fac rau;
imi plac mult fructele si as vrea sa stiu daca-mi pot face rau;
chiar daca vi se pare o aberatie, vreau sa stiu ca nu doar eu cred asta;
pupici -
11 Sep 2003, 11:00subscriu..este o aberatie! si eu mananc fructe (am zile in care mananc si 2 kg. de mere).
de unde a venit el cu "stirea bomba"? -
11 Sep 2003, 11:52a vazut el o emisiune in care era invitat un nutritionist care spunea chestii d-astea; a, a mai zis ca daca bei sau mananci ceva ce contine vit. C inainte sa te culci e periculos, afecteza ficatul;
am crezut ca-s eu nebuna, acum m-am mai linistit -
11 Sep 2003, 14:57

Poate vroia sa zica colita ,gastrita sau altceva?Da' de ciroza de la fructe,n-am mai auzit pina acum... -
11 Sep 2003, 15:12Ori s-a referit la alta boala, ori se gindea ca, mincind multe fructe, in stomac, prin fermentare, pot produce un fel de alcool, care sa afecteze ficatul, mai ales daca nu maninci decit fructe, nu si ceva care sa atenueze aciditatea lor in combinatie cu acidul clorhidric din stomac. Imi dau si eu cu presupusul.... Oricum, nu am mai auzit chestia asta pina acum.
-
11 Sep 2003, 23:50Stai linistita, fructele consumate goale, ajung in intestinul subtire acolo unde se desfasoara procesul de eliberare al vitaminelor continute.Intradevar daca sunt consumate in combinatie cu alimentele ajung in stomac acolo unde stau mai mult timp, fermenteaza si poti sa ajungi la ciroza.