pentru scanteie
-
0 0buna din nou!
problema mea, care e mai veche, incerc sa o descriu cat mai succint. deci, am facut iarasi infectie urinara. de aseara iau iarasi ciprofloxacin de 500 pentru ca am avut temperatura 38.6. acum am iarasi temperatura. doar vineri imi este gata urocultura si antibiograma. medicul de familie a zis sa iau antibioticul din cauza temperaturii. bun, acum cauzele temperaturii pot fi generalizate. in sensul ca, luni dimineata la 4 dupa ce am mers la baie, am lesinat, nu mai tin minte nimic, doar ca m-am trezit in pat, cu buza sparta, dintele mutat din loc etc... am fost la urgenta, mi-au facut analizele, au chemat chirurgul, neurochirurgul, am facut radiografii, am fost la urolog etc... nu era nici o preoblema, in afara de leucocitele cam mari si clar infectie urinara. marti diminetaa am fost si la dentist, m-au tinut acolo vreo 3 ore, mi-au repus dintisorul la loc, mi-au curatat canalul de la celalalt dinte etc... ideea e ca m-au bazait mult, nervii mei sunt "la pamant"...
... si cred ca si imunitatea mea. cred ca sunt prea stresata, nu ma odihnesc noaptea prea bine, si plus ca e iarna si legumele nu prea sunt ok, imi fac impresia ca sunt toate umflate cu E-uri...
deci, spune-mi tu, te rog, ce naiba pot face eu, ca sa nu ma pricopsesc iarasi cu o candidoza, ca de ma duc iarasi la ginecolog dupa episodul asta si imi da ce stiu eu ce tratament, ma dau cu capul de pereti. m-am saturat de ei. sunt constienta ca nu e ok, dar vreau sa stiu cand ar trebui sa iau stamicinul ala sau nistatin sau cum se mai numeste ca sa previn candidoza. fac si chestia cu iaurtul ca a fost super ok, asta daca trebuie sa o fac acum sau pe urma. nu prea pot renunta la paine pentru ca ciprofloxacinul este puternic si macar niste paine prajita dimineata sa mananc. nu o sa mai mananc cartofi, la ciocolata am renuntat de aproape 2 saptamani, nu o sa mai mananc paste etc... desi nu mancam asa ceva in exces, in afara de ciocolata, evident...
deci, TE ROG, spune-mi ce sa fac ca sa nu dau in candidoza iarasi sau ce ai recomanda tu in asa o situatie. bun, stiu ca trebuie sa imi fac CT cerebral si din astea, o sa il fac, dar nu asta te intrebam. in masura in care poti sa iti dai cu parerea la alimentatie si la profilaxie pentru candidoza sau despre imunitatea scazuta etc... te rog sa o faci. multumesc frumos. -
Anaasta,cel mai ieftin si eficient imunostimulator este siropul sau uleiul de catina,il gasesti la farmaciile cu produse naturiste!!!Pentru infectia urinara,vezi ce iese si la antibiograma,dar poti sa iei 3 luni consecutiv,in primele 10 zile nolicin,asociat cu uricol-pentru senzatia neplacuta si ceai de busuioc la greu(e si bun la gust).Nu mai bea apa de la robinet si in rest,sanatate multa!!!!
-
buna, imi cer scuze ca nu am intrat pana acum.timpul..si alte probleme de rezolvat.
deci, dupa parerea mea este bine sa astepti rezultatul antibiogramei acum pt ingectia urinara.daca mai ai febra, ia algocalmin fiole una si daca ai posibilitatea, fa-o intramuscular.scade rapid temperatura si induce un somn benefic de cateva ore.
in functie de rezultatul antibiogramei urmeaza tratamentul cu antibiotic.
paralel, ia STAMICIN-sau NISTATIN XX drajeuri, 1 drajeu la sase ore, ovule cu MICONAZOL- o cutie, introduse seara dupa o toaleta locala cu apa cu bicarbonat.este bine ca dimineata dupa toaleta intima sa folosesti unguent cu NIDOFLOR, local.
daca nu poti lua aceastea, ia GYNOSOL ovule de 200 sau 400 de mg, pe care le folosesti tot seara, si NIZORAL< tablete XX, 2 pe zi.
dupa ce termnini acest tratament, eu recomand acele ocule numite CERVUGID< care au talentul de a reface flora microbiana locala frumos.
ideea este insa ca tu trebuie sa faci ceva cu acest sistem imunitar, tocmai ca sa preintampini recidivele ulterioare.
dupa ce termini cu tratamentele acestea, fa o pauza de zece zile, dupa care fa o cura de POLIDIN , cate doua fiole pe zi intramuscular, timp de zece zile.
dupa care..treci pe o alimentatie care sa iti protejeze mucoasele-atat cea urinara cat si cea vaginala.asta inseamna alimentatie bogata in vitaminele A si E.opteaza pentru o alimentatie naturista mai mult.zarzavaturi, legume, usturoi si ceapa-fortificante ale sistemului imunitar, supe,carne- o mica dieta atkins -fara oua insa- ti-ar prinde chiar foarte bine.evita laptele, dar consuma iaurt moderat.
alunga din alimentatia ta tot ce este glucid de genul fainoaselor.dulciuri, orice contine E-uri scoate complet macar o perioada de cinci luni.
bea ceai de sanziene combinat cu galnebele- e posibil sa ai un dezechilibru hormonal si asta sa iti intretina simptomele.deagaica(sanzienele ) te ajuta sa iti reechilibrezi sistemul endocrin.
dar...ai facut o glicemie?un ex.sumar de urina?folosesti anticonceptionale?viata sexuala cum este?partener stabil sau...nu ai voie sa porti blugi cu talie joasa, nu ai voie sa porti imbracaminte sintetica si stramta, cu numai bumbac si haine mai largi.
fa si mult sport!
toate acestea la un loc ar trebui s ate ajute.nu uita insa sa imi spui rezultatul la analize.ma tem ca aceste infectii urinare pot fi date de nisip eliminat, de calculi sau altele.si atata timp cat aceste cauze nu sunt indepartate...
ps-categoric scoate anticonceptionalele, daca le folosesti! -
multumesc pentru raspunsuri tuturor.
deci, scanteie, am un partener stabil, nu folosesc anticonceptionale. la urocultura vreau sa iti spun ca a iesit doar Proteus la 20.000 germeni/ml sau asa ceva. nu mi-a facut antibiograma pentru ca se face numai la peste 100.000 de germeni - asa mi s-a spus. acum, la urgente cind mi-a facut sumarul de urina, am facut foarte putin in sticluta aceea pentru ca eu fusesem acasa la baie si ulterior mi-am pierdut cunostinta. medicul de familie a zis ca e posibil ca urina sa fi fost concetrata si de aceea sa fi spus cei de acolo ca e infectie urinara. leucocitele in numar mare mi-a zis medicul de familie ca a fost un raspuns al organismului la cazatura, adica la TCF-ul cu care m-am ales, plus ca mi s-a spart si buza etc... cam acestea sint de ultima ora. mi-a zis sa continui tratamentul cu antibioticul respectiv si sa imi iau temperatura mereu. a zis ca pe miine (dupa 3 zile de tratament) ar trebui sa fiu subfebrula, cel mult 37.5, iar dupa 5 zile afebrila. daca temperatura persista, trebuie sa o sun. cam asta ar fi. daca mai ai ceva sfaturi pentru mine, iti multumesc mult. saptamina viitoare, vreau sa imi fac o programare si la ginecolog, asa ca vad ce mi se va spune si de acolo. iti multumesc inca o data. -
Din propria mea experienta iti pot spune ca intre infectie urinara si PH-ul urinei exista o legatura stransa.
Anumite alimente sau medicamente (de ex in cazul meu antiacidele) provoaca alcalinizarea urinii, ceea ce duce la proliferarea germenilor microbieni patogeni in urina.
PH-ul urinar arata daca urina este acida sau alcalina .In mod normal urina este acida, cu pH intre 5,5 si 6,5.
Dupa o alimentatie bogata in carne si medicamente acide (sare de lamaie, vitamina C), se elimina o urina mai acida, iar dupa un regim alimentar vegetarian, dupa medicamente alcaline (bicarbonat, ape minerale) sau in cazul infectiilor aparatului urinar, devine alcalina.
Te sfatuiesc sa-ti faci anibiograma si un sumar de urina ,dar dupa 2-3 saptamani de la terminarea tratamentului cu antibiotice.
Evita spalaturile vaginale si produsele de igiena intima (deodorante, sapunuri, geluri intime) ,acestea modifica PH-ul local favorizand infectia tractului urinar.
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Urologi e/Infectia_tractului_urinar_la_tineri_si_adulti_591.htm
Surmenajul fizic si intelectual alcalinizeaza urina.
Fortifierea sistemului nervos se realizeaza prin consumarea de ceaiuri de plante: valeriana, roinita, sunatoare, rozmarin, hamei, nalba mare.
Glucidele si zaharul determina o reactie alcalina a urinei (mierea de albine nu alcalinizeaza urina).
In caz ca urina este alcalina, trebuie evitate alimentele pe baza de grau si folosite, in schimb, malaiul copt, franzelutele din faina de porumb, floricelele de porumb si porumbul.
In loc de zahar, trebuie folosita mierea si trebuie evitate portocalele si grape-fruit-urile, care, de asemenea, alcalinizeaza urina.
-In locul lor trebuie folosite MERELE, STRUGURII, AFINELE(extractul de afine)
http://arhiva.alb.ro/articole-2/masuri-practice -pentru-ridicarea-rezistentei-organismului-si-intarirea -sistemului-imunitar.html
-SUCUL DE MERISOR(in America ii zice "cranberry juice")
-CEAIUl DIN FRUCTE SI FRUNZE DE MERISOR
-Deasemenea foloseste condimentele in mancare : USTUROI, OREGANO, CUISOARE si SCORTISOARA .