operatie laser - miopie
-
1 0as dori sa stiu daca a facut recent cineva opratie cu laser pentru miopie.
si daca se poate as dori mai multe delalii: cum decurge operatia, la ce clinica si mai ales cat costa. Sunt foarte interesata de acest subiect (sora mea are peste -15, eu, fiica mea, fratele meu intre -3,5-4. -
buna
daca zici ca ai -4,-5 nu te poti opera cu laser , laserul se face nuai pana in -3 , adika dupa -3 nu da rezultate , si doctorul iti rcomanda sa porti ochelarii in continuare decat sa cheltuiesti niste bani aiurea ,,,,,,, pana in -3 , intradevar da rezultate la ochi , in schimb are si un punct slab , odata operat ochiul cu laser nu ii mai potiace nimik , adika nu mai poti face alta operatie , nu mai poti umbla la ochi
iti vb din pura experietna
eu am asigmatism si am fost la Dr Moraru de la oculus , mi l-a recomandat cineva , am acut control si am vb de operatie , mi-a spus toate sansele si toate posibilitatile ........ eu am miopie , dar ce este mai raub e ca am unul cu plus si un ochi cu minus , si mi-a zis ca am o forma f complicata la ochi si mi-a zis ce ti-am scris mai inainte , adika eu am la unul -4 si unul +5 , sau ceva de genul , iar laserul nu este indicat la mine , in schim si de fapt singuar sansa este sa fac implant cu entile torice , lentile care se comanda in olanda , singura fabrica din lme pt asa ceva , si comanda dureaza intre 3-4 luni ....... dar costa si f mult 40 mil un ochi , mi sa facut rau cand am auzit , dar mi-a zis ca eu acum vad fara ochelari , adika ma descurc pt ca am numai 23 ani , org meu este tanar si am ajuta f mult , insa peste 10 ani nu mai garanteaza asta , asa ca m-am gandit f bine , si am luat o decizie tb sa ma operez am fost si amdat avansul de 40 mil , pt ca operaiea in total costa 80 mil , si acum astept sa vina ziua cand ma vei opera si voi vedea
sunt sanse sa ajung la 0 si sanse sa ajun apropate de 0 , dar nu voi mai fi dependenta de ochelari ............ si avantajul lentilelor este ca le poti scoate oricand vrei tu .........
sanatatea conteazaf mult pt mine
eu asa m-am nascut si din pacate nici un doctor nu afost in stare sa imi spuna asta decat dr Moraru
Fetelor sper ca v-am ost de folos ....... daca mai aveti intrebari va rog si eu va voi raspunde
va pupik -
Aditza .. nu e adevarata faza cu -3 , ca doar pana la aceasta dioptrie se poate face ceva . Prietena mea are -5 (cu niste complicatii in plus) si poate fi operata, doar ca o costa 500 E de ochi . Totul tine de fiecare pers, de complicatiile pe care le are sau nu, de ochi, in ce stare e, etc.
La dioptriile extreme (peste -10) sansele sunt infime daca nu chiar nule (dupa caz).
Cel mai bine, mergeti la control . La 1,2,3 clinici . Aflati parerile mai multor medici, preturi, avantaje,etc si asa puteti lua o decizie . -
eu m-am operat acum 3 ani cred la optilaser, si aveam ceva mai mult de -3, nu cu mult, dar peste... ideea e ca te consulta inainte si din cate am inteles trebuiesc intrunite niste conditii , legate de retina, fund de ochi si inca ceva. si daca parametrii aia sunt ok, abia atunci se poate lua in considerare operatia. imi pare rau ca nu mai tin minte exact, la momentul respectiv mi-a explicat doctorul si intelesesem. operatia in sine nu mi s-a parut deloc grea, iti face anestezie locala, cu niste picaturi, dureaza cateva minute doar, nu te doare deloc, pe mine una nu m-a durut ... e adevarat ca acum as avea nevoie de ochelari pt distanta, cam -1, dar nu e musai sa ti se intample si tie. eu am vazut perfect cateva luni dupa operatie, dar in 5-10% din cazuri poate surveni o regresie de cel mult 1/4 din valoarea initiala.
daca mai ai si alte intrebari si pot sa te ajut, iti raspund cu placere.