Simptome ciudate - help me!!
-
0 0V-am mai innebunit cu simptomele mele de lipsa de aer.
Am fost la endocrinologie: nimic. Cardiologie: nimic. Pneumologie: nimic.
La analize insa mi-au aparut niste carente: de potasiu, de magneziu, de vitamina B12, acid folic. Cu calciul si cu fierul stau (sau stateam acum o luna) destul de bine: Ca - 9,4, fier nu stiu valoarea.
Endocrinologii mi-au spus ca as avea atacuri de panica. Nu exclud asta, dar as vrea sa stiu sigur ca nu e altceva.
Pneumologul mi-a spus ca e normal sa am lipsuri de vitamine, dat fiind ca eu am avut TBC anul trecut.
De cateva zile am niste simptome ciudate: simt un fel de presiune la ochi si la nas, ca si cum imi atarna o greutate, ca niste ochelari grei. Uneori m-am simtit foarte molesita, imi era teama sa nu lesin. De cateva zile am si scaunul moale.
Acum cateva minute alta "criza": tot presiune din aia, imi tiuie urechile, s-a accelerat pulsul si parca am o jena la limba, o simt ceva mai mare.
Voua va suna a atac de panica? -
Simptomele pe care le ai sunt specifice unui atac de panica.Imi aduc aminte de subiectul pe care l-ai deschis cu lipsa de aer pe care o simti.De teama faptului ca nu ai destul aer sau ca o sa te sufoci, cred ca ai dezvoltat o stare de anxietate care a atras dupa sine si alte simptome fizice pe care le descrii aici.Daca toate analizele au iesit bine, nu ramane decat sa lucrezi la partea emotionala.Incearca sa nu te gandesti asa mult la actul respiratiei, lasa asta in seama organismului, cu cat te gandesti mai mult cu atat te simti mai rau. Inspira si expira, vezi ca totul e ok si iti spui in gand ca nu am de ce sa ma sufoc, mai ales ca analizele au iesit bine.
-
POTASIU (K)-necesar pentru Normalizarea batailor inimii si echilibrarea balantei apei [alaturi de SODIU (Na)], oxigenarea creierului, detoxifiere, alergii, HTA, energizare Se gaseste in Citrice vegetale verzi, cartofi, caise, rosii, banane, seminte de floarea soarelui
MAGNEZIU (Mg) este Antidepresiv, previne atacurile de inima, mentine sanatatea dintilor, a muschilor si a nervilor, impiedica depunerile de calciu (calculi).Se gaseste in Cereale integrale nemacinate, migdale, nuci, seminte, banane, citrice, ciocolata, alune -
VITAMINA B12.Previne anemia, stimuleaza cresterea, sinteza acizilor nucleici si a proteinelor, metabolismul glucidic, functionalitatea normala a celulelor nervoase.Se gaseste in Ficat, carne de vita, lapte, oua, branza
Acidul folic ajuta la Functionarea sistemului hematopoetic (carenta determina anemia macrocitara cu megaloblastoza) ;intervine in metabolismul protidic (biosinteza unor aminoacizi, acizi nucleici), diviziunea celulara.Se gaseste in Legume si frunze verzi (varza, spanac, fasole verde), fructe, cereale, soia, drojdie de bere, ficat, galbenus de ou, faina de secara integrala