Enometrioza si diphereline

•  
    • 1 mesaje
    8 Iul 2016, 10:48
    0 0
     Buna fetelor...Am 24 de ani iar in 2013 in urma unui control ginecologic am descoperit un chist ovarian pe partea dreapta. Mi s-a prescris ca tratament contraceptive iar dupa 3 luni de tratament chistul a crescut si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez. Am cerut parerea si la alt medic, aceeasi poveste. Am mers la Iasi la al treilea medic care mi-a confirmat acelasi lucru. M-am internat, m-am operat, operatia a fost clasica unde mi-a descoperit o endometrioza bilaterala stanga. Toate bune si frumoase dupa operatie, mi-au fost salvate ambele ovare. Dupa operatie am facut tratament cu orgametril 3 luni continuu apoi un an de zile dupa o schema . In toti acesti 3 ani de la operatie am mers la control din 3 in 3 luni in primul an apoi la 4, 5 luni. Primul an nu am mai avut nimic, fiind pe tratament. Mi sa mai descoperit unele polichisturi, am facut tratament, am facut regulat CA-125 sa fim siguri ca nu a recidivat endometrioza. La inceputul anului am fost la control si nu aveam nimic. Prin aprilie am inceput sa am dureri in partea dreapta jos si dureri de spate care se lasau in picior iar cand mergeam imi ajungeau durerile pana in ,, gat''. Am mers la un control unde mi-am facut o ecografie abdominala pt ca am crezut ca e de la rinichi (stiind ca am probleme si cu ei) iar acolo mi s-a spus ca am lama de lichid in zona Douglas si imi recomanda sa merg la ginecolog. A doua zi am mers la ginecolog (merg de 3 ani la acelasi medic, care m-a operat) unde mi-a spus ca endometrioza a recidivat si ca trebuie sa ma opereze iar. Pt ca era in saptamana mare, inainte de pasti a spus sa fac o injectie diphereline si daca in 5 zile imi dispar durerile amanam operatia. Am facut injectia, durerile au disparut iar dupa pasti am asteptat sa-mi vina cm si apoi am mers sa ma operez. Inainte de a ma interna doctorita mi-a zis sa-mi mai faca un control unde s-a descoperit ca endometrioza a dat inapoi (miracol). Mi-a mai dat sA fac inca doua injectii, acu am aproape o luna de la ultima si astept sa-mi vina menstruatia si sa merg la control. Intrebarea mea pt cele care se lupta cu aceasta bolala e: ati ramas insarcinate? Mie mi sa spus ca daca e sa raman o sa duc  sarcina pana la capat cu tratament. Sunt casatorita si ne dorim mult un copil numai ca nimeni nu intelege ce e in sufletul meu si imi spun ca e numai cum vrea Dumnezeu.