Infertilitatea
-
0 0Am 29 de ani, ciclul la 28 de zile, am luat anticonceptionale o mare perioada de timp......7 ani......Nu am avut nici o sarcina, nici un avort, nici o boala ginecologica, iar spermograma sotului este buna. De 2 ani nu mai folosesc anticonceptionale, si nici o alta protectie.....dar degeaba, nu am ramas insarcinate. S-ar putea sa nu am progesteron fiindca am luat anticonceptionale prea mult timp? Sau ce analize credeti Evelor ca trebuie sa fac??
-
Buna fetelor!
V-am citit postarile si m-am hotarat sa va scriu si povestea mea...
Se pare ca avem aceeasi prolema...Am 29 ani si pana acum n-am ramas niciodata insarcinata. Nu am luat anticonceptionale niciodata, m-am ferit prin alte metode. Vazand ca nu rama insarcinata m-am dus la medic care, dupa un consult si un eco mi-a spus ca am uter retrovers si raman mai greu insarcinata. Sa merg acasa si....sa astept...Dupa inca o perioada de asteptare am consultat un alt medic care mi-a spus ca am ovare polichistice si de aceea nu raman. Mi-a dat tratament, dupa tratament am fost iar la consultatie, mi-a spus ca-i ok, sa merg linistita acasa si sa astept...iar...Dupa inca o perioada in care nu s-a intamplat nimic am mers la alt medic care se pare ca e foarte bun.
El mi-a spus ca sunt mai multi pasi de urmat...
1. spermograma sotului- a iesit buna
2. histerosalpingografia - vad ca nici una dintre voi nu a mentionat analiza asta si este foarte importanta. In urma ei se stabileste daca sunt sau nu obturate trompele uterine, fapt care poate duce la infertilitate. Eu am facut analiza si trompele nu le am obturate in schimb...nu sunt drepte cum ar fi trebuit...sunt valurite...Din aceasta cauza raman foarte foarte greu insarcinata iar daca se intampla sa raman sunt 99,9 % sanse sa fac extrauterina. Va trebui sa fac tratament, medicul mi-a spus ca sunt sanse mari sa se rezolve problema.
Al trei-lea pas ar fi fost urmarirea ovulatiei...dar se pare ca nu mai este nevoie de asta...
Deci fetelor...aveti grija peste ce medici dati!
Apropos! Uterul meu este in pozitie perfect noarmala, nicidecum retrovers cum mi-a spus primul medic dar...ce sa-i faci...nu toti stiu sa interpreteze un ecograf...
Daca este vre-una dintre voi interesata despre histerosalpingografie sunt bucuroasa sa va raspund.
Pupici si multa bafta la bebei! -
Am vrut doar sa ajut Monica...
Eu am facut histero si nu mi s-a parut deloc o barbarie! Totul depinde de medic. Inainte sa o fac am citit foarte mult pe net despre asta si eram foarte speriata Crede-ma ca nu a fost nici pe departe atat de dureros asa cum citisem...
Si...nu vad legatura...laparoscopia este una, histero este alta...