diabetul
-
23 Ian 2007, 09:350 0am aflat recent ca am diabet.nu am gasit raspuns cu privire la regimul alimentar.ma cam ingrozeste ideea,desi am parintii cu diabet.totusi sunt cam tanara(38 ani)pt aceasta boala.sunt putin confuza.
-
23 Ian 2007, 10:22Eu stiu ca diabetul este de 2 feluri. Insulino-dependent si noninsulino-dependent. A doua forma e mai usoara pt ca nu trebuie sa-ti faci injectii cu insulina. Bunica mea suferea de aceasta boala si stiu ca nu manca dulciuri, prajeli, carne de porc, untura, mezeluri, in general mancaruri grele. Toata viata a trebuit sa tina regim. Din pacate o data diagnosticata cu diabet va trebui sa ai grija cu alimentatia toata viata. Poti cauta si cu google mai multe informatii. Tastezi "diabet" si o sa curga siteuri.
Multa sanatate iti doresc. -
23 Ian 2007, 23:51Tinutza,gaseste un medic nutritionist bun si un diabetolog care sa-ti stabileasca tipul diabetului,tratamentul si cantitatea de carbohidrati consumati zilnic,adica v-a trebui sa mananci cantarit,ca mama mea are diabet si a ajuns la operatie de by pass coronarian,in urma diabetului si a tratamentului neadecvat!!!Au tinut-o pe tipII,adica fara insulina si acum ,dupa operatie a ajuns tot la insulina!!!Daca nu ai in oras un spital ca lumea,eu zic sa mergi la Bucuresti,inclusiv parintii,ca nu-i de joaca cu diabetul asta,da complicatii in timp,daca nu ramane glicemia sub control.Tu mai verifica,insa,sa nu fi fost o crestere pe stres.Doamne ajuta si mai vorbim!!!
-
24 Ian 2007, 23:32era firesc ca dupa operatie sa ajunga la insulina.intraoperator,organismul este supus unui stress care creste glicemia destul de bine.
intradevar trebuie consultat un diabetolog.insa sa nu te sperii daca glicemia va oscila in continuare.
poti manca orice,dar in cantitati mici si din grupe diferite
eci daca ai mancat un tip de carbohidrat azi(ex.paine,de preferat graham)nu adaugi altul(ex.cartof).mananca putin si des.fructele foarte dulci tot in cantitati mici,doar de pofta.
daca vrei ceva naturist
ecoct dintr-o mana de musetel+1 mana teci uscate de fasole+3 cotoare albe de porumb de floricele taiate marunt+3 litri de apa.se lasa sa fiarba pana scade la 1/3 din lichid,sa ramana intre 1,5-2 litri decoct.se bea 1 cana/zi treptat,inghititura cu inghititura.se face o cura de o luna.