cat de periculos e parul de pisica?

•  
    • 26 mesaje
    16 Feb 2007, 16:28
    5 0
    salut am doua pisici care lasa foarte mult par.cat de periculos e parul de pisica?sau ce remediu cunoasteti ca sa nu le mai cada parul?va multumesc
  •  
    • 83 mesaje
    16 Feb 2007, 16:47
    2 1
    Anatea, eu am un motan care a facut 14 ani in decembrie anul trecut si cu toate ca este batran nu am probleme cu picatul parului. Este foarte simplu: la farmacia veterinara se gasesc niste vitamine speciale pt blana pisicilor, se face o cura de 2 saptamani cu o pastila pe zi, pauza de doua saptamani si iar 2 saptamani cu o pastila pe zi. Vitaminele sunt foarte ieftine, te costa 20 de pastile aproximativ 5 RON, cel putin cu atat la iau eu. In plus, ai mare grija la hrana pe care le-o dai, sa nu faci tampenia sa le dai Whiskas, Friskies si alte dude din astea, nu sunt bune de nimic. Al meu motan era mort dupa plicurile cu mancare de la Whiskas, ei bine, dupa 2 luni ii cadea blana de te speriai si dezvoltase si o nenorocita de dermatita alergica. Cum am intrerupt Whiskas-ul si-a revenit. Ii dau mancare uscata de la Pro Plan si plicuri cu mancare pt.pisici de la Royal Canin (ii dau Sensivity Control, Obesity etc). Foarte important e sa le deparazitezi la maxim 6 luni odata, si viermisorii pot sa dea reactii de gen blana care cade, mancarimi etc. Motanul meu este alergic la pureci, daca are un purice pe el incepe sa se scarpine si sa-si rupa blana cu dintii, dr. ne-au zis ca face dermatita alergica de la pureci, asa ca sunt o multime de cauze care pot sa duca la caderea blanii. O pisica ingrijira corespunzator nu are probleme mari, cu toate ca pisicul meu e batran si e castrat de 11 ani de zile nu am avut treaba cu el nici cu pietrele la rinichi, nici cu infectiile urinare, a fost un motan sanatos si chiar si acum, la varsta lui sa stii ca se joaca, fuge prin casa ca un nebun si nu da semne prea mari de batranete. Cauta un veterinar bun, multi iti baga pe gat tot felul de tampenii, de tratamente scumpe si inutile care in loc sa vindece fac mai rau.
  •  
    • 26 mesaje
    23 Mar 2007, 18:24
    0 0
    si pisicile mele sunt vaccinate si deparasitate. le dau pastile pt paraziti o data la 4 luni iar pureci nu au.veterinarul mi-a spus ca inca nu sau inventat pasitile contra caderii parului.si le dau numai mancare buna si scumpa ,conserve si mancare uscata bogata in vitamine.dar totusi le cade foarte mult parul.le periez mereu dar degeaba.ce late remedii stiti?
  •  
    • 52 mesaje
    23 Mar 2007, 21:54
    4 1
    fetelor, si eu am un motanel care mi-este tare drag;i-am cumparat pastile pentru paraziti intestinal si nu stiu cum sa i le dau;am zdrobit pastila si am amestecat-o cu mincarea dar cind a simtit gustul nu a mai mincat.voi cum procedati, cum le dati pastilele la pisicile voastre?
  •  
    • 844 mesaje
    24 Mar 2007, 09:36
    1 1
    fetelor am un motanel de 7 ani si e dragostea mea...(dupa barbat ...fireste ) si ma bucur ca pisicile pot trai atat de mult! Si al meu mananca numai royal canin...purina si pro plan!( vreau sa stiu si eu cum se cheama medicamentul pentru blanita)
    Sora mea are 3 motanei si eu unul dar nu am avut probleme de sanatate din cauza lor!
    metode de administrare a medicamentelor la pisici....eu personal o folosesc pe ultima :
    METODE

1. Amestecul in mancare - daca medicamentul este lichid, se amesteca foarte usor in mancare; daca este solid, se sfarama si se amesteca. Pot aparea probleme daca pisica simte ca e ceva in neregula cu mancarea ei si refuza sa manance. De asemenea, aceasta metoda prezinta inconvenientul ca nu poate fi controlata cantitatea de medicament ingerata, mai ales in cazul in care avem mai multe pisici - situatie in care se poate intampla ca medicamentul "sa nu fie pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste".

2. Pastila intr-o bucatica de carne - se rupe medicamentul in mai multe bucatele mici, dar suficient de mari incat sa poata fi introduse fiecare intr-o bucatica de carne; se ia cate o bucatica de carne (cubulete, cca 1 cm3) si se face o gaura cu varful cutitului sau cu furculita - in gaura respectiva se introduce farama de medicament, si tot asa, pana cand tot medicamentul este introdus in toate bucatelele de carne, pe care le dam apoi pisicii. Este insa posibil ca, dupa 2-3 bucatele, pisica simta ca ceva nu este in regula si sa refuze sa mai manance.

3. Seringa - aceasta metoda este practica si se utilizeaza in special in cazul in care avem de administrat medicamente lichide; se dozeaza medicamentul in seringa si se introduce, putin cate putin, in gura pisicii, pe la comisura buzelor, tinandu-i-se botul inchis si dandu-i-se timp sa inghita. De asemenea, metoda poate fi utilizata si pentru administrarea pastilelor, care se piseaza in prealabil si praful obtinut se amesteca cu lapte, iaurt sau apa. Atentie, pisica se va zbate si va protesta! De asemenea, daca introduceti in gura pisicii prea mult lichid odata, se poate ineca sau poate sa nu reuseasca sa-l inghita, caz in care lichidul in plus se va scurge afara din gura pisicii. De aceea incercati sa introduceti cat mai putin lichid si sa asteptati ca pisica sa inghita.

4. Pastila "pe gat" - chiar daca pare o metoda brutala, este totusi cea mai eficienta si mai putin traumatizanta pentru pisica - se ia pastila care trebuie administrata (daca vi se pare prea mare este bine s-o rupeti in doua) se apasa usor cu o mana botul pisicii intr-o parte si in cealalta a maxilarului, pana cand pisica este fortata sa deschida gura si se introduce cu cealalta pastila cat mai adanc, la baza limbii. Apoi se inchide repede botul pisicii si se freaca usor pe gat, ca sa inghita mai usor. Din pacate, aceasta metoda nu functioneaza si pentru medicamentele lichide.

Multa sanatate pisicutelor voatre!
  •  
    • 121 mesaje
    24 Mar 2007, 13:55
    0 1
    sal fetelor eu asm pisici de cand ma stiu si pana acum sincer parul nu m-a afectat in nici un fel am auzit ca nu e periculos pt oameni decat pt cei alergici la pisici ,,,acum am un nebun de motan are patru ani si ii dau tot royal canin si wiskas pliculete ca para e dependent de ela nu vrea nimik altceva dar ii put amestecat cu royal canin boabe si merge , ii cam cade si parul dar nu mult ,,,,,cred ca vet. iti poate recomanda o hrana potrivita pisicutelor tale si vei scapa de problema cu parul va pup evelor
  •  
    • 26 mesaje
    25 Mar 2007, 22:08
    2 1
    probabil ca veterinarii de aici sunt mai prostuti.si eu am avut in casa un motan toata copilaria mea.nu am avut probleme de sanatate niciodata din cauza lui.dar am cateva prietene care m-au speriat.am intrebat si medicul si mi-a spus ca daca sunt vaccinate si deparasitate nu o sa avem probleme.eu le dau pastiluta intr-o bucatica de salam.
  •  
    • 3248 mesaje
    26 Mar 2007, 10:03
    2 2
    Pentru problemele cu blana va recomand Royal Canin Hair&Skin.Pe langa suplimentul de vitamine,mai contine supliment de malt care ajuta pisica sa elimine parul inghitit in timpul toaletarii,evitand riscul formarii tricobezoarelor.
    Toate lumea (inclsuv eu) e foarte multumita de eficienta acestui sortiment.Si nu e o mancare de dieta,deci poate constitui felul principal pe o perioada mare de timp.
    Eu ii mai amestec cu Exigent si Indoor,pentru varietate.