Cum sa ne pastram sanatatea ?

•  
    AL
    • 105 mesaje
    3 Sep 2003, 17:38
    0 0
    Dragi Eve!

Toate venim cu diverse intrebari si cerem sfaturi ptr a ne rezolva problemele de sanatate.Dar hai sa incercam sa prevenim aceste probleme care ne fac viata grea.
    Eu propun un subiectrodusele destinate igienei intime.Eu cred ca o igiena buna ne-ar putea ajuta sa scapam de diversele complicatii cum ar fi o infectie.Voi ce ziceti?Am inteles ca dupa fiecare contact trebuie sa te speli cu niste saruri. Voi stiti ceva de sarurile astea ?Ptr ca mie doctora mi-a spus sa nu le folosesc.
  •  
    • 150 mesaje
    4 Sep 2003, 10:09
    0 0
    nu am auzit de aceste saruri, insa exista tantum rosa special pentru spalaturi vaginale si nu uita de ceaiuri: galbenele, musetel, pelin in care pui cate 1 lingura de bicarbonat (il iei de la farmacie).
    sa te speli cu sapun de copii sau dove ca nu distrug acea flora.

da dupa fiecare contact trebie sa te speli dar in rest nu trebuie sa te speli zilnic intim ci cam la 3 zile.
  •  
    • 354 mesaje
    4 Sep 2003, 10:31
    0 0
    Chiar am citit niste articole pe tema asta si mi-am dat seama ca ,desi pina acum toti ne recomandau spalaturile vaginale,acum tendinta este tocmai pe dos!Adica,atita timp cit este sanatos,vaginul are un sistem de auto-curatare si nu ar trebui sa mai intervenim si noi(eventual doar o data pe luna,dupa menstruatie).Apoi,prin spalaturile astea am putea acoperi o problema pe care o avem,stricam echilibrul bacteriologic al zonei,iar daca avem vreo infectie sau altceva o putem raspindi si mai tare!
    Unor prietene doctorul le-a recomandat spalaturile si altora nu.Eu nu mai stiu ce sa cred,zau!Chiar vroiam sa propun si eu subiectul asta...
  •  
    • 636 mesaje
    4 Sep 2003, 11:13
    0 0
    Ritza-Gargaritza mi-a luat-o inainte...vaginul dipune de un sistem de autocuratire foarte eficient. Prin spalaturi nu faci altceva decat sa indepartezi flora normala, obisnuita...sa produci dezechilibre in metabolismul local. Daca ai un partener stabil, fara probleme in sfera genitala, nu trebuie sa faci irigatii cu fel si fel de solutii. Este suficienta igiena extrna corect efectuata (dinspre vulva spre anus).

Si inca un lucru: respectati-va igiena mainilor (spaltul pe maini inainte si dupa folosirea toaletei).

Mi-am mai amintit ceva...daca folositi absorbante interne...cautati doar absorbantele cu aplicator (eu nu le mai folosesc de cand am aflat ca ele au fost cauza candidozei mele)
  •  
    • 60 mesaje
    4 Sep 2003, 12:27
    0 0
    ??? adica? de la absorbantele interne se poate lua candidoza? Poti sa explici de ce, si de ce numai de la cele fara aplicator? OB-urile mi se par excelente... dar daca nu sunt recomandate...
  •  
    • 562 mesaje
    4 Sep 2003, 13:05
    0 0
    cum adica sa faci candida de la ob? explica-ne si noua.
  •  
    AL
    • 105 mesaje
    4 Sep 2003, 15:07
    0 0
    Eu cred ca ceaiurile de musetel si galbenele nu au de ce sa faca rau.Insa de Tantum rosa nu am auzit.ELLA spune-mi te rog mai multe despre asta.
  •  
    • 60 mesaje
    4 Sep 2003, 15:59
    0 0
    !!! Ceaiurile de musetel SIGUR fac rau, si produsele care contin musetel (vezi Romazulan de ex.) Mai nou s-a demonstrat ca musetelul irita asa ca nu mai este deloc recomandat, nici in compresele pentru ochi, nici bai locale, nici irigatii. Puteti sa va documentati daca vi se pare incredibil, si mie mi-a venit greu sa cred cand am auzit aceasta parere.
    Tantum Rosa este un nou model de irigator care a aparut pe piata, este f. usor de folosit comparativ cu irigatoarele "clasice". Mai exista si pliculete cu un praf pentru spalaturi, se numesc tot Tantum Rosa.
  •  
    • 636 mesaje
    5 Sep 2003, 11:57
    0 0
    Candidoza, in cazul meu, a fost produsa de o doza de antibiotic.In timpul menstruatiei, folosind absorbantul intern am creat conditii prielnice inmultirii acestei ciuperci.Dupa ce am scapat de infectia cu candida am incercat sa folosesc, din nou, Tampax, dar surpriza...a reaparut candidoza. Sfatul medicului a fost sa renunt la acest tip de absorbant.
    Spuneam sa le folositi pe cele cu aplicator pentru ca sunt mai igienice. Dupa cum stiti ele trebuiesc aplicate intravaginal, destul de profund, intr-o zona neutra (pentru a nu produce disconfort)...si, daca nu sunteti bine spalate pe maini, atunci cand desfaceti produsul il puteti contamina (ar trebui sa fie steril atunci cand il introduceti in vagin)

Ceaiul de musetel (preparat acasa) este periculos din cauza azulenelor (pulberea fina din pliculet este, de fapt, floarea maruntita, azulenele fiind acei mici tepisori care se depun pe fundul vasului dupa ce a fost preparat ceaiul). Azulenele patrund in mucoase si provoaca iritatii. Romazulanul este un preparat farmaceutic in care nu se ma gasesc aceste azulene (a fost filtrat). Il puteti cumpara de la farmacie si sa il diluati cu apa dupa instructiunile din prospect, dar numai daca v-a fost recomandat sa faceti spalaturi cu musetel.
  •  
    • 562 mesaje
    5 Sep 2003, 12:18
    0 1
    Eu folosasc femigin. Este un produs farmaceutic dezinfectant. Se dizolva in apa. Ma simt foarte bine mai ales ca am avut si o candida.
  •  
    • 962 mesaje
    6 Sep 2003, 21:18
    0 0
    Eu ma spal cu produse destinate igienei intime, am incercat de la avon si oriflame si sunt mai blande decat un sapun. Ma spal de 2 ori pe zi, iar in timpul menstruatiei cat se poate de des. Spalaturi vaginale n-am facut niciodata si nici nu cred ca e nevoie...am vazut emisiuni pe discovery in care se explica mecanismul de curatare al organelor genitale. E f eficient, de fapt e locul cel mai curat din tot corpul, are mai putine bacterii decat in gura. In rest probleme n-am avut, insa de 7 ani de cand am menstruatie nu imi vine niciodata regulat, mereu mai tarziu de 30 de zile si am o hemoragie destul de puternica. Credeti ca e ceva in neregula?
  •  
    • 28 mesaje
    8 Feb 2004, 22:33
    0 0
    am si eu o intrebare candida e acelasi lucru cu clamidya antigen?
  •  
    • 2234 mesaje
    9 Feb 2004, 09:13
    0 0
    mai monica nu te supara pe mine, dar azulenele sunt substante chimice din categoria terpenilor. ele dau o culoare verde produselor cosmetice in care sunt folosite. nu sunt acele impuritati ce se depun dupa ce preparam ceaiul de musetel.
  •  
    • 48 mesaje
    9 Feb 2004, 10:07
    0 0
    Candida nu e aceiasi chestie cu Chlamydia. Si despre azulene are dreptate Roxana, sunt niste substante din compozitia musetelului si nu impuritati.
  •  
    • 194 mesaje
    11 Feb 2004, 18:44
    0 0
    Prin spalaturi se intelege si igiena locala zilnica?Eu am folosit Bionsen si momentan am Malizia.Bionsenul mi s-a parut foarte puternic si m-am gandit ca poate se va intampla ceva,totusi..
    Si,fetelor,scuzati-mi ignoranta,dar ce simptome creeaza candida?
    Eu sunt fumatoare inraita si in perioada fertila am niste secretii albicioase,dar am inteles ca e normal.Imi puteti,raspunde,va rog?