Gimnastica in timpul ciclului?
-
0 0De cativa ani mi s-a dereglat ciclul menstrual, adica de la 28-29 de zile a inceput sa-mi vina ba la 24, ba la 25, uneori chiar la 21 de zile. Problema cea mai deranjanta este ca am dureri groaznice, nu pot sa fac nimic, pur si simplu zac si bag in mine analgezice. De doua saptamani am incepu sa fac zilnic gimnastica, timp de 20 de minute, maxim jumatate de ora. Ieri mi-a venit ciclul (la 25 de zile) si spre surprinderea mea nu am dureri deloc, am avut doar niste vagi intepaturi la ovare. Sunt si aproape de sfarsitul unei cure de argila si de 2 saptamani iau si Imunostim (contine gheara matei care este antiinflamator si echinaceea), poate ca are efect si acest tratament.
Intrebarea ea este daca ar trebui sa continui cu gimnastica si acum in timpul ciclului sau daca ar trebui sa fac pauza in acest timp. Un lucru care ar mai trebui precizat este ca de cand ma stiu am un ciclu abundent care tine cam 5-7 zile. -
antonia, parerea mea este sa intrerupi gimnastica pe timpul menstruatiei. iti va curge si mai mult. dupa ce iti trece, reiei, dar acum trebuie sa faci pauza. si...felicitari pentru tratamentul pe care il iei pentru dureri.
si eu aveam dureri groaznice, dar dupa ce am nascut nu mai sunt asa, plus ca acum iau si pilule. menstruatia s-a reglat si numai am nici dureri decat mici, suportabile. -
Cura cu argila o fac anual pentru dezintoxicarea organismului, ma ajuta foarte mult. Am avut ani de zile tot felul de infectii urinare si cistite, eliminam in permanenta nisip si calculi urinari foarte mici, dar de 4-5 ani de cand am descoperit argila nu mai am nici un fel de probleme. Elimina toxinele, este un dezinfectant general al aparatului urinar, echilibreaza metabolismul. Eu folosesc numai argila lui Mircea Bocan, chiar ma simt mult mai bine dupa fiecare cura de genul asta.
Multumesc cecs, asa ma gandeam si eu, sa intrerup gimnastica acum , dar stiu ca am mai citit ca efortul este uneori chiar indicat pentru diminuarea durerilor din timpul ciclului. Din pacate nu pot sa iau anticonceptionale, imi fac rau, asa ca trebuie sa ma descurc cu produse naturiste. -
Ciresika-me, argila lui Bocan o poti comanda de pe net sau o iei de la plafar, se gaseste cam peste tot. Are si o adresa de internet si e mai ieftin daca o iei direct de la el: http://www.argila-algo.ro/
Site-ul e cam saracacios in informatii, daca vrei mai multe lamuriri cel mai bine e sa cauti in arhiva Formulei-As dupa "Mircea Bocan". -
Uite, iti dau un citat chiar de pe site:
"Preparare:
Intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan se pun 100-150ml apa. Se adauga o lingurita plina cu argila sau un bulgaras de argila de marimea unei nuci mici. Argila sub forma de bulgaraşi nu trebuie faramitata, intrucat se dizolva singura in apa. Pregatirea argilei se face din ajun: se lasa de seara pana dimineata, cand este amestecata bine cu o spatula de lemn si se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30min inainte de masa. Sedimentul (ca un zat de cafea) se arunca şi se pregatste apa cu argila pentru masa urmatoare. Acest procedeu se repeta de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante. Esential este sa se bea apa argiloasa foarte tulbure inainte de masa, nu dupa masa. Cei care postesc sau nu mananca dimineata ori seara, pot consuma argila liniştiti, fara a manca nimic după aceea. Este important sa nu se foloseasca in manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, portelanul sau lemnul.
In timpul curei de argila exista doua restricti alimentare: sa nu se consume grăsimi animale, respectiv carne de porc grasa, untura, slănina (se poate consuma carne macra de orice fel, unt, margarina, lactate); sa nu se consume alcool."
Mie nu mi se pare ca ar avea un gust rau, dar eu in general nu am probleme cu gustul mancarii, medicamentelor etc.
Daca nu esti convinsa ca o poti lua atunci cumpara de la plafar cel mai mic gramaj (e cam in jur de 50.000 lei vechi) si incearc-o.
Sanatate multa si tie Cecs!