vitiligo

•  
    • 706 mesaje
    27 Ian 2007, 23:12
    0 0
    Buna seara,sper sa nu plictisesc pe nimeni la aceasta ora.Nici nus tiu cum sa incep,cautam ceva pe net in seara asta(boli de piele,mama are o iritatie) si am dat de vitiligo.Eu am vitiligo de la 2 ani(acum am 23 de ani) la subratul stang,la inceput a fost pata cat un bob de orez dar cu trecerea anilor s-a marit.De cativa ani buni a stagnat,cand eram mai mica stiu ca am mers la multi doctori cu parintii,nici unul nu stia ce tratament sa imi dea,din ce cauza a aparut vitiligo,imi ziceau ca am stat la soare si de aceea s-a marit pata.Am gasit pe acest site un articol despre vitiligo,ceea ce vreau eu sa va intreb: e rau daca nu urmez vreun tratament?stiu ca nu se poate trata,ce ar trebui sa fac?e adevarat ca nu am voie sa stau la soare?pata e extinsa putin pe spate si vara la plaja imi este greu,pun o batista,imi cumpar tricouri care sunt perfect pe langa corp(mai ales la partea din spate).va multumesc
  •  
    • 295 mesaje
    28 Ian 2007, 12:52
    0 1
    Esti o fericita ca nu ti s-a extins, posibil ca ai avut o alimentatie fara grasimi, fara excitanti si probabil nu esti o fire temperamentala!Nu prea exista tratament....Daca era ceva in lumea asta care sa duca la vindecare, sunt convinsa ca ,Cornel Dinu ar fi avut bani sa cumpere tratamentul!Urmeaza acelasi regim de viata, daca-ti apare prin locuri vizibile rezolvi cu fond de ten!
  •  
    • 2794 mesaje
    28 Ian 2007, 14:00
    0 1
    Din pacate este o boala f imprevizibila. Adica poate ramine pe loc, poate avansa si sa ramii cu pete sau poate ajunge la depigmentare completa. Exista un tratament care opreste evolutia, macar nu se mai maresc petele si eu te sfatuiesc din suflet sa mergi la dermatolog cit mai repede sa vezi ce e de facut. Stiu ca au aparut si tratamente de repigmentare cu laser (nu stiu daca si la noi in tara), dar sint mai eficiente pe zone mici, nu pe un vitiligo extins. Am o prietena cu vitiligo, s-a declansat acum vreo 5 ani si n-a mers la doctor in ideea ca oricum se va albi complet in timp. Acum se pare ca evolutia s-a cam oprit si nu va pot spune cum arata. Pete din cap pina in picioare.
    Ca masuri generale: alimentatie fara condimente, evitarea pe cit posibil a stresului si a soarelui. Pielea depigmentata e extrem de sensibila la soare si nu vrei sa te alegi cu vreun cancer de piele, asa ca foloseste intotdeauna protectie solara, o crema cu un fps 15 e suficienta, insa fii consecventa in folosirea ei, atit pe corp cit si pe fata.
    Si neaparat, du-te la doctor!
  •  
    • 706 mesaje
    28 Ian 2007, 14:25
    0 1
    Da poate chiar ma pot considera fericita ca pata nu s-a extins.Cand am terminat clasa a 12a,la banchet am avut o rochie cu spatele gol si atunci am folosit fond de ten.E adevarat ca nu sunt o fire temperamentala,sunt timida,linistita,sa evit stresul e putin mai greu deoarece am sesiune,examene si de cele mai multe ori pun totul la suflet.Condimentat nu mananc,nici graismi,nu imi place.Pe de o parte imi este si frica sa merg la doctor pt ca fiecare doctor isi spune parerea si e diferita,fiecare iti da un tratament care crede el ca va da rezultate(intr-un fel face teste pe tine) dar totusi va trebui sa merg.Va multumesc mult pt raspunsuri.
  •  
    • 33 mesaje
    2 Sep 2007, 13:14
    0 1
    Imi pare rau sa aud ca suferi de vitiligo.Din pacate la mine in familie este ereditara si acum 6 ani mi-a aparut o pata mika pe picior dar abia anul asta sa extins putin.cel mai bun remediu ma auzit c este sucul de telina la momentul actual si sa incerci pe cat posibil sa te stresezi( se pare ca este un factor fffffff importanat ce duce la extinderea bolii).cit despre soare vara la mare te poti da cu o crema ce se cheama elacom si stai la soare ,iar dupa un timp zona afectata isi va reveni la normal. metoda asta am incercat-o si eu,mai alkes c locuiesc in afara si nu stiam cum vor reactiona cei de aici la asa ceva,asa ca am fol crema si am stat la soare si zona sa estompat.dar din pacate la mine nu tine decat pe perioada verii,pt.ca cum incep sa ma stresez un pik cum apare iar..ca sa o maschezi exista fonduri de ten speciale care sunt si rezistente la apa dar sunt in jur de 1 mil.sau poti incerca raze ultraviolete dar doar pe timpul iernii nu vara pt.ca razele soarelui pot face ca pielea sa se arda.ma-m interesat mult de subiect pt ca la mn in familie exista deja citeva cazuri si vreau sa evit pe cat pot sa imi apara pe fata sau prin o zona mai vizibila .a aparut un nou aparat acum care am vazut ca functioneaza aici,este ca o placa destul de mica care se poate folosi aksa si chiar am vazut rezultate destul de bune in estomparea zonelor afectate. eu aici lucrez cu tratamente cu laser si vad rezultatele obtinute.Multa sanatate si ai grija de tine.
  •  
    • 2209 mesaje
    2 Sep 2007, 23:15
    0 0
    Dar de ce te ascunzi asa atunci cand mergi la plaja? Nu este o boala transmisibila, nu faci rau nimanui. Nu-ti fa singura inima rea!