Rana pe col....?
-
0 0Buna evelor!
Am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta,mai ales cele care sunt cunoscatore.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate ca o rana pe col sa se vada doar la control fara test Papanicolau sau alte analize.
Va intreb asta pt ca am fost la 2 medici si mi-au spus ca sunt perfect sanatoasa(dintre care si un medic de la spitalul Caritas) doar prin control fara alte teste.
Eu acum ceva vreme am avut o ciuperca care imi provoca mancarimi,usturimi si disconfort la contactul sexual de care m-am tratat si care se pare ca a aparut din cauza anticonceptionalelor.Acum nu mai am nici un simptom doar cateva dureri la inceputul contactului sexual si de-asta oare este normal acest lucru sau ar putea fi ceva ce doctorii n-au reusit sa-mi depisteze.Oare e posibil..? -
Gaby, cel mai bine fa o colposcopie, nu e dureroasa, e ca un microscopo cu care ti se examineaza colul, in acelasi timp poti sa urmaresti si tu toata operatiunea pe un monitor. Colul se da cu o substanta care face ca zonele cu leziuni sau inflamatii sa iasa in evidenta. Daca ti se descopera vreo rana dr. iti explica exact unde e situata, cat de e de mare, poate sa iti dea mai multe detalii.
Depinde foarte mult si unde iti lucrezi Papanicolau, de exemplu mie la Medicover imi iesea intotdeauna minunat, dar la Cantacuzino am aflat ca am si rana si HPV.