chistul dermoid.
-
5 Mar 2007, 18:080 0am 22 de ani si un chist dermoid de 5 cm pe ovarul stang care trebuie operat; am inteles insa ca e posibil sa nu mai pot avea copii in viitor. acest chist este prezent din nastere?ce e de facut? mentionez ca testul pap a iesit bine si nu am facut vreo intrerupere de sarcina pana in prezent. iar la control merg in mod regulat. as dori parerea unui medic. mersi anticipat
-
5 Mar 2007, 19:34Am avut o colega operata de chist ovarian si are o frumusete de baiat!!!Nu are neaparat legatura cu sarcina, numai ca daca nu da inapoi trebuie operat si speram sa nu fie endometriozic, daca ei au zis ca-i dermoid e ok.Sanatate multa si curaj!!!
-
7 Mar 2007, 21:11buna! eu am fost operata de chist dermoid pe ovarul stg. da, e din nastere. contine fire de par, unghii, resturi de la mama care odata cu cresterea noastra creste si el. eu am fost operat acum 1 an si jum. laparoscopic.
acest chist nu se poate trata medicamentos.
operatia e relativ usoara, nu m-a durut deloc dupa si semnele sunt fff mici.
daca mai ai intrebari te astept sa mi le pui. sanatate! -
7 Mar 2007, 21:19citeam acum ce ai scris la tema "AM CHIST OVARIAN": mie nu mi-a extirpat ovarul!
nu stiu, mai cere o alta parere de specialitate, fa un control in alta parte sa vezi daca e acelasi diagnosticul.