constipatia......
-
0 0am o mare problema si sg solutie care am gasit-o pana acum sunt niste pastile biolimao(de la care si slabesc) dar tare as vrea sa nu le mai iau si sa incerc altceva cu care sa rezolv problema asta stiti voi ceva(dar fara pastle)
-
Am eu o solutie care da roade:in fiecare seara inainte de culcare , pui intr-o cana 2 linguri de tarate si peste ele adaugi apa cit sa le acopere(cam 1/2 din cana), le mesteci bine cu o lingura si le lasi asa pina a doua zi dimineata.A doua zi dimineata , le mesteci bine iar cu lingura sau mai pui apa peste ele si le bei inainte de masa.Daca mai ramin in cana mai pui apa si o bei.O sa-ti rezolvi problema garantat.Si continui asa in fiecare zi.
Sanatate multa! -
Si eu am avut cam aceiasi problema ca si tine timp de ani de zile.
O solutie a fost cu soia, dar de cand cu modificarea genetica a acesteia, am lasat-o mai incet.
In schimb, am grija sa am in casa seminte de in (de la plafar) le poti lua cu lingura sau le poti pune in iaurt sau miere.
Salata de varza cruda este si gustoasa si ajuta si ea mult.
Atentie la banane: constipa la fel ca branzeturile cu cheag.
Nu uita ca suntem 90% apa asa ca bea cat mai multe lichide, dar nu sucuri acidulate sau cu conservanti. Eventual da-i cu ceai verde (de preferat nu din pliculete).
Practicarea unui sport ajuta la tonifierea zonei abdominale si favorizeaza fluidizarea "traficului" intestinal.
Solutia extrema ar fi folosirea clismei, dar nu mai des de o data pe saptamana si cu precautiile de rigoare. -
si eu am avut aceeasi problema si am rezolvat-o uimitor de repede astfel:
band 2 litri de apa pe zi
band cate o cana de ceai verde/zi
mancand ZILNIC legume si fructe, iaurt
faceam SPORT
Mi se facea rau de la atatea pastile..asa ca am schimbat cate ceva in dieta si uite ca a functionat
multa bafta si tine-ne la curent cu starea ta!!! -
Ce stiu eu:
- 2-3 samburi masline/zi (ii inghiti cu apa)
- 1-2 cani ceai din floare de soc sau tinctura din fructe de soc
- Metamucil/Citrucell - fibre care ajuta la digestie
- Activia amestecat cu flex seed (pudra de seminte de in)
- 45 g maxim/zi de flax seed si in alte combinatii, eu mai iau cu miere, au gust de nuca macinata, poti pune si peste salata etc
- zeama de varza murata, dar vezi ca asta te "curata" pur si simplu daca bei multa
- supozitoare cu glicerina
- nu uita de ce au zis fetele deja: apa, fructe, legume, miscare
Daca imi mai amintesc ceva, iti mai zic.