LA CAT TIMP POT FACE TESTUL DE SARCINA S
-
0 0buna, evelor!
sunt noua pe forum si astept cu nerabdare sa raman gravida.
la cat timp pot face testul de sarcina?
abia sapt. viitoare ar trebui sa-mi vina ciclul pe 7 mai exact, dar am unule simpome care m-au pus pe ganduri.
de 2 saptamani mananc in continuu si nu exagerez din 2 in 2 ore maxim mi se face foame oricat asi manca, eu de obicei nu prea am pofta de mancare, m-am ingrasat 2 kg si imi e foarte somn.
intreb asa ceva pt. ca daca sunt gravida asi dori sa merg sa fac un tratament de sustinere a sarcinii, pt. ca mi s-a oprit deja o sarcina la 8 saptamani si mie f frica sa nu mai patesc la fel.dr. la care eram atunci(anul trecut in primavara)cand i am spus la tel ca am scurgari maroni si ma doare f rau burta si spatele (asta fiind joi) m-a chemat la consult abia luni.si atunci mi-a dat nospa si utrogestan(luate pe gura nu pe jos), atunci fiind la prima sarcina nu stiam prea multe, de aceea acum vreau sa o iau din timp.
va rog daca ma puteti ajuta! -
Testele de sarcina teoretic se fac la o saptamana de intarziere, dar practic ele deja pot arata sarcina din ziua in care ar trebui sa vina menstra (depinde de sensibilitatea testului dar scrie pe prospect cand se pot face).
Despre tratament de sustinere nu stiu ce sa iti zic, dar ce ti-a prescris celalt doctor este intradevar singura solutie. Daca nu a fost sa pastrezi sarcina nu e vina doctorului, nu putea mai mult de atat sa faca. Probabil ca era un defect cromozomial si oricum pierdeai sarcina...e selectie naturala, se zice ca doar o treime din zigotii fecundati ajung sa formeze o sarcina.
Eu zic sa iei acid folic si sa stai linistita cu gandul ca o sa ai un bb sanatos si frumos in burtica. Fa un test de sarcina peste o saptamana si daca e pozitiv mergi la primul consult sa vorbesti cu un ginecolog (macar sa vorbesti..ca pana la 6 saptamani nu cred sa se vada ceva la ec
. -
problema mea vizavi de dr. nu era ca nu ar fi fost bun tratamentul ci ca mi-a fost dat mult prea tarziu. si acum ca sunt mai informata am realizat ca era normal sa ma cheme la echo imediat ce l-am sunat nu dupa aproape 4 zile.
oricum o sa raman toata viata cu intrebarea: daca luam mai devreme tratamentul, oare traia?
acum mi-a mai trecut, dar atunci imediat plangeam incontinu. oricum asta e viata si mergem inainte. testul barza pt. orice ora e bun?
sau sa merg sa imi fac test de sange?
multumesc mult pt. raspunsuri.