hipertiroidia

•  
    • 267 mesaje
    31 Ian 2007, 13:44
    0 0
    fetelor, mai este vreuna dintre voi care se lupta cu hipertiroidia? daca da, as vrea sa stiu si eu din experienta voastra ce trebuie sa faci, ce nu trebuie sa faci in aceasta situatie. mentionez ca am 20 de ani, am descoperit aceasta problema pe la varsta de 17, am facut un an tratament, doi ani a fost totul ok, iar acum, mi-am repetat iar analizele si e dezastuos. nush cum de se intampla, dar mi-am repetat analizele astea o data la 5-6 luni si deodata iar nu e bine...
  •  
    • 4487 mesaje
    31 Ian 2007, 14:16
    0 0
    mda....asta este. Din pacate cei care suferim cu glanda tiroida...e dezastru. Cand sunt bune analizele, cand nu.
    Nu ai voie sa mananci iod, adica sare iodata, nuci si tot ceea ce contine iod, inclusiv vitamine sau daca iei anumite pastile, daca contin iod, nu le iei.
    In rest este ok, dar...trebuie sa-ti tot repeti TSH-ul, T4, la 3-4-5 luni.
    si este bine daca faci si o ecografie la glanda tiroida sa vezi daca ai noduli sau nu.
    Nu ai o dieta anume, dar nu ai voie iod. Si ai grija cat mananci sa nu te ingrasi sau...sa slabesti si mai mult. Cam asta ar fii. Cam asta fac eu.
    sanatate.
  •  
    • 267 mesaje
    31 Ian 2007, 14:44
    0 0
    ecografia mi-am facut-o de doua ori pana acum, ultima oara acum o sapt pt k eram f ingrijorata.dr. endocrinolog mi-a zis ca arata f bine si k banuieste ca analizele mele erau gresite(tsh-ul era de 10 ori mai mic decat valoarea MINIMA normala). mi le-am repetat si au iesit chiar si mai rau. am tot vb cu doctorita si nu-mi spune nimic concret: ca sa nu beau cafea(ceea ce oricum nu faceam), sa nu mananc ciocolata si sa nu ma expun la soare. cam asta poate sa-mi spuna doctorita mea. iar de slabit am slabit intr-adevar cam mult si ma chinui sa ma mai ingras. acum mi-e frica sa nu trec in starea cealalta si sa devin prea grasa. multumesc pt raspuns si sanatate si tie!
  •  
    • 4487 mesaje
    31 Ian 2007, 14:56
    2 0
    parerea mea este sa te mai duci la un alt laborator sa-ti faci din nou analizele TSH-ului.
    si, intradevar nu ai voie cafea decat fara cofeina, nu ciocolata, si ai voie la soare. Eu stau si nu am nimic.
    In privinta greutatii, eu zic asa. Vezi ce greutate ai, ce inaltime ai, si-ti stabilesti un stas. Peste atatea kg nu vreau sa depasesc sau nu vreau sa fiu mai slaba de atat. Asa...nu te stresezi prea rau. ca esti prea slaba sau prea grasa.
    Si nu te mira ca au iesit atat de mici, ca lui tata i-a iesit ca avea TSH-ul 0,003. deci....era la pamant. si-a revenit, dar....de asta vei suferii toata viata. faci tratament, nu chiar toata viata, dar...cu anumite pauze.
    Este important sa nu te stresezi prea mult, ca iti faci si mai rau.
    pupici si...mai vb. daca vrei.
  •  
    • 267 mesaje
    31 Ian 2007, 22:02
    0 1
    ziceai de analizele tatalui tau...eu nu ti-am zis care a fost valoarea la mine: 0,004 prima data, apoi 0,002. de asta m-am speriat! iar in privinta iodului, eu stiam ca din contra, trebuie sa consumi alimente iodate, pt ca problemele la tiroida se datoreaza lipsei de iod=>consumul acestuia. nu inteleg de ce ar fi contrariul
  •  
    • 267 mesaje
    31 Ian 2007, 22:05
    0 0
    iar in privinta greutatii nu stiu ce sa-ti zic. in mod normal aveam 51-52 de kg, acum de cand au reaparut problemele la tiroida am scazut la 48-49. si am 1,68 m. acum incep sa mananc super mult si n-as vrea sa ma obisnuiesc cu multa mancare ca e mai greu dupa...o seara buna iti doresc
  •  
    • 202 mesaje
    31 Ian 2007, 23:08
    0 0
    Intr-adevar, valoarea TSH-ului nu e una tocmai buna. Eu la valoarea TSH-ului de 0,003 am primit indicatie chirurgicala. M-am operat in 2005 la Parhon iar acum ma simt foarte bine.Dr. mi-a spus ca la acea valoare a TSH-ului eram aproape in blocaj cu hipofiza. Pupici si multa sanatate. Daca te mai pot ajuta cu vreo informatie, cu mare placere.
    A, si mentionez ca am 29 de ani.
  •  
    • 4487 mesaje
    1 Feb 2007, 09:15
    0 0
    nickyri, tata era intoxicat cu iod. si in general cei care sufera cu glanda tiroida trebuie sa evite iodul. Asta stiu eu si din carti si de la doctori.
    iar ca sa vezi daca esti intoxicata cu iod, iti faci iodiremia la Parhon si asa stii cum stai. daca nu ma insel trebuie sa-ti ia sumar de urina, ca in asta se vede daca esti intoxicata sau nu.
    Iar cu operatia...depinde de fiecare om si de fiecare doctor. In general multi vor sa te taie, ca asa sunt chirurgii, dar nu intotdeauna este indicata operatia. La mine nu a fost de operatie, chiar daca am si noduli, iar la tata la fel, nu este indicata operatia.
    Asta este ceea ce ne-a zis noua, doctorul nostru, acum...depinde de al tau ce zice.
    Iar cu greutatea stai bine, dar vorba ta, nu manca pana numai poti si sa dai in partea cealalta. ia-o usor.
  •  
    • 267 mesaje
    1 Feb 2007, 13:47
    0 0
    eu nu am noduli. probabil de asta nu e asa ingrijorata doctorita mea.oricum,nici macar nu a pomenit de vreo interventie chirurgicala!
  •  
    • 366 mesaje
    1 Feb 2007, 15:29
    0 1
    toate simptomele sant normale,tratamentul hipertiroidiei este indelungat,multa multa ambitie AUTOSUGESTIE AUTOCONTROL GANDIRE POZITIVA.una cafea pe zi nu strica,dar sa nu ai abuz.multe vitamine,sara neiodata,Extraveral.presupun ca ti-a scris medicul.slabirea e normala ai ardere exagerata este din aceasta cauza.pe cat posibil vara in soare puternic defel sa nu iesi.treci pe siteul Naturaplant/endocrinologice/si gasesti produse naturale,cu descrieri,care alegi cet-i se potriveste si combina cu tratamentul medicamentos.te descurci?daca nu anunta-ma si iti caut.calmitate te rog
  •  
    • 267 mesaje
    1 Feb 2007, 19:54
    0 0
    mie mi-a prescris medicul calmepan...mai iau si propranolol(20mg/zi) si tyrozol(30 mg/zi). ma trezesc dimineata amortita...de la ce sa fie oare? calmepanul?
  •  
    • 267 mesaje
    4 Feb 2007, 14:28
    0 0
    inca ceva...TEONIS, in ce consta mai exact operatia propriu-zisa?sunt f speriata k ma sufoc noaptea...
  •  
    • 202 mesaje
    4 Feb 2007, 21:36
    0 0
    Si eu ma sufocam noaptea. Nici nu mai puteam dormi pe spate fiindca nu mai puteam respira. Operatia consta in extirparea totala sau partiala a glandei tiroide in functie de cat este de afectata. Stiu ca dupa operatie dr. mi-a spus ca am avut noroc pt. ca nu apucase sa afecteze inima sau alte organe. Oricum glanda se intinde ca o caracatita spre inima, plamani.Operatia nu este grea si refacerea este rapida. Eu iau acum tratament de substitutie Euthyrox.Doza o reglez facandu-mi periodic Tsh-ul.Mie mi-a extirpat trei sferturi din glanda. Mai am o portiune din lobul stang pe care dr. a gasit-o functionala.Te pup si sanatate.
  •  
    • 267 mesaje
    4 Feb 2007, 21:48
    1 0
    multumesc mult k mi-ai raspuns! tot asteptam un semn de le tine. am inceput tratamentul de vreo 2-3 saptamani si ma simt exact la fel. mi se pare ca nu are nici un efect calmepan-ul, iar inainte sa adorm e groaznic...nu vreau sa ajung la operatie!!!!
  •  
    • 202 mesaje
    4 Feb 2007, 22:13
    0 0
    Incearca sa te linistesti si nu te mai gandi la operatie. Si daca va fi sa o faci iti garantez ca nu e o operatie dificila.Iar eu ma simt excelent de atunci.
  •  
    • 267 mesaje
    4 Feb 2007, 22:34
    0 0
    ma bucur pentru tine. daca o sa mai am intrebari, cu siguranta o sa mai apelez la tine. multumesc mult!o seara buna! sanatate ca si tu ai nevoie! te pup
  •  
    • 202 mesaje
    4 Feb 2007, 22:42
    0 0
    Te pup si eu.Noapte buna!
  •  
    • 366 mesaje
    5 Feb 2007, 11:42
    0 0
    fetelor luati Extraveral neaparat cvhiar seara inainte de culcare cu 0,5 ora,si v-a fi somnul linistit,sufocarile vor scadea incet,eu prefer operatiei NU
  •  
    • 218 mesaje
    6 Feb 2007, 23:53
    0 0
    evening primrose oil+vitamina E,luat minim 3 luni cu 2 litri de lichide zilnic.este tratament naturist care merge pe dereglarile hormonale,inclusiv hiper si hipotiroidii.este frecvent folosit de endocrinologii deschisi terapiilor naturiste.din pacate nu se aplica si la cei cu tiroida extirpata,caci nu mai exista glanda ce trebuie reglata.
  •  
    • 366 mesaje
    7 Feb 2007, 08:22
    0 0
    spune-mi te rog unde se gaseste?