Bolile autoimune

•  
    • 476 mesaje
    21 Feb 2007, 10:07
    0 0
    "Organismul secreta anticorpi impotriva propriilor celule tiroidiene, caz in care apare tiroidita autoimuna, o boala destul de frecventa, dar mai putin diagnosticata. "
    Ma pueti ajuta, va rog?
    Se vindeca?
    E grav?
  •  
    • 841 mesaje
    21 Feb 2007, 10:38
    0 0
    boli autoimune sunt foarte multe si de obicei nu exista tratament pentru vindecare, ci doar pentru ameliorarea sau stoparea simptomelor. nu trebuie sa intri in panica pentru ca sunt multe alte boli autoimune care nu au tratament dar intra in remisie, nu mai prezinta simptome timp indelungat. trebuie sa fii puternica, sa iti doresti sa te faci bine si sa ai un tratament bun si sa mergi regulat la analize.
    multa sanatate!
  •  
    • 476 mesaje
    21 Feb 2007, 10:53
    0 0
    Multumesc mult pentru incurajari;
    eu sufar si de o dereglare a glandelor suprarenale, si exact asta imi mai lipsea: o dereglare a tiroidei.
    Pana merg la medic, saptamana viitoare, o sa ma gandesc numai la asta...
  •  
    • 159 mesaje
    21 Feb 2007, 10:59
    0 0
    Hipertiroidismul auto-imun se numeste si Graves-Basedow. Nu este o boala grava, dar trebuie facut tratament din timp.

Ce dereglare ai la suprarenale? Am avut si eu una, poate te pot ajuta.
  •  
    • 599 mesaje
    21 Feb 2007, 12:30
    0 0
    eu am tiroidita autoimuna ( te nasti cu chestia asta) si hipotiroidie, iau euthyrox de 75 de mg, dar mi-am facut la recomandarea unui medic analiza minerala tisulara, care se trimite in Italia si de acolo iti vine rezultatul cam intr-o luna, iti ies 36 de minerale bune si 6 toxice pe care poate sa le aiba organismul tau, mi-a iesit exact ce am la tiroida, mi-a iesit si ceva la suprarenale, lucru care nu il poti descoperi atat de concret la sange, este f buna ti se ia putin par din spate si iti face analiza tisulara. De azi am inceput si tratamentul tot trimis de medicii din italia, strict personalizat, pe ceea ce am eu, sunt produse 100% naturale, sunt curioasa sa vad cum o sa ma simt.
  •  
    • 841 mesaje
    21 Feb 2007, 14:00
    0 0
    cat a costat analiza minerala tisulara si unde ti s-a recoltat parul? ai avut trimitere? de unde?
  •  
    • 599 mesaje
    21 Feb 2007, 16:16
    0 0
    eu sunt din Constanta, mi-am facut-o la o policlinica particulara mi-a recoltat par, nici nu s-a observat ca mi-a taiat pt ca il taie de langa scalp, a costat 4 mil, iti vine interpretarea si graficul cam 10 pagini asa, mie mi se pare de f mare ajutor, am auzit ca acolo in Italia se trimit analize de genul asta din toata lumea, deci au un laborator f modern si bun, iar tratamentul iti vine tot asa de acolo in functie de ce iti iese, dar il iei din orasul tau daca se face asa ceva, daca nu de la Bucuresti, este o firma autorizata care colaboreaza cu cei din italia, pe mine ma costa tratamentul cam 2 mil jumate pe luna, timp de 6 luni trebuie sa-l fac. Daca esti din Bucuresti da un search pe google la analiza minerala tisulara si probabil o sa-ti apara unde se face, daca nu intereseaza-te pe la medici, mie mi-a recomandat-o un medic homeopat. uite intra aici, in Bucresti aici se poate face http://www.mithos.ro/AMT/index.html
  •  
    • 476 mesaje
    22 Feb 2007, 14:13
    0 0
    Va multumesc din suflet fetelor pentru raspunsuri.
    Lady_in_black, cum adica ai avut probleme cu suprarenalele?
    Te-ai vindecat?
    Eu am insificienta cortico suprarenala si iau cortizon zilnic, de circa 12 ani; sunt pacienta profesorului Dumitrache de la Parhon.
    De circa 6 luni, de cand am fost ultima data la control, mi-a dat si Eutyrox, de 100 mg, 1/2 de tableta pe zi.
    Cum am descoperit chestia cu autoimunitatea?
    Am avut uritcarie cronica, am fost la alergolog, mi-a facut TSA (testare autoimuna) si a iesit pozitiv.
    Analiza de care imi spui tu acolo, o fac daca imi spune medicul meu; am mare incredere in el...
    Sa vedem ce o sa-mi zica cand merg la control, saptamana viitoare.
    Va tin la curent.
  •  
    • 159 mesaje
    22 Feb 2007, 14:57
    0 0
    Eu am avut feocromocitom si nu am avut de ales decat sa ma operez, adica sa imi scoata suprarenala care o luase razna. Dar ma gandesc ca a fost mai bine asa, s-a rezolvat imediat. Cealalta suprarenala a preluat functiile celei scoase, totul e ok, bat in lemn.

La mine era vorba de o suprasecretie. Insuficienta insa e alta problema, trebuie, asa cum ai spus si tu, sa urmezi cu strictete sfatul medicului.