Perioada fertila??
-
0 0Fetelor,
este posibil sa ramai insarcinata in a 2-a zi a CM???? -
lyly_ANA , nicidecum. Asta se aplica doar daca ai un ciclu de 28 nde zile. Daca ai un ciclu scurt, de 20 de zile, ovulatia are loc in ziua a 6-a. Deci daca ai contact chiar si in ziua a 4-a poti ramane insarcinata tinand cont de faptul ca spermatozoizii pot trai si 48 de ore....
Revenind la subiect, sansele sunt minime in a doua zi, dar nu e imposibil
-
Eu sunt de parere ca o femeie nu poate avea decat cicluri uniovulatorii, adica doar un ovar pe luna produce un singur ovul matur... Mai multe ovule sunt produse in cadrul aceluiasi ciclu prin stimulare ovariana, adica la medic cu tratament, d-aia exista persoane donatoare de ovule.... Voi ce spuneti???
-
Pai gemenii din zigoti diferiti,care pot avea si sex diferit cum se nasc???Se mai intampla si fara tratament ca ovarul sa elibereze 2 foliculi si chiar la distanta unul de altul.Nu ati auzit in media,o femeie care a nascut gemeni la diferenta de o luna unul de altul??Oricum in a doua zi a ciclului menstrual ar fi trebuit sa ai sangerare si cam greu....sa ramai insarcinata,dar depinde cum numeri tu zilele!!!In mod normal nu se poate,poate din a patra zi!!!
-
Ce spui tu este legat de genetica...mostenirea zestrei genetice din familie
Ma gandesc ca menstruatia este un proces, iar ovulatia alt proces. Sa zicem ca la un ciclu scurt de 20 de zile, perioada fertila incepe din ziua a -4a, nu? Atunci clar ca in ziua a 2-a nu poti ramane. Stii ce mi se pare curios, ca multi docotri afirma ca nu se poate si totusi apar cazuri cum ca DA. Sa pun pe seama dezinformarii sau lipsei educatiei sexuale in scoli??? -
Maria,sunt multe aspecte de luat in calcul,numai un medic poate stabili varsta sarcinii.Sunt multe femei care au menstruatie peste sarcina,urmatoarea luna mai au f. putin si de-abia in a3a luna se opreste menstruatia.Tu discuti un caz concret???Ca de ex.am vazut aseara pe Dicoveri,tripleti nascuti dintr-o sarcina ectopica,ceea ce teoretic e imposibil,dar uite ca mai sunt si minuni si se poate intampla orice!!!
-
Am vrut sa va cer parerea, pentru ca am tot auzit si citit ca poti ramane insarcinata chiar la menstruatie...ceea ce mi-a starnit curiozitatea. Cert este ca daca intrebi un medic chestia asta sigur te catalogeheaza drept vreo inculta sau mai stiu eu ce....Asa ca la scoala am invatat una si la teorie stam altfel. Mi se pare greu de acceptat...