cezariana

•  
    • 76 mesaje
    28 Aug 2003, 09:18
    0 0
    Ce stiti, fetelor, dupa o nastere prin cezariana, se mai poate alapta? Daca ati trecut prin asa ceva spuneti-mi si mie cum e! Multumesc! Va pup!
  •  
    • 104 mesaje
    31 Aug 2003, 21:56
    0 0
    Draga mea, bineinteles ca poti alapta!
    iar alaptatul este chiar indicat, deoarece suptul copilului determina anumite reactii in organism, ca de pilda: uterul se contracta si elimina eventualele resturi placentare si mucoase, lohiile se scurg, iar copilul tau se bucura de laptele de mama, atat de plin de calitati (anticorpi, direct de la sursa, plin de afectiune). Important este ca tu sa treci de primele 24 de ore, sa-ti revii dupa anestezie si sa incepi sa mananci cum trebuie si mai ales sa fii ferm convinsa ca vrei sa-ti alaptezi puiul!
    Multe mame operate se plang de disconfortul de dupa operatie (dureri, mobilizare anevoioasa), mai ales cand stau in sistemul rooming-in (mama cu copilul in acelasi salon), deoarece aceasta implica si avantaje (mama isi cunoaste mai bine puiul, invata sa se acomodeze cu el, il vede la orice ora din zi si din noapte, vede toate manevrele medicale care i se fac copilului) si dezavantaje: copilul plange, mama nu stie cum sa-l aline, o doare burta, simte nevoia sa se odihneasca, lactatia este insuficienta in primele 24-48 ore (colostrul, care desi este in cantitate mica este foarte hranitor pentru bebe), copilul se agita, mama se agita si asa ajunge sa spuna "eu nu am lapte, dati-i lapte praf!".
    Daca exista dorinta de alaptare, atunci mama va trece peste toate "hopurile" din primele ore de acomodare, va invata cum sa-l puna corect la san si cum sa-si stimuleze lactatia (se mulge cu pompita pentru desfundarea canalelor galactofore, bea lichide (ceai de anason, bors crud de putina, lapte, compoturi,preferabil naturale, fara e-uri, etc)si incet-incet va vedea ca copilul suge, este multumit si creste in greutate, iar laptele este din ce in ce mai mult.
  •  
    • 25 mesaje
    26 Sep 2003, 07:59
    0 0
    Nu te sfatuiesc sa faci cezariana.O luna nu poti sa iti iei copilul in brate, nu poti sa faci efort, sport, ramii cu putina burtica.
  •  
    • 25 mesaje
    26 Sep 2003, 16:06
    0 0
    Cind e frig te doare operatia o lunga perioada de timp, plus de asta ramii cu o taietura care se vede chiar daca o ascunzi in slip, chiar si Alexandra Mutu recomanda intr-o revista nasterea normala, trecind si ea prin cezariana.Dupa operatie ai dureri, trebuie sa te rogi de asistente cu bani de calmante, iar doctorii nu recomanda aceste calmante nefacind bine in alaptarea copilului,( se transmite prin lapte).