ginecologie
-
0 0am o secretie naspa si mi s-a spus ca am "bacili gram " in exces, nimic grav , am luat 2 tratamente si nu a trecut ...a mai auzit cineva de acesti bacili gram? (asociati cu o mica raceala ) ...
-
Bacteriile pot fi coci (adica au forma rotunda: streptococi, stafilococi...) si bacili (forma alungita, bastonase: colibacili... ).
Dupa recoltarea produsului biologic, in laborator incep investigatiile pentru identificarea bacteriilor. Una dintre variante este colorarea secretiei recoltate si depuse pe lama microscopica. Se pot folosi pentru colorare diversi reactivi, pentru fiecare reactiv existand o reactie specifica, adica daca se coloreaza intr-o anumita nuanta (gramm fiind denumirea colorarii). Dar daca nu s-au identificat bacteriile si ti-a spus doar ca ai "un exces de bacili gramm" eu nu pot sa stiu ce bacterie este implicata (pentru identificare se fac culturi speciale, adica se insamanteaza un mediu de cultura cu produsul bilogic si se tine in conditii speciale de temperatura si umiditate, apoi dupa forma coloniilor dezvoltate pe mediu se identifica bacteria) Mediul de cultura este un fel de gel, bogat in substante hranitoare, care favorizeaza dezvoltarea si inmultirea bacteriilor.
Sper sa fie usor de inteles ceea ce am incercat sa explic, microbiologia fiind un domeniu destul de greoi. -
Este foarte posibil sa fie necesar inca un set de analize, sau, poate ca o discutie cu medicul care o trateaza elucideaza "excesul de bacili gramm".Ar trebui sa ii explice, cat-de-cat, despre ce este vorba, nu doar sa emita un diagnostic si sa prescrie un tratament. (stiu, am fost rea, nu e frumos sa spun asa ceva despre colegii mei...facem parte din aceeasi categorie, doar ca eu sunt stomatolog.)
-
Draga Inocentza,
O sa fiu scurta, ca deja m-am enervat, asta ba trimite mesajele, ba nu.
Deci, tratamentul pentru ce ai tu (am avut si eu anul trecut) este: Rifampicina 150 mg, 1 la 6 ore, asociat cu comprimate vaginale (ex. Tricomicon, Meclozol), 1 dimineata si 1 seara, dupa toaleta de rigoare.
Rezultate foarte bune dau si cremele vaginale (ex. Miconazol), care se aplica in interior cu niste dispozitive speciale).
Astept alte intrebari. -
Comprimatele vaginale Meclozol nu sint asa buna.Unele persoane pot face alergii la folosirea acestuia.Cele mai bune si mai sigure sint cele numite Macmirom(cam asa ceva).Se va vindeca sigur daca va folosi aceste comprimate.Sint cam scumpe dar merita.Miine o sa-ti scriu si o sa-ti spun sigur cum se numesc comprimatele.