Probleme cu fertilitatea

•  
    • 1 mesaje
    30 Oct 2015, 15:54
    0 0

Buna fetelor! Am ajuns la varsta de 36 de ani si am probleme cu fertilitatea. Sau cel putin asa cred eu pentru ca de un an de zile incerc sa am un copil si nici un rezultat pana acum. Ma tot gandesc ca intervine si problema varstei, dar multe cunostinte mi-au spus sa nu imi fac griji pentru asta pentru ca sunt tanara si nu ar trebui sa am deocamdata asemenea probleme. Sotul meu sigur nu e afectat de infertilitate pentru ca are 2 copii dintr-o casnicie anterioara, avand varsta de 39 de ani. Si mai ales ca el are un stil de viata sanatos, nu bea, nu fumeaza, sport face... Instinctul matern s-a trezit mai tarziu la mine, dar nu ma gandeam pana acum ca daca astept putin mai mult decat celelalte femei, o sa am consecinte de aceasta natura. Va dati seama ca vrem din tot sufletul sa avem si noi un copilas, sa ne cladim o familie impreuna. Incep sa cred ca nu mai am nicio sansa. Ma gandeam sa fac un test de fertilitate, dar nu stiu de unde sa incep si care sunt procedurile. Observ ca e multa lume care apeleaza la clinica gynera pentru asemenea investigatii si probleme. Bine, am vazut ca au si programe de sprijin – test de fertilitate cu 50% reducere in zilele de vineri, reducere la FIV, etc.Orice informatie mi-ar fi de mare ajutor si sper ca fiecare dintre noi, care se confrunta cu asemenea situatii sa aiba rezolvare. Nimic nu este mai imbucurator sa ai un copil cu persoana iubita Multumesc!

•  
    • 128 mesaje
    9 Nov 2015, 15:34
    0 0
    Buna ziua.Pentru sustinerea fertilitatii, cu efect tonic general, energizant, tonic sexual, sunt capsulele Ginseng si branca ursului.Totodata ajuta la mentinerea  menţinerea aparitiei normale a menstruatiei si este util in disconfortul aparut in perioada de premenopauza.Are efect antioxidant, neurotonic, stimulent cerebral, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare, contribuie la ameliorarea starilor de slabiciune si oboseala persistenta, sustine adaptarea organismului la stres (adaptogen)si creste rezistenta la efort fizic si psihic.Poate sa fie administrat impreuna cu alte medicamente sau remedii naturale.Multa sanatate!

•  
    • 21 mesaje
    20 Dec 2015, 21:17
    0 0
    Buna,

Feritlitatea este o situatie medicala in care poate fi implicat unul sau ambii parteneri.
    Din pacate foarte multe fete si femei apeleaza in epoca noastra la contraceptive care, desi nu se spune, pot afecta sistemul hormonal feminin (sistemul endocrin) si ,cu precadere, calitatea lichidelor hormonale.

Ce se poate face in aceasta privinta?

In primul rand se va renunta la alcool, fumat (daca este cazul) si se va trece pe un stil de viata sanatos.
    Sunt foarte indicate a fi consumate fructele, legumele proaspete in sezon, multe nucifere, seminte crude si proteine de calitate din oua, lactate si branzeturi si leguminoase.

In materie de plante si suplimente alimentare pot fi introduse napraznicul, telina, macca, branca ursului, luminita de seara, vitamina E, acizii grasi tip omega, in special omega 3.

Apelarea la un medic naturist sau la un fitoterapeut ar fi de mare importanta pentru a va individualiza regimul alimentar si schema terapeutica pe baze de plante.

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist-Timisoara
    plantevindecatoare@gmail.com
    http://terapienaturala.blogspot.ro