Frica de ace
-
0 0Imi este foarte frica de acele de la seringa. Nu acele obiecte in sine, ci mai degraba de injectii si de faptul ca trebuie sa imi fac analize. De fiecare data cand sunt nevoita sa imi fac analizele, cand ajung la spital, incep sa ma simt rau. Imi vine ameteala, nu vad bine,.sunt alba toata, imi tremura mainile, asistentele ma inteapa de mai multe ori pentru ca, de frica, venele mi se ascund si nu imi pot lua sange, iar acesta se coaguleaza si eu sunt mai rece decat un mort. Nu lesin, dar cred ca nici mult nu as avea. Parerea mea este ca aceasta frica este cauzata de faptul ca, in copilarie, eram foarte sensibila si tot timpul.ajungeam la spital, cu perfuzii, injectii si analize. Cred ca din aceste lucruri s a dezvoltat frica mea de ace, dar nu stiu cum sa trec peste. Imi este foarte frica si nu suport sa simt nici macar spirt pe mana(inainte sa iti bage acul in piele, se dezinfecteaza zona). Cu sangele nu am nicio problema, si desi cred ca as avea o mica retinere daca ar trebui ca eu sa fac o injectie sau sa iau sange, tot nu se compara cu frica imensa atunci cand eu sunt cea care trebuie sa aiba acul in piele. Numai cand ma gandesc incep sa tremur. Va rog, stiti cum as putea trece peste aceasta fobie? Scuzati ma pentru greseli, este greu sa scriu perfect corect gramatical pe telefon.
-
admin.forum said:Buna helpmelosemymind, de ce nu incerci sa faci psihoterapie? Terapia te poate ajuta sa iti invingi fricile.
Draga adminule, cred ca esti mama ranitilor
. Vad ca o consolezi si pe-aia de intra in vrie din senin cand ii sarea discul, acum o iei pe asta de dardaie cand vede un amarat de ac.Ma intreb daca nu suntem o generatie degenerata. Cum, pana mea, am rezistat secole de-a randul in calea navalitorilor? Oare din oameni speriati, cu fobii tampite si atacuri de panica aiurea in tramvaiul 79, cu depresii si ganduri bolnave, isi recruta Stefan cel Mare ostenii??? Cate femei nu nasc la roata carutei, in camp sau acasa (si acum, in secolul 21!!) si nu mai fac atata caz de un biet ac care, culmea, e tot pentru sanatate (ca e pentru recoltare sau tratament!). Am un mare hohot de ras pentru toti astia, scapatii pe ei cu "mica" si "mare" (mai ales cand "protagonistul" e barbat, e de tot hazul sa vezi munte de om cum se prabuseste naruit cand vede seringa!)! Doamne fereste de vreun razboi, de foamete sau cataclism, astia intra primii in panica si genereaza si panica in jur. Ce, mama saraciei, asta inseamna ca la fiecare om trebuie sa fie si psihologul. Unde esti, Ecaterina Teodoroiu?
-
scorpion112 said:
admin.forum said:Buna helpmelosemymind, de ce nu incerci sa faci psihoterapie? Terapia te poate ajuta sa iti invingi fricile.
! Doamne fereste de vreun razboi, de foamete sau cataclism, astia intra primii in panica si genereaza si panica in jur.
iti iei psihologul cu tine pe campul de lupta. din cand in cand te opresti din a privii spre inamic si te uiti la psiholog:
-sa trag in asta sau sa-l las sa traiasca?
el iti zice:
--tui ce crezi ca ar fi bine sa faci?? hai sa stam in groapa asta de obuz si sa discutam. -
helpmelosemymind said:Imi este foarte frica de acele de la seringa. Nu acele obiecte in sine, ci mai degraba de injectii si de faptul ca trebuie sa imi fac analize. De fiecare data cand sunt nevoita sa imi fac analizele, cand ajung la spital, incep sa ma simt rau. Imi vine ameteala, nu vad bine,.sunt alba toata, imi tremura mainile, asistentele ma inteapa de mai multe ori pentru ca, de frica, venele mi se ascund si nu imi pot lua sange, iar acesta se coaguleaza si eu sunt mai rece decat un mort. Nu lesin, dar cred ca nici mult nu as avea. Parerea mea este ca aceasta frica este cauzata de faptul ca, in copilarie, eram foarte sensibila si tot timpul.ajungeam la spital, cu perfuzii, injectii si analize. Cred ca din aceste lucruri s a dezvoltat frica mea de ace, dar nu stiu cum sa trec peste. Imi este foarte frica si nu suport sa simt nici macar spirt pe mana(inainte sa iti bage acul in piele, se dezinfecteaza zona). Cu sangele nu am nicio problema, si desi cred ca as avea o mica retinere daca ar trebui ca eu sa fac o injectie sau sa iau sange, tot nu se compara cu frica imensa atunci cand eu sunt cea care trebuie sa aiba acul in piele. Numai cand ma gandesc incep sa tremur. Va rog, stiti cum as putea trece peste aceasta fobie? Scuzati ma pentru greseli, este greu sa scriu perfect corect gramatical pe telefon.
Daca spuneai si varsta pe care o ai erai sfatuita ceva mai bine.
Scorpioano, exista frici de tot felul, exista alergii la tot ce este pe lumea asta, oamenii sunt de tot felul, unii mai puternici, unii mai sensibili, unii la capatul puterilor si altii prea increzatori in fortele proprii sa recunoasca de fapt ca sunt si ei la limita. Cu ce te ajuta pe tine inversunarea asta, rautatile pe care le scuipi pe aici la adresa unor necunoscuti, care pana la urma au ales un forum public sa-si expuna problemele, fara a-si declina identitatea?
Cand vezi un om slab primul tau gand este sa-I f-ti una in dinti ca poate se trezeste la realitate, ha?
Halal loialitate intre femei, e un forum feminin, nu?
Wow, sunt siderata de compasiunea unora, sa te fereasca sfantul sa pati ceva, ca vei obtine ce-ai semanat. Roata se intoarce cand nu crezi!
Sanatate si virtute!
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: -
scorpion112 said:
igivansenior said:
iti iei psihologul cu tine pe campul de lupta. din cand in cand te opresti din a privii spre inamic si te uiti la psiholog:
-sa trag in asta sau sa-l las sa traiasca?
el iti zice:
--tui ce crezi ca ar fi bine sa faci?? hai sa stam in groapa asta de obuz si sa discutam.

Mai nou razi ca... la toate glumele lui Igi, ai ramas fara sustinatori, nu-l mai siktiresti pe unde-l prinzi, ti-e frica de gura lui, asa-I?
Iote bre lupul s-a imbracat in oaie!
-
White_Storm said:
Mai nou razi ca... la toate glumele lui Igi, ai ramas fara sustinatori, nu-l mai siktiresti pe unde-l prinzi, ti-e frica de gura lui, asa-I?
Iote bre lupul s-a imbracat in oaie!
1. Nu l-am sictirit pe igivan.
2. Chiar imi starneste persiflarea cand vad astfel de oameni fricosi si speriosi pentru nimica toata. La cutremur ce mai fac?
3. Ti-ar fi placut ca sotul tau sa fie unul din astia, speriati de bombe? Sa nu se duca la stomatolog, de exemplu, desi are o ruina in gura, pentru ca ii e frica de ace sau alt instrumentar? Sa se scape pe el cand da de necaz si s-o vireze in depresie sau atacuri de panica. Iti spun eu ca ai fugi de el de mai sa-ti faci cu calcaiele bataturi la ceafa, nu alta. Pai ce e, barbat sau gluga de ciocani?? E foarte greu de trait cu astfel de oameni si e usor sa consolezi si sa dai sfaturi cand nu e in ograda ta. De ce crezi ca ne atasam de oamenii veseli, tonici, optimisti? Pentru ca de omul bun si de vremea buna nu te mai saturi.
4. De obicei, fetele astea "sensibiloase" sunt foarte indraznete in "alte imprejurari", asa ca mi-s satula pana-n amigdale de genul acesta de mironosite. Ce vad la serviciu imi ajunge pentru 5 vieti.
5. Stiu ca sunt ironica (asta ca sa nu zic de-a dreptul caustica!), dar asta e!
-
scorpion112 si igivansenior, v-am inteles modul caustic sau glumet de a expune anumite idei, dar sunt cazuri, cum este acest topic, in care comentariile voastre nu sunt la locul lor. Daca am sugerat unei persoane sa consulte un medic psiholog, nu cred ca este ceva de luat in ras. In plus, asa cum a spus si White_Storm, oamenii sunt de tot felul, nu este OK sa ne enervam de fiecare data cand cineva este slab. Nu toata lumea este perfecta. Haideti sa facem acest forum sa fie civilizat, in care oamenii sa nu se teama sa isi expuna gandurile, emotiile sau problemele din cauza ca vor fi criticati, atacati sau luati peste picior.
-
scorpion112 said:
3. Ti-ar fi placut ca sotul tau sa fie unul din astia, speriati de bombe? Sa nu se duca la stomatolog, de exemplu, desi are o ruina in gura, pentru ca ii e frica de ace sau alt instrumentar? Sa se scape pe el cand da de necaz si s-o vireze in depresie sau atacuri de panica. Iti spun eu ca ai fugi de el de mai sa-ti faci cu calcaiele bataturi la ceafa, nu alta. Pai ce e, barbat sau gluga de ciocani?? E foarte greu de trait cu astfel de oameni si e usor sa consolezi si sa dai sfaturi cand nu e in ograda ta. De ce crezi ca ne atasam de oamenii veseli, tonici, optimisti? Pentru ca de omul bun si de vremea buna nu te mai saturi.
4. De obicei, fetele astea "sensibiloase" sunt foarte indraznete in "alte imprejurari", asa ca mi-s satula pana-n amigdale de genul acesta de mironosite. Ce vad la serviciu imi ajunge pentru 5 vieti.
5. Stiu ca sunt ironica (asta ca sa nu zic de-a dreptul caustica!), dar asta e!
3. Nu, dar mi-ar fi placut sa fie asa al tau.
P.S. Ai vazut tu vreo isterica pe aici?
Sa te vad daca-ti faceai "bataturi cu calcaiele la ceafa" sau cum il ajuti sa se schimbe dupa ce "s-a scapat pe el" de frica unor ace. Oricum aici era vorba despre teama de ace a unei femei, ce are s--a cu prefectura?
4. Aaa, bun deci o cunosti pe doamna si in real. M-am lamurit acum.
5. Ironia e misto, antrenanta insa rautatea nu este.
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: -
White_Storm said:
3. Nu, dar mi-ar fi placut sa fie asa al tau.
P.S. Ai vazut tu vreo isterica pe aici?
Sa te vad daca-ti faceai "bataturi cu calcaiele la ceafa" sau cum il ajuti sa se schimbe dupa ce "s-a scapat pe el" de frica unor ace. Oricum aici era vorba despre teama de ace a unei femei, ce are s--a cu prefectura?
4. Aaa, bun deci o cunosti pe doamna si in real. M-am lamurit acum.
5. Ironia e misto, antrenanta insa rautatea nu este.Ma vezi pe mine tragand la aceeasi caruta cu un papa-lapte?? Inseamna ca fac proasta impresie!
Inteleg nevoia de psiholog cand e o problema cu adevarat reala, ai fost martor la fapte sau imagini ingrozitoare, razboi, calamitati, doliu recent, evenimente naprasnice, pierderi materiale mari, boli incurabile, amputatii sau schimbare de imagine (operatie pe san, anus contra naturii etc). Culmea e ca persoanele in cauza n-au nevoie de psiholog, se ridica singure din prapastia necazului si merg mai departe.
Restul mi se par alintari, sa vorbim discutii!
Nu, n-o cunosc pe doamna in cauza, dar seamana pana la confuzie cu alti speriati. Ma rog, la femei, poate e scuzabil, lamentabil e la un barbat!
-
White, pune-te in situatia unei asistente care trebuie sa-i recolteze sange (nu mai spun de prins linie venoasa in urgenta, uneori din mersul ambulantei) unei astfel de paciente, la usa asteapta 30-40 de insi, toti nerabdatori, iar tu trebuie sa-i acorzi primul ajutor ca ea lesina numai ca a vazut acul. Sau sa fii tu pacienta care stai la coada la recoltare, seful ti-a acordat doar doua ore invoire, ai ajuns la policlinica in timp util, esti gata sa intri si te bucuri ca te incadrezi in timpul acordat iar asistentele sa se ocupe juma de ora de una lesinata (sau de mai multe, ca de obicei e "contagios"
). Asa-i ca daca schimbi perspectiva se vede altfel? -
scorpion112 said:
Ma vezi pe mine tragand la aceeasi caruta cu un papa-lapte?? Inseamna ca fac proasta impresie!

Inteleg nevoia de psiholog cand e o problema cu adevarat reala, ai fost martor la fapte sau imagini ingrozitoare, razboi, calamitati, doliu recent, evenimente naprasnice, pierderi materiale mari, boli incurabile, amputatii sau schimbare de imagine (operatie pe san, anus contra naturii etc). Culmea e ca persoanele in cauza n-au nevoie de psiholog, se ridica singure din prapastia necazului si merg mai departe.
Restul mi se par alintari, sa vorbim discutii!
Nu, n-o cunosc pe doamna in cauza, dar seamana pana la confuzie cu alti speriati. Ma rog, la femei, poate e scuzabil, lamentabil e la un barbat!
Adica tu ma vezi pe mine sau cum? Cred ca-ti permiti prea multe fara sa ai habar despre ce bati campii, oamenii sunt foarte diferiti iar generalizarile nu sunt bune, duc la o blazare care nu isi are rostul.
-
scorpion112 said:White, pune-te in situatia unei asistente care trebuie sa-i recolteze sange (nu mai spun de prins linie venoasa in urgenta, uneori din mersul ambulantei) unei astfel de paciente, la usa asteapta 30-40 de insi, toti nerabdatori, iar tu trebuie sa-i acorzi primul ajutor ca ea lesina numai ca a vazut acul. Sau sa fii tu pacienta care stai la coada la recoltare, seful ti-a acordat doar doua ore invoire, ai ajuns la policlinica in timp util, esti gata sa intri si te bucuri ca te incadrezi in timpul acordat iar asistentele sa se ocupe juma de ora de una lesinata (sau de mai multe, ca de obicei e "contagios"
). Asa-i ca daca schimbi perspectiva se vede altfel?Iar nu-ti dau dreptate. Mie nu mi-e frica de ace, dar cand la 3 ani ai alui mare am ajuns la chirurgie cu el cu sufletul la gura, la gandul ca aia vor infige ace in el am vomitat si mi s-a facut rau.
La vaccinari luam omul dupa mine, nefiind in stare sa-l "tin" pe copil in timpul ala pentru un amarat de vaccin.
Oamenii simt diferit, inutil sa mai spun ca la al mic la 1, 5 luni ii faceau injectii in venele din cap, pentru ca erau prea micute cele din brate sau picioruse. Atunci m-am calit cu adevarat, deci nu mi-era frica de ace pentru mine, dar lesinam de frica atunci cand era vorba de ei.
Din cate inteleg lucrezi in domeniul medical si este bine stiut ca astia sunt caliti pana la dezumanizare. Putini care mai pastreaza o farama de "simtire" umana, dar asta nu-ti da dreptul sa judeci asa aspru pe altii care sunt mai sensibili, iar bolile "boieresti" si multe alte fobii sunt cuprinse/ descrise in studii/tratate, ele chiar exista.
Ai tu vreo descoperire de ultima ora, documentata stiintific si de netagaduit ca n-ar exista?
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: