Nastere

•  
    • 57 mesaje
    29 Aug 2003, 01:40
    0 0
    Eu as vrea sa nasc prin cezariana insa partenerul meu nu e de acord si vrea sa nasc normal. Mi-e frica de durere si de tot. Poate isi spun si alte eve povestea nasterii. Ma gandesc, taietura e taietura, dar parca decat sa iti iasa un copil prin locul ala asa mic e lux. Voi cele ce ati trecut prin nastere ce sfatuiti alte mame sa faca?
  •  
    • 636 mesaje
    29 Aug 2003, 10:51
    0 0
    Cezariana are indicatii precise...adica nasterea nu se poate desfasura normal, punand in pericol viata fatului, a mamei sau a ambilor. Acum a ajuns la moda nasterea prin cezariana pentru ca scapa mama de durere, dar de durere poti scapa si la o nastere pe cale vaginala daca ti se administreaza o anestezie epi(peri)durala.
    In plus dupa operatie refacerea dureaza mai mult, vei fi externata la minim 7 zile (in cazul unei nasteri normale vei pleca dupa 4 - 5 zile).
    Daca vei vrea sa faci gimnastica dupa nastere (pentru a reveni la abdomenul plat pe care il aveai inainte de sarcina) vei avea de asteptat...cezariana nu iti permite sa reiei activitatea fizica sustinuta, imediat.

Si apoi, prin locul acela mic si stramt am trecut si noi...nu e chiar asa de stramt pentru ca unul din osasele implicate in aceasta "aventura" devine cartilaginos, elastic , permite trecerea capului copilului (cel mai rigid element).
    Dar, daca medicul iti recomanda cezariana (din motive obiective, nu pentru ca asa e sigur ca va primi o "atentie" substantiala din partea ta) partenerul tau nu are motive sa se opuna.

Cate saptamani are sarcina?
    Sa fiti sanatosi si fericiti!
  •  
    • 72 mesaje
    1 Sep 2003, 08:45
    0 0
    Stiu, Anemone ca e posibil sa ma injuri, dar nu ma pot abtine, asa ca zic.Partenerul tau cand o sa nasca el poate sa faca ce doreste,dar atata timp cand e vorba de corpul tau el ar trebui sa fie mai intelegator.Stiu ca vorba de copilul amandorura,dar toata durerea e a ta si numai a ta.Sfatul meu e sa mergi pe mana medicului.Nastere usoara si un copil sanatos si cuminte!
  •  
    • 57 mesaje
    1 Sep 2003, 21:22
    0 0
    Nu ma supar iness ca ai perfecta dreptate. Decizia va fi a mea si nu ma simt pregatita sa trec prin chinurile nasterii. Vreau cezariana si e corpul meu!!! Nu ma las asa usor. Pupici!
  •  
    • 72 mesaje
    2 Sep 2003, 07:40
    0 0
    Bravo Anemone!Dacao sa ai aceeasi stare de spirit si in marale moment atunci totul va fi mai mult decat ok.Multa sanatate pentru tine si cel mic!Bafta si curaj!
  •  
    • 790 mesaje
    18 Sep 2003, 15:30
    0 0
    eu am o prietena f buna care a fost f impotriva (daca pot spune asa) nasterii prin cezariana...a nascut normal, iar la botez m-a tras deoparte si mi-a spus sa nu fac niciodata prostia pe care a facut-o ea. si nu e o fata nici haioasa (a terminat fac sefa de promotie fara a fi tocilara) nici fricoasa de durere.
    mi-a spus ca taietura care ti se face si atunci cand nasti normal (jos acolo, spre anus) nu te doare in momentul ala, ca te dor altele mult mai tare si nu mai simti, dar apoi te cam zvarcolesti de durere. si e nasol, sa fii taiata acolo, nu? nu mai stiu cate mi-a mai spus ea, oricum, daca ar da timpul ianpoi, ar face cezariana.

pe de alta parte, am auzit-o pe alexandra dinu (mutu) la tv spunand ca dupa cezariana a avut dureri f mari si nu ti se dau calmante ca afecteaza laptele, si ca daca ar fi stiut ar fi facut-o normal.

alte 2 tipe cu cezariana, pe care le cunosc personal, sunt f multumite de alegerea lor. spun ele simplu, comod si fara durere. si cicatricea nici nu se vede, e undeva sub slip si e mica.si una din tipele astea are 66 ani!!!!cealalta are 35, si am vazut-o in costum de baie dar nu stiu nici acum unde e cezariana aia ca eu nu am vazut-o.

sunt perfect de acord cu iness, tu hotarasti, iar daca EL spune altfel, indraznesc sa spun ca e un egoist. nici nu stie despre ce e vorba, nu va sti niciodata, dar afirma ca trebuie sa o faci cu durere. si ce durere. mama mea a nascut de 3 ori si mi-a spus ca DOARE al naibii de tare...si tipa asta de 22, prima de care ti-am povestit, mi-a spus la fel.si ei i-a spus doctorul ca a avut o nastere usoara. cica doare rau de tot.

scuza-ma, nu vreau sa te sperii, poate tu te-ai hotarat sa nasti normal, dar fii pregatita, stii e mai bine poate asa, eu iti spun ca doare tare, tu te astepti la asta, si o sa te doara mai putin.o sa-mi spui: spuneai ca doare tare tare, cand, ca eu nu am simtit...
    te pup si numai bine pt voi...3
  •  
    • 75 mesaje
    19 Sep 2003, 13:14
    0 0
    Daca as putea da timpul inapoi, as alege fara sa ma gandesc prea mult cezariana. Atunci eram mica si nestiutoare si auzisem tot felul de povesti despre nasterea prin cezariana. Nu va povestesc prin ce-am trecut la nastere ca eva nu e forum de povesti horror. Si mai patimesc si-acum, dupa 7 ani, din cauza alegerii mele.
  •  
    • 57 mesaje
    19 Sep 2003, 20:57
    0 0
    Va multumesc pt mesajele voastre . Sotul meu vroia cezariana ca a citit el nu stiu unde ca cezariana e mai periculoasa decat nasterea normala. Si se gandeste la sanatatea mea. Dar eu zic ca exagereaza pt ca cezariana are rata mortalitatii mai mare deoarece asa nasc multe femei bolnave de inima etc. Pt ultima persoana care a scris: de ce spui asta despre nasterea normala? Chiar atat de rau este? Te rog mai poti sa imi dai cateva amanunte. Ma intereseaza f mult. Mersi!
  •  
    • 562 mesaje
    20 Sep 2003, 12:59
    0 0
    Dragele mele va cer permisiunea sa va spun si eu parerea mea. Eu am nascut normal acum 15 ani. Nu am avut nici un fel de problema. Nu m-a taiat in nici un loc, doar mi s-a facut o injectie pentru dilatare. Din acel moment au inceput durerile. M-am chinuit, dar nu sa mor de durere cinci ore. Dupa care nici nu mi-am dat seama cand s-a nascut fiica mea. Daca ar fi sa mai nasc inca odata, eu nu as face cezariana. Am vazul la Mare femei care au nascut prin cezariana. Nu a fost ceva olacut. Dar depinde si de doctor de cum lucreaza. Cu semne sau fara. Oricum iti doresc draga mea ca oricum ai naste sa fie un copil frumos si sanatos. Numai bine.
  •  
    • 25 mesaje
    22 Sep 2003, 12:03
    0 0
    Eu am nascut prin cezariana acum o luna si jumatate.M-a anesteziat total, nu am simtit nimic atunci, dar dupa te refaci m-ai greu, ai dureri de la taietura, am stat in spital cinci zile, in primele zile nici nu poti sa te ridici din pat si daca o faci o faci cu dureri, ai un regim alimentar, nu poti sa te speli singura timp de 7-10 zile, nu poti sa faci efort fizic timp de 3luni. Te-as sfatui sa nasti normal, dar asta nu depinde numai de vointa ta ci trebuie sa te ajute si corpul tau, adica oasele bazinului, pozitia copilului in burta trebuie sa fie cu capul in jos in ultimile saptamini.Pentru a nu avea dureri la nastere poti sa iti cumperi o trusa pidurala.M-ai intreaba si fetele care au nascut cu asa ceva, e super.Eu am intrebat in spital pe acele fete care au nascut cu ajutorul ei.La mine nu sa putut altfel, adica sa nasc normal.Cert e ca am ramas cu acea trusa, care e sigilata si e cumparata de la farmacie, am chitanta, daca vrei ti-o pot da.Trebuie sa iti intrebi si medicul ginecolog.Cred ca monica_pisica are dreptate, e la curent cu noutatile, nu te lua dupa cele care au nascut de foarte mult timp, medicina a m-ai evoluat.Taietura iese in relief atunci cind te ingrasi, cert e ca se vede studiaza si tu aceasta problema, eu am vazut la mare multe femei cu taieturi, e ..., daca ai de unde alege, alege normal.
  •  
    • 790 mesaje
    23 Sep 2003, 08:16
    0 0
    nu stiu ce taieturi ati vazut voi, dar eu am fost din nou aseara la prietena de care v-am spus ca a nascut acum 4 ani, si am pus-o sa-mi arate cezariana...si o intrebam unde e...
    nu am nici un motiv sa va mint, si nici nu inteleg de ce asta nu se vedea!!!era in parul pubian (acum nu va imaginati ca avea padure, era si ea epilata frumos, cu mai putin par in zona aceea) si taietura, care de fapt era o dunga de aceeasi culoare cu pielea!, nici nu se vedea. suna haios si incredibil, insa eu ma uitam dupa ea si nu mi-as fi dat seama daca nu mi-o arata ea...eu am mai multe semne vizibile de buna purtare cred, decat taietura aceea.
    ea a nascut la spitalul judetean, fara spagi si pile, dar mi-a spus ca a vorbit cu doctorul inainte si l-a rugat sa o faca frumos...
    si indiferent ce chiloti porti, cu talie joasa, asta nu se vede, eu doar am vazut, ce naiba...e putin mai jos de baza parului pubian.
    ce nu inteleg este cum a putut sa iasa un copil prin taietura aceea, care avea cred maxim 6-7 cm...as fi vrut sa o vedeti, ca sa va convingeti singure...
    o pozez si v-o trimit.
    avea dreptate eva care spunea ca depinde de doctor, daca e bou sau nu!
    pupici
  •  
    • 8 mesaje
    23 Sep 2003, 14:56
    0 0
    Draga mea Anemone_2 vreau sa stii ca nasterea indiferent ca este cezariana sau nu este insotita de trauma fizica si psihica . Nu doresc sa te inspaimant ci doar sa fii pregatita sufleteste , pentru ca astfel vei trece mai usor peste uimitoarea intampare de a darui viata si de a deveni mamica .
    Eu am nascut prin cezariana fortata de imprejurarea de a pierde lichidul amniotic si de o dilatatie aproape inexistenta a colului , ceea ce insemna ca sa expun dragul meu copil la suferinte si hipoxie ( cu consecinte grave pentru sanatatea sa ). Astfel am ales de comun acord cu sotul meu si doctora obstetriciana sa alegem varianta cezarianei .
    Este relativ adevarat ca nasterea nu este dureroasa si evita traumatizarea copilului ( deoarece nasterea inseamna si pentru el o trauma ) . Fiul meu Mihai Victor a venit pe lume din somn , bland trezit la realitate , cu chipul dulce si fara acele posibile semne care apar la nastere . Numai ca de aici au inceput suferintele mele ( care probabil in cazul unei nasteri naturale nu ar fi aparut ) : durerea taieturii care desi nu este vizibila s-a vindecat destul de greu , posibilitatea de a hrani puiutul tau la san a fost indelungata si iti recomand sa iti pregatesti sanii in vederea alaptarii prin masaje cu creme emoliente si sa incerci formarea mamelonului .
    In orice caz iti doresc o nastere usoara , un copil sanatos , cu un destin luminos si fericit . Pentru el merita durerile cezarienei si orice sacrificiu .
    Cu multa prietenie ,

Daniela ( silver_gold )