fibrom uterin
-
22 Feb 2007, 23:410 0Am descoperit, acum aproape 2 ani, ca am un fibrom uterin de 8 cm (vazut la ecograf). Sint obeza si nu am fost niciodata insarcinata. Medicul a refuzat sa il trateze in vre-un fel, pe motiv ca in curind intru in menopauza (am 47 de ani, atunci aveam 45 de ani) si se resoarbe singur. Intre timp, fibromul a crescut atit de mult, incit il simt prin palparea abdomenului (desi, fiind obeza, am un tesut adiopos gros). La consult medical nu am mai fost, in menopauza tot nu am intrat si am probleme din cauza fibromului (este pozitionat astfel incit apasa pe vezica si am probleme de mictiune: nu pot sa ma tin mult si scap urina cibd fac eforturi sau cind stranut, si stranut mult pentru ca sint alergica). Ce ma sfatuiti sa fac, in afara de a schimba medicul ginecolog?
-
23 Feb 2007, 11:41Parerea mea este sa-ti mai faci un eco acum ca sa vezi cu a evoluat. Eu mi-am depistat acum la 43 de ani un fibrom uterin de 5 cm si medicul ginecolog mi-a spus sa-l tin sub obsevatie, din 6 in 6 luni sa vad cum evolueaza.In schimb. medicul de la ecograf mi-a sugerat sa ma operez ca sa nu apara problemele de care vorbeai tu.Sfatul meu ar fi sa mai consulti si alt gineocolog si neaparat sa-ti mai faci o ecografie!Sanatate multa!