Aldara
-
2 3Buna!
A facut cineva aplicatii interne cu Aldara ? Stiu ca nu este recomandata folosirea acestuia decat extern, insa medicul meu mi-a propus aceasta varianta. Nu stiu ce sa fac. Astept un semn de la voi.
Multumesc! O zi frumoasa ! -
Sabina, nu mi-a spus nimic despre reactiile adverse, eu am fost in decembrie la control si ea mi-a spus ca ar fii bine daca as putea face rost de Aldara. Intre timp am procurat-o, acum sa vedem ce zice ea. Drept sa-ti spun, si mie imi e groaza de posibilele reactii secundare, daca te uiti pe link-ul pe care ti l-am dat ai sa vezi ca Aldara are succes mai ales la barbati si mai ales aplicata in regiunea anala. Eu nu am condiloame, la colopscopie mi s-au descoperit leziuni provocate de virusul HPV, mi s-a facut ERAD si dr. mi-a propus aplicatiile cu Aldara pentru eradicarea virusului. Tu pentru ce urmeaza sa faci aplicatiile cu Aldara?
Cautand alte persoane care au aplicat Aldara am gasit doar o singura persoana din Ro care s-a tratat si vad ca a si avut succes cu acest medicament. Am dat un copy/paste de pe forumul desprecopii:
"Fetelor, daca va mai amintiti de mine va scriam eu cu ceva vreme in urma ca in 2003 am facut analiza HPV, a iesit pozitiv cu risc crescut oncogen,papanicolau prost la vremea ai, carcinom in situ la biopsie, deci totul negru.....intre timp mi s-a facut un erad, totul e decurs foarte bine, rana s-a vindecat, am primit unda verde ptr. o sarcina, mi-a fost urmarita sarcina foarte atent de dra Tarlea Virginia care mi-a facut siERAD....tot.....am nascu o fetita super sanatoasa si frumoasa ca luna viitoare implineste 2 ani. Intre timp am facut spalaturi cu marul lupului cam 1 data la 2-3 saptamani, am luat echinaceea, antioxidant coplex....am facut PAP test la 6 luni, am facut o data pe an HPV si tot iesea pozitiv desi colul era super curat dar insemna ca eram purtator sanatos, dar ma stresa prezenta virusului.
Vestea buna este ca ieri am luat rezulatatul de la un nou test HPV ( ca era timpul sa-l fac ) si este NEGATIV fara nici o tulpina de virus.
Trebuie sa va spun ca dra mea mi-a facut acum un an niste aplicatii cu o crema care imunizeaza local colul ( ALDARA 5% se cheama crema costa vreo sute si ceva de euro si nu se gaseste decat in Franta, Italia sau Spania)."
Sa speram ca vom avea si noi succes, eu am sa te tin la curent cu ce fac miercuri la dr. -
Mi-am facut tipajul HPV cu tulpinile 16, 31, 33. Am facut ERAD, vaporizare laser si acum sa vedem ce zice dr. in privinta aplicatiilor cu Aldara. Partea proasta este ca la colposcopie mi-a descoperit si pe vagin o zona atinsa de virus, mai ales acolo trebuie sa aplic eu Aldara.
"Reactiile adverse sunt in genul simptomelor virozei." La ce fel de viroza te referi? -
Eu am vazut ca cele mai des intalnite efecte secundare sunt: iritatiile, mancarimi, inflamatii, sangerari minore, in cazuri mai rare pielea se cojeste, uneori pacientii au acuzat dureri, arsuri etc
Tie ce ti-a spus dr. ta despre reactiile adverse, adica ma intrebam daca te-a avertizat clar cu privire la unele lucruri...? Daca spui ca pot exista si simptome de febra deja ma deprim, nu stiu ce sa mai zic... -
Asta e ceea ce mi-a spus, plus faptul ca exista posibilitatea ca intreg organismul sa se dea peste cap in perioada tratamentului.
Eu ma tem ca zona fiind atat de sensibila si unguentul acesta atat de tare, sa nu am si alte complicatii. Nu cred ca degeaba e contraindicat in aplicatii interne.
Pe langa asta, e destul de incomod. Daca vrei, mai putem vbi pe mail. sabina_rohr@yahoo.com -
Salutare fetelor!! si eu am fost diagnosticata cu hpv acum un an si jumatate cand mi s-au descoperit cateva condiloame pe care apoi le-am cauterizat...am fost apoi la control la fiecare saptamana apoi lunar si prin vara am stabilit cu doctorita care ma vedea ca totul e bine si mi-a zis ca in urma cauterizarii in mod normal nu mai apar...am luat atunci septilin, echinaceea cateva luni ca sa imi stimuleze sistemul imunitar iar acum iau isoprinosine -de data asta la recomandarea alergologului intrucat am avut o perioada mai proasta iarna asta la capotolul alergii si raceli- ideea ar fi ca ar trebui sa merg la control pentru ca au trecut cam 6 luni de la ultimul insa doctorita mea nu mai lucreaza la cabinet si nu stiu sa dau de ea asa ca va rog frumos daca stiti sa imi recomandati o doamna doctor dragutza care sa nu faca figuri pe seama a ceea ce am si sa se poarte frumos ...va rog din sulfet...sanatate multa
-
fetele dak poate sa ma lamureasca si pe mine vreuna dintre voi ce inseamna vaporizarea cu laser v-as fi f recunoscatoare..si eu sunt in situatia voastra si d-na dr Tareal asta mi-a recomandat..insa mi-a zis ca se face fara anestezie de nici un fel pt ca nu doare..si ma gandesc cu groaza la durere si ales ca nu prea suport bine durerea..si dupa mi-a zis ca imi va face aplicatii tot cu aldara..
astept raspuns si va multumesc -
Buna Sabina,
ai facut in cele din urma tratamentul cu Aldara?Si mie mi-a fost recomandat, dar nu stiu ce sa fac,avand in vedere ca este specificat sa nu fie folosit intern(nu au fost facute cercetari pentru folosirea cremei intern,si de asta nu se cunosc reactiile adverse pe termen scurt sau lung). In afara de asta colul meu sangereaza,doctorita nu stie de ce,si e ca si cand a-si aplica crema pe rana deschisa.Sper sa imi poti da un raspuns.Poti sa imi scrii si pe alekto83@yahoo.com -
Buna Antonia,
am si eu aceeasi problema ca tine.Mi-a fost depistat virusul HPV HR 16 (de risc mare) care mi-a provocat rani pe col,dar nu am condiloame (condiloamele le provoaca 6 si 11).Totusi medicul meu mi-a recomandat tratamentul intern cu Aldara.Nu stiu ce sa fac,tot caut macar o a doua parere.Este specificat clar ca nu se foloseste intern(asta dupa cum am citit pentru ca nu s-au facut cercetari pentru aplicatii interne cu Aldara si nu se cunosc consecintele pe termen scurt si lung)si in afara de asta colul meu sangereaza la cea mai mica atingere.Ar fi ca si cand as aplica crema pe rana deschisa.Spune-mi te rog ce ai facut tu?
Multumesc. -
Fetelor vroiam sa va anunt ca dak este cineva care are nevoie de Aldara,eu am 2 cutii pe care mi le-a cumparat cineva din Germania..Intre timp m-am razgandit cu privire la crema asta la sfaturile unui alt medic..Asa ca cine are nevoie pot sa o vand pt ca nu am deschis-o inca,pliculetele sunt intacte si pot sa va trimit si bonul de la farmacie ca sa vedeti pretul..Va pup si cine vrea asa ceva sa ma anunte..