Pemfigus vulgar
-
18 Sep 2015, 16:440 0Buna ziua, ma adresez ca un strigat disperat de ajutor al unei nepoate ce isi vede bunica sfasiata de dureri ingrozitoare si nu poate face nimic. Va rog din suflet sa ma ajutati! Bunica mea in data de 22.09.15 va implini varsta de 73 de ani, este un om care a muncit la tara foarte mult si nu a avut o viata usoara ca femeie, dar nici ca sotie. Nu s-a plans niciodata de viata grea sau de suferinte numai de ea stiute, insa acum o boala nemiloasa ii provoaca atat de cumplite dureri incat plansul ei s-a transformat in urlet, da are asa dureri cumplite incat nu se mai poate controla. Are intreg corpul, din crestet pana la talpi numai rani. Nu se mai poate da jos din pat, este foarte greu, aproape imposibil sa ii facem toaleta si sa ii ungem ranile. Am un intreg istoric medical, corpul ei fiind ca al unui om cu arsuri pe toata suprafata corporala. Ultima internare a fost in perioada 23.08.15/04.09.15 la sectia de Dermatologie a Spitalului Judetean Slobozia,Ialomita si desi starea ei nu s-a ameliorat fata de ziua internarii, in data de 04.09.15 a fost externata. Disperarea mea este ca starea ei de sanatate se degradeaza de la o zi la alta si durerile sunt insuportabile, atat de mari dureri are incat desi este o persoana credincioasa isi doreste moartea pentru a scapa de chinuri. A fost diagnosticata ca fiind o persoana cu probleme: - cardiace in luna mai 2012(scrisoare medicala din 23.02.15) -dermatologice, Pemfigus vulgar si Erizipeloid cutanat din ianuarie 2013(scrisoare medicala si bilet de iesire din spital 04.09.15). -diabet in luna aprilie 2014(scrisoare medicala din 25.08.15) Va implor ajutati-ma, dati-mi va rog un sfat. Cum as putea sa-i mai alin din suferinta, la cum prezinta acum, mai are vreo sansa de vindecare? Ce calmante sau ce trebuie sa fac sa numai sufere atat de mult? Sunt convinsa ca ar fi fost mult mai bine sa o duc la Bucuresti, insa la acest moment este aproape imposibil sa fie transportata. Va multumesc din suflet pentru timpul pe care vi l-am rapit cu drama bunicii mele, dar sper ca atat cat mai are de trait sa numai sufere asa de tare. Cu recunostinta, Gabriela
Slobozia, IL. -
18 Sep 2015, 19:46
Imi pare rau!!! E teribil sa vezi pe cineva drag ca sufera.Cred ca doar morfina o mai poate ajuta...dar numai un medic o poate prescrie.Un alt tratament nu cred ca ar avea efect, cel puțin nu imediat. -
20 Sep 2015, 23:50Îmi pare foarte rău pentru suferința bunicii tale!!! Din păcate, nu am sfaturi în privința durerii. Știu doar că pentru erizipel, cu care s-a confruntat soțul meu în urmă cu mai mult de 7 ani, a făcut tratament intravenos cu Ivanz, la secția Chirurgie a Spitalului de Urgență Craiova. Pe porțiunea de piele bolnavă i se aplicau comprese ude peste care se așeza pungă cu gheață. El avea infecția la picior, de aceea îl ținea așezat mai sus decât restul corpului. Nu știu cât te ajută ceea ce am scris. Cert este că, după mai mult de 3 luni de diverse tratamente, Ivanz a fost singurul antibiotic care a dat rezultate. Eu îi urez bunicii tale însănătoșire grabnică și vouă multă putere! P.S. Tu spui că nu puteți să o transportați la București pe bunica, din cauza durerilor. Evident, nu sunt în măsură să dau sfaturi, dar poate ar trebui să apelați la serviciile unei ambulanțe. Este păcat să țineți femeia acasă, în chinuri atât de mari. Există soluții, mobilizați-vă și găsiți-le! Sănătate!!!