sunt alunite sau un fel de negi?

•  
    • 20 mesaje
    22 Feb 2007, 17:49
    4 0
    Nu stiu daca am retinut bine, cineva le numea parca tzatzani... sunt ca niste negi subtiri, parca transparenti si destul de lungi. Am vazut in ultima vreme la multe persoane. Mi-au aparut si mie si ce ma ingrijoreaza e ca sunt in zone de "trafic intens", cum ar fi sub sani pe linia de la sutien, pe gat, la subrat unde ma rad... daca m-am ecprimat cat de cat clar, poate ma lamuriti voi ce sunt si cum se poate scapa de ele... auzisem la cineva ca se rup cu par de nu stiu ce. In adolescenta imi iesise o chestie din-asta pe buza si am rupt-o, ca pe atunmci nu eram nici informata, nici speriata ca acum de consecinte.
  •  
    • 1620 mesaje
    22 Feb 2007, 18:22
    0 0
    Dupa cum suna descrierea sunt niste papiloame. Trebuie indepartate deoarece fiind virale se inmultesc, se face cu laser treaba asta doar ca este foarte scump.
  •  
    • 233 mesaje
    22 Feb 2007, 21:57
    1 0
    eu le-am cauterizat cu un gel de la scholl . se gaseste in farmacii.am avut unul chiar sub ochi aproape de zona cearcanelor si in vreo 3 sapt a disparut complet.dar gelul nu merge pe orice tip de veruca, ci doar pe astea subtiri si lungi,exact cum le-ai descris tu
    succes
  •  
    • 20 mesaje
    22 Feb 2007, 22:37
    0 0
    multzam e raspunsuri... m-am gandit la cauterizare, dar mai intai va trebui sa mi le vada un medic.
    Iti mai amintesti cum se numeste gelul de la Scholl?
  •  
    • 83 mesaje
    23 Feb 2007, 12:12
    0 0
    Sunt papiloame virale, de aceea se inmultesc, de exemplu, e de ajuns sa te scarpini intr-o zona in care ai aceste papiloame, pui apoi mana in alta parte si ai sa observi ca dupa ceva timp apar acolo altele.
    Un organism cu imunitate normala lupta impotriva lor si le distruge, altfel este necesara cauterizarea. Eu tocmai am fost cu 2 zile in urma la dr. de familie pt. aceste papiloame, s-a uitat la ele si mi-a spus ca si ea a avut asa ceva si a scapat de ele prin cauterizare. Mi-a dat trimitere la Spitalul Profesor Longhin (habar nu am pe unde e) si mi-a spus ca se cauterizeaza fara nici o problema. Asa ca sfatul meu este sa-ti iei trimitere, altfel te va costa foarte mult, sunt clinici care cer si 1milion per neg/papilom.
    Ce ma ingrozeste pe mine este ca mi-a aparut unul exact in buric, tot stau si ma gandesc cum am sa-l cauterizez, stiu ca in aceasta zona pielea este mult mai delicata.
    Am sa va tin la curent cu ce am sa fac, stiu ca trimiterea e valabila o luna, asa ca probabil am sa ajung peste vreo 2 saptamani, mai devreme chiar nu am timp.
  •  
    • 233 mesaje
    23 Feb 2007, 22:20
    1 1
    gelul se numeste "Verruca removal gel"(scholl). e f bun dar trebuie sa fii perseverenta.in vreo 2-3 saptamani dispar.ingredient activ e acidul salicilic.
  •  
    • 20 mesaje
    24 Feb 2007, 23:51
    0 0
    antonia_r, astept cu interes sa ne spui ce s-a mai intamplat.
    Ce am inteles totusi, e ca daca le cauterizez, nu mai apar din nou? oricum, eu nu locuiesc in Romania, dar as vrea sa incerc acest lucru cand mai vin acasa. Si vreau sa fiu cat mai informata pt a nu pierde vremea atunci cu diverse alte variante.
    ralucaa, multumesc pt informatie, deocamdata sunt insarcinata, asa ca orice contine acis salicilic iese din calcul. Dar e bine de stiut si varianta ta.
  •  
    • 20 mesaje
    24 Feb 2007, 23:54
    2 0
    antonia_r, am uitat sa zic ca am vazut si eu zilele trecute ca am unul in buric) o fi de mult acolo, nu stiu, acum fiind insarcinata si buricul incepand sa iasa in afara, am remarcat) rad, dar nu e rasul meu...
  •  
    • 83 mesaje
    25 Feb 2007, 13:23
    0 0
    Baby, eu stiu asa: daca cauterizezi toate papiloamele distrugi toate posibilele surse de reinfectare. Eu sper sa fie asa, ca nu mi se pare deloc placut sa ma tot duc sa ma cauterizez...Si inca ceva, eu am si HPV, asa ca ma gandesc ca e o legatura directe intre virusul de HPV si aceste papiloame.

Am sa va tin la curent cu ce fac la cauterizare, totul e sa gasesc putin timp.
  •  
    • 15 mesaje
    29 Iun 2011, 16:33
    2 4
    ralucaaa said:
    gelul se numeste "Verruca removal gel"(scholl). e f bun dar trebuie sa fii perseverenta.in vreo 2-3 saptamani dispar.ingredient activ e acidul salicilic.

Buna ralucaaa, sti cumva daca acest gel este bun si pentru o alunita mica de culoare rosie? Multumesc!