Buna, am nevoie de sfaturi, de psiholog nu am nevoie ca merg dej

•  
    27 Oct 2015, 22:16
    0 0
    Poblema mea:
    scurt si concis: cred ca miros urat
    Nu conteaza ca ma spal, aproape traiesc in dus, pielea de la axila este mai mereu arsa, ca sa zic asa, saraca, adica asa sa fiu finuta, distrusa, de atata aluminiu, si antiperspirante puternice incat uneori nu pot  dormi noaptea de durere, iar daca tin mainile pe noapte cel putin cat adorm langa corp, dimineata am niste arsuri de toata frumusetea si abia le misc, de aceea aleg sa le tin departate de pielea axilei, ceva de genu, ca o gaina. Amuzant, dar nu prea dar un pic nebunia asta are si ea ironiile ei.
    La psiholog am inceput sa ma duc, ca va puteti da seamna din cele spuse de mai sus ca nu prea ies din casa avand in vedere ca eu cred ca totul cand ajung eu miroase urat, ex: la lucru, am impresia ca eman un miros ingrozitor incat colegii, comenteaza, si nu pot la propriu munci de miros, sau mai bine zis respira. Nu a zis nimeni nimic, dar mereu aud si vad chestii adica: se uita urat la mine, daca vorbesc de mirosuri cred ca evident vorbesc de mine, daca pun mana la nas, eu sunt cauza ca omul nu mai poate de miros, daca tusesc. Toate aceste gesturi imi distrug viata. Da, clar am devenit paranoica si vad si aud chestii care posibil nu exista, stiu ca exista si posibilitatea asta, la medic am fost, mi-a facut toate analizele, s-a uitat la tot, si radiografie si tot ca la carte, doctorita, m-a luat destul in serios, avand in vedere ca sunt boli care au ca simptome mirosul asa brus aparut. Doctorita, simpatica, am zis eu...nici nu stiam cum sa formulez sa nu par chiar nebuna, nici intreaga nu prea mai sunt, doar obsedata ca miros....doar atat:))) a zis, da ok, o sa verific fiecare valoare la analizele de sange, control, etc, dar a spus ca sunt perfect sanatoasa. Deci, clar, nebuna....bn stiu ca nu sunt nebuna desi clar par, mai degraba obsedata de asta.
    Intrebarea mea sa zic asa este: se poate sa miros si ca cineva din familie sa nu simta/perceapa nimic, o intreb mereu pe sora mea daca miros, si ea zice ca nu, ca eu miros chiar frumos, fac dus toata ziua, cateaoda si 3 dusuri pe zi, deodorante ...pot deschinde un magazin, din comert din farmacii, facute de doctor, cred ca degree nu il am inca, dar ce credeti, l-am comendat inca. Am devenit obsedata de deodorante, probabil cum transpir ca orice om normal, am impresia sau sunt sigura ca niciun antiperspirant nu tine la mine, si ma dau, si incerc o gramada, si toata ziua ma miros, am serevtele umede mereu la mine si reaplic la lucru antiperspirantul de 3 ori in 8 ore, suna aiurea dar am un stres de cateodata imi tremura pricoarele. Pe o partea la atata stres ce deodorant poate face fata, daca o iau asa, incerc sa ma calmez, greu, zici ca sunt in transa. Sunt total obsedata si probabil cred ca miros, ori de la axile, ori de la naiba stie, daca sunt tot asa perfect sanatoasa inseamna ca creierul meu nu mai functioneza cum trebuie.
    Deci revenind, se poate ca sora mea sa nu simta mirosul meu si ceilalti da?
    Pt ca eu o tereorizez cu acesta intrebare?
    Daca miros zic eu ...trebuie si ea sa simta nu???
    In legatura cu mirosurile nu mai am logica, nu mai stiu nici ce este normal sau nu. Bine stiu ca tot ce fac este cam peste masura cum a zis si psihologul meu. Dar sunt constienta ca gandul asta nu o sa dispara asa repede. Problema reala din ce am putut eu observa in acesti 3 ani de cand am asta destul de intens etse ca eu ma simt murdara, eu cred ca miros, eu ma simt respingatoare. Poate alti nu ma percep asa...eu le trasnmit acest sentiment inconstient.
    Am zis scurt....nu a fost prea scurt...Astept pareri..critici...etc...orice este binevenit...
    Ceva mai important :ps totul a inceput in liceu o colega de liceu mirosea a transpuratie si cumva nu stiu cum de atunci orice miros simt cred ca eu simt...normal ca orice miros urat simt cred ac eu sunt....psihologul mi-a zis ceva de genu ca proiectez acel eveniment cu colega pe mine....ceva de genu....
    ms

•  
    27 Oct 2015, 22:17
    0 0
    sus la subiect este "deja"...probabil este prea lung....sau imi este foame
  •  
    27 Oct 2015, 22:24
    0 0
    " l-am comendat inca "- am vrut sa spun l-am comandat deja
    " orice miros simt cred ca eu simt.." - orice miros simt cred ca eu sunt
  •  
    • 414 mesaje
    28 Oct 2015, 06:03
    0 0
    Incerc sa inteleg cea ce incerci sa spui.../ sa dovedesti... pentru tine.. mirosul a devenit o obsesie... in afara de sora ai avut curajul sa ii mai intrebi si pe altii de miros ce parere au?
    Cred ca problema este doar in mintea ta... mirosul chiar neexistand...
    Eu as face inversul, incearca sa accepti... acest miros... ceva de genul ... da eu chiar miros, accepta acest lucru care de fapt cred ca este fals... dar unde sa fugi? pana cand? priveste realitatea in fata... inca o data spun accepta ca mirosi.. intreaba-i pe ceilalti, spune-le... eu cred ca miros, si voi credeti la fel? si chiar daca spun da... accepta .. si vei vedea ca incet aceasta obsesie dispare... si incet vei realiza.. mai ales ca medicii au dovedit nu e nici o problema de sanatate... ca defapt nu ai nici un miros ciudat.. ci poate unul normal asa cum au toti oamenii... daca mai transpira, muncesc etc...
  •  
    • 12204 mesaje
    28 Oct 2015, 15:34
    1 0
    Eu cred ca psiholoaga ta nu isi da prea mult interesul cu tine, apoi tu simti celelalte mirosuri ..?si ele te deranjeaza ...??/de exemplu daca lasi o bucatica de peste afara si se impute cum percepi mirosul acela , cum il simti in comparatie cu felul in care percepi propriul miros..?? sau cand prajesti ceapa ...? DaCA CUMVA TE AJUTA MENTAL ZIC , INCEARCA SUB VIZAREA UNUI DOCTOR O CURA DE DEZINTOXICARE , succes !
  •  
    • 12204 mesaje
    28 Oct 2015, 15:56
    0 0
    http://www.sfatulmedicului.ro/Nasul-si-sinusurile/ce-factori-va-pot-afecta-simtul-mirosului_13206