ginecologie

•  
    • 15 mesaje
    4 Sep 2003, 00:47
    0 0
    am o secretie naspa si mi s-a spus ca am "bacili gram " in exces, nimic grav , am luat 2 tratamente si nu a trecut ...a mai auzit cineva de acesti bacili gram? (asociati cu o mica raceala ) ...
  •  
    • 562 mesaje
    4 Sep 2003, 13:07
    0 0
    Mai bine fa-ti o anliza la secretie ca sa sti exact ce ai. S-ar putea sa ai o ciuperca, o candida, ceva de felul asta. Sanatate!
  •  
    • 15 mesaje
    4 Sep 2003, 22:25
    0 0
    pai mi-am facut analiza si mi-a zis ca am bacili gram in exces
  •  
    • 562 mesaje
    5 Sep 2003, 11:17
    0 0
    Fetelor! nu exista nici un medic printre noi? Eu cred ca bacili gram ar fi o unitate de masura la ceva... habar n-am ! Clar trebuie sa intrebam un medic.Dar torusi, eu stiu ca asemenea chestii apar cand ai o ciuperca. Mai vedem si mai vorbim.Multa sanatate!!!
  •  
    AL
    • 105 mesaje
    5 Sep 2003, 11:34
    0 0
    Si eu cred la fel.Ca ai vreo ciuperca sau vreo infectie.Cel mai bine este sa intrebi si alt medic.Secretia aia poate sa apara si de la antibiotice sau de la anticonceptionale.Daca nu vrei sa te duci la control macar arata rezultatul analizelor unui medic.
  •  
    • 636 mesaje
    5 Sep 2003, 11:39
    0 0
    Gramm este un tip de coloratie, asa ca unii bacili sunt gramm pozitiv iar altii gramm negativi, deci nu este vorba despre o numararea a numarului de bacili pe un gram de produs recoltat (secretie vaginala, urina...)
  •  
    • 562 mesaje
    5 Sep 2003, 12:21
    0 0
    Monica_pisica, mai concret?
  •  
    • 636 mesaje
    5 Sep 2003, 12:39
    0 0
    Bacteriile pot fi coci (adica au forma rotunda: streptococi, stafilococi...) si bacili (forma alungita, bastonase: colibacili... ).
    Dupa recoltarea produsului biologic, in laborator incep investigatiile pentru identificarea bacteriilor. Una dintre variante este colorarea secretiei recoltate si depuse pe lama microscopica. Se pot folosi pentru colorare diversi reactivi, pentru fiecare reactiv existand o reactie specifica, adica daca se coloreaza intr-o anumita nuanta (gramm fiind denumirea colorarii). Dar daca nu s-au identificat bacteriile si ti-a spus doar ca ai "un exces de bacili gramm" eu nu pot sa stiu ce bacterie este implicata (pentru identificare se fac culturi speciale, adica se insamanteaza un mediu de cultura cu produsul bilogic si se tine in conditii speciale de temperatura si umiditate, apoi dupa forma coloniilor dezvoltate pe mediu se identifica bacteria) Mediul de cultura este un fel de gel, bogat in substante hranitoare, care favorizeaza dezvoltarea si inmultirea bacteriilor.

Sper sa fie usor de inteles ceea ce am incercat sa explic, microbiologia fiind un domeniu destul de greoi.
  •  
    • 35 mesaje
    5 Sep 2003, 14:42
    0 0
    Draga Eva -monica, de unde stii atit de multe? Mai putem indrazni si cu alte intrebari ginecologice? Iti multumim.
  •  
    • 562 mesaje
    5 Sep 2003, 14:55
    0 0
    Am inteles. Mersi.Esti biolog? Deci Eva noastra trebuie sa-si refaca analiza sa vada despre ce bacterie este vorba si la ce medicament cedeaza.Asa este?
  •  
    • 636 mesaje
    5 Sep 2003, 21:43
    0 0
    Este foarte posibil sa fie necesar inca un set de analize, sau, poate ca o discutie cu medicul care o trateaza elucideaza "excesul de bacili gramm".Ar trebui sa ii explice, cat-de-cat, despre ce este vorba, nu doar sa emita un diagnostic si sa prescrie un tratament. (stiu, am fost rea, nu e frumos sa spun asa ceva despre colegii mei...facem parte din aceeasi categorie, doar ca eu sunt stomatolog.)
  •  
    • 354 mesaje
    6 Sep 2003, 09:36
    0 0
    Ba ai dreptate,Monica si nu trebuie sa-ti ceri tu scuze pentru ca unii medici nu stiu sa se poarte cu pacientii.Eu tocmai din cauza asta imi caut acum alt ginecolog.La doctora la care mergeam inainte,intram cu o intrebare si ieseam cu 100!Avea aerul ala ca numai ea stie despre ce e vorba...
  •  
    • 15 mesaje
    16 Sep 2003, 23:12
    0 0
    gargarita , cand gasesti un nou medic ginecolog si esti multumita, anunta-te si pe noi
  •  
    • 354 mesaje
    17 Sep 2003, 09:45
    0 0
    Printr-o prietena am aflat de dl.Dr.Emilian Urleteanu de la Sf.Pantelimon si cred ca luni ii fac o vizita...Imi cam tremura picioarele(de ce sint asa de fraiera,nu stiu,dar mereu patesc asta,parca as da examen...).
    Ati auzit ceva de el?Prietena mea e f.multumita.
  •  
    • 157 mesaje
    25 Sep 2003, 10:06
    0 0
    hello
  •  
    • 157 mesaje
    25 Sep 2003, 10:14
    0 0
    Draga Inocentza,
    O sa fiu scurta, ca deja m-am enervat, asta ba trimite mesajele, ba nu.
    Deci, tratamentul pentru ce ai tu (am avut si eu anul trecut) este: Rifampicina 150 mg, 1 la 6 ore, asociat cu comprimate vaginale (ex. Tricomicon, Meclozol), 1 dimineata si 1 seara, dupa toaleta de rigoare.
    Rezultate foarte bune dau si cremele vaginale (ex. Miconazol), care se aplica in interior cu niste dispozitive speciale).
    Astept alte intrebari.
  •  
    • 17 mesaje
    25 Sep 2003, 11:43
    0 0
    Comprimatele vaginale Meclozol nu sint asa buna.Unele persoane pot face alergii la folosirea acestuia.Cele mai bune si mai sigure sint cele numite Macmirom(cam asa ceva).Se va vindeca sigur daca va folosi aceste comprimate.Sint cam scumpe dar merita.Miine o sa-ti scriu si o sa-ti spun sigur cum se numesc comprimatele.
  •  
    • 157 mesaje
    25 Sep 2003, 13:42
    0 0
    se numesc Macmiror