Spina bifida la bebelusi
-
22 Feb 2007, 10:540 0As dori sa stiu cat mai multe detalii despre cum sa cresti un bebe cu spina bifida.
E vorba de fetita unei rude apropiate care are acum 7 luni.
Deschiderea la coloana vertebrala a fost in zona cea mai de jos,cca 10 cm;este vorba de mielomeningocele.Bebe a fost operat, i s-a facut transplant de pile ptr. a acopri deschiderea si i s-a scos lichidul de la creier care se acunula. Are tubuletzul inserat in corp ptr. acest drenaj permanent.Creste normal, copilasul, are toate reflexele ok,inclusiv motrice,dar urineaza numai cu sonda si nu poate face treaba mare,are hemoroizi mereu. -
23 Feb 2007, 18:02Se pare ca este ceva rar in Romania,dar totusi exista...Niste idei ar fi bune...Doamne,dar de la cine?...
-
23 Feb 2007, 23:20din cate stiu eu nu se inchide coloana vertebrala in viata intrauterina, si pentru prevenire mamele primesc acid folic.
-
24 Feb 2007, 16:27asa este,dar la nastere sa acopera deschiderea cu un transplant de piele.Am citit o carte din SUA numai despre asta,dar ma interesau chestii practice, idei...Probabil ca ar fi recomandat sa ma inscriu si pe site-ul organizatiei care se ocupa cu asa ceva,sa caut,dar nu stiu unde....
-
26 Feb 2007, 09:04Sa dea Dumnezeu sa se faca bine, saracul copilas. Cred ca s-ar fi putut depista la ecografie, in timpul sarcinii, nu?
-
26 Feb 2007, 14:43fetelor, toate care urmeaza sa fiti insarcinate sau sunteti deja, luati Elevit, un complex de vitamine si minerale special pt nevoile unei femei in timpul preconceptiei, sarcinii si alaptarii! contine printre altele si cantitatea potrivita de acid folic pt a preveni asemenea malformatii la copilasi! In plus, reduce greturile din primele luni, deci va sporeste confortul. Si avantaje mai sunt. Vorbiti cu medicul vostru.