Lucrez intr-un mediu cu scari si balustrada de metal. De cele mai multe ori cand ating balustrada, ma "curentez", uneori, credeti-ma ca nu inventez, parca se si aude un mic fasait. Nu prea am observat sa se intample asta colegilor mei.
da: hainele sintetice, mocheta sintetica, tapiteria sintetica.
ceilalti colegi probabil ca dau mai putina atentie acestui fenomen.
e funny cand esti incarcata cu energie electrostatica si dai sa bagi o cheie intr-o broasca - descarcarea produce o scanteie usor vizibila si auzibila.
si eu o patesc mereu si cu persoane nu doar cu obiecte metalice... uneori e asa de puternic si chiar dureros! inainte sa ating ceva de metal dau cu dosul degetelor si apoi pun mana normal ca pe dosul palmei parca nu doare asa de tare....
eu curentez si ma curentez frecvent...si cu scantei. si nu port haine sintetice... ma curentez de portiera de la masina, de usa de lemn, de alti oameni...m-am obisnuit. sa nu-mi puna renelul contoar
Si eu ma "curentez" foarte des, mai ales primavara si toamna. Metal si anumite persoane. Si eu m-am obisnuit cu fenomenul asta. Culmea este ca nu port haine sintetice, nu am mocheta, nici acasa nici la serviciu, asa ca nu am o explicatie pentru chestia asta.
Mocheta nu am nici eu pe nicaieri. Haine, nu stiu, in principiu nu. Probabil dresurile conteaza...
Insa am observat si altceva. La mine la serviciu nu prea este aerisit si, de multe ori, simt lipsa de aer. Ei, atunci cand simt lipsa asta mai puternic, ma si curentez mai tare.