Probleme cu gingia
-
0 0Acum vreo cateva saptamani m-am trezit cu gingia rosie si cam inflamata in dreptul unui dinte. Banuind un inceput de gingivita, m-am dus la un dentist (nu cel la care mergeam de obicei, acesta fiind in concediu). Doctorul respectiv m-a asigurat ca gingia este doar putin inflamata, dar ca nu are cum sa fie gingivita fiind doar in dreptul unui singur dinte, si ca o sa-mi treaca in scurt timp.
Intre timp nu numai ca nu mi-a trecut dar m-am trezit ca gingia incepe sa se retraga incet-incet de pe dintele respectiv. L-am sunat pe doctorul meu (cel la care merg de obicei, care s-a intors intre timp), care mi-a spus ca ar putea fi gingivita, cu un inceput de paradontoza. Ma duc la medic saptamana viitoare.
Dar pana atunci ce as putea sa fac eu, acasa? Doctorul mi-a recomandat apa de gura cu clorhexidina. Este eficienta? Stiti cumva si alte remedii? Ma ingrozeste gandul ca pana atunci s-ar putea retrage si mai mult gingia, sau ca problema s-ar putea extinde la dintii de-alaturi. -
Asa am patit eu acum 2 sapatamani mi s-a inflamat gingia s-a inrosit, curgea sange daca incercam sa ma spal pe dinti. M-am dus la medic si timp de 3 zile mi-a pus un pansament cu dezinfectant de 2 ori pe zi. Mi-a spus sa continui cu tinctura de propolis (de 3 ori pe zi am pus pe rana iar juma de ora nu am mancat sa-si faca efectul) si vreau sa-ti spun ca nu mai am probleme. Gargara cu apa cu sare si zeama de lamaie intareste gingia iar ceaiul de musetel(1 plic la 200ml apa) dezinfecteaza cu, conditia sa nu papi vreo juma de ora.
Ce apa de gura contine clorhexidina? -
Adica te-ai dus la medic de doua ori pe zi timp de trei zile ca sa-ti puna pansamentul? Si tinctura de propolis ai luat-o de la farmacie? Merge sa o folosesc acum, pana ajung la medic, sau trebuie sa astept sa ajung la medic sa-mi puna si mie pansament dezinfectant? O sa incerc cu ceaiul de musetel, poate-poate se mai amelioreaza.
Apa de gura se numeste Corsodyl. -
Hmm.. nu stiu ce sa zic.. m-ai am speriat, parca nu vreau sa mi se ingalbeneasca dintii.. eu am mai folosit-o acum un an, ce-i drept doar cateva zile, si n-am avut probleme.
Ma gandesc ca daca o folosesc doar pana saptamana viitoare, cand ma duc la medic, n-o sa am probleme, nu?
Mama mea a folosit-o mai demult timp de trei spatamani si nu i s-au ingalbenit dintii.
Oricum, presupun ca se ingalbenesc treptat, nu? Adica n-o sa ma trezesc brusc cu ei galbeni. La primul semn ca li se schimba culoarea n-o mai folosesc.
Daca a mai folosit cineva aceasta apa de gura, poate spune daca a avut sau nu probleme?