La cat timp dupa anticonceptionale???

•  
    • 97 mesaje
    13 Feb 2007, 23:04
    0 0
    Am auzit mai multe pareri, unii doctori spun ca daca ai luat o perioada anticonceptionale si vrei sa ramai insarcinata trebuie sa astepti 3-6 luni ca sa nu afecteze sarcina, iar alti doctori iti spun ca nu are nimic si poti sa ramai oricand chiar si a doua zi dupa ce ai intrerupt tratamentul cu anticoncepionale.Acum chiar nu stiu ce sa mai cred, as dori sa stiu care este adevarul. Va multumesc!
  •  
    • 56 mesaje
    13 Feb 2007, 23:31
    0 0
    parerile sunt f impartite. oricum, ce te costa sa faci pauza aia, si sa stai linistita?
    stiu ca e greu, mai ales cand te obisnuiesti cu ele, dar eu una as face pauza. just for me
  •  
    • 83 mesaje
    13 Feb 2007, 23:32
    0 0
    profesoara mea de biochimie insista de cate ori avea ocazia ca ar trebui macar 6 luni intre intreruperea contraceptivelor si conceptie. asta pt ca ele actioneaza la nivelul nucleului (mai exact ADNului) fiecarei celule, modificand sinteza anumitor proteine cu rol-cheie in celula. si trebuie un timp pana genele din ADN implicate aici isi revin la normal.
    pe scurt, mai bine astepti decat sa iasa un copil stramb, Doamne fereste.
  •  
    • 97 mesaje
    14 Feb 2007, 03:52
    0 0
    Eu am luat doar 2 luni anticonceptionale, am avut o dereglare de ciclu si asa le-am luat,apoi le-am intrerupt.Acuma mi se pare cam aiurea sa astept 6 luni pentru o perioada doar de 2 luni cat le-am luat.Stau si ma gandesc ca perioada asta de 6 luni este pentru cele care iau pastile de ani intregi.
    VA MULTUMESC mult pentru raspunsuri, o sa mai astept o perioada ca sa fiu sigura.
  •  
    • 49 mesaje
    14 Feb 2007, 10:08
    0 0
    Buna fetelor! Eu am luat antibebe 1 an si o luna ne-am hotarat sa avem bebe eu si actualul sot. Le-am intrerupt si dr ginec. a spus sa fac pauza o luna protejata, apoi gata cand da domnu sa vina bebe sa vina. In iunie le-am lasat (per in care ma protejasem) si din iulie la munca. Si a aparut bebelu in octombrie, deci dupa 3 luni... Si acum "avem 22 sa saptamani de sarcina" ). Succes si sanatate!
  •  
    • 3528 mesaje
    14 Feb 2007, 10:32
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 83 mesaje
    19 Feb 2007, 01:18
    0 0
    unul din mecanismele ei de actiune e, asa cum am spus, modificarea unor gene din ADN. care au nevoie de mult timp pt a se repara si a reveni la normal. e o tampenie ideea de mai sus, cu efectul de 24 ore. unele lucruri sunt mai complicate si mai periculoase decat par.
    cris, chiar daca le-ai luat 2 luni, asteapta. daca faci un copil cu probleme, n-o sa-ti reprosezi toata viata ca nu ai putut avea rabdare cateva luni?