Hiperestezie
-
0 0buna!
"din una in alta"
mai nou sufar si de hiperestezie la zgomot si culmea numai seara
va spune ceva acest termen... e o boala , un simptom, se poate trata?
multumesc! -
am fost la dr. si el mi-a spus ca am hiperestezie la zgomot.. care se manifesta seara cand incerc sa adorm...
e ciudat pt. ca nu ma simt agitata sau sa am teama de ceva anume.. si acest lucru mi se intampla de aproape 2 ani
partea delicata este ca spasmul din urechi se propaga in ceafa si imi da o stare de parca se produce un blocaj in creier...imi cer scuze nu stiu cum sa descriu cat mai exact ceea ce simt ..
si atunci imi duc mainile la urechi ca sa-mi revin..
mai am si o spondiloza cervicala f. veche..o fi de acolo...
ma gandeam la un moment dat ca este afectat nervul auditiv, dar cu auzul stau bine
oricum dintre toate starile pe care le-am avut si le mai am cea mai deranjanta este aceasta...si nu stiu ce as putea sa fac sa-mi revin? -
acum 6 ani am facut o criza de vertij, mai exact am fost diagnosticata cu sindrom vertiginos si de atunci am ramas cu stari de dezechilibru si zgomote in urechi, de parca as avea un motor.. in anumite pozitii ale urechii nu le mai simt
dr. la care am fost mi-a recomandat sedative , dar nu sunt convinsa ca acestea imi rezolva problema
in loc de dopuri imi pun vata, dar degeaba... -
Poti incerca ginkgo biloba cu paducel, este un produs naturist bun pentru circulatie in special circulatia cerebrala,inlatura zgomotele neplacute.Pentru sindrom vertiginos poti face exercitii speciale de mentinere a echilibrului.Ce teste ti-a facut medicul de ti-a depistat sindromul vertiginos?????Din cate stiu eu se face audiotestul dar nu stiu daca e concludent si pentru tulburarile de echilibru.
-
Draga steffi, audiotestul este un test standard care il face ORL-istul, nu stiu daca il face si neurologul.
Exista o serie intreaga de teste pentru a depista tulburarile analizatorului auditiv.
Cel mai important test este asa-numitul
audiometrie la prag tonal – sau simplu – audiometrie, examinarea pragului auditiv la diferite frecvente. Examinarea este efectuata intr-o cabina speciala sau intr-o camera izolata fonic. O pereche de telefoane intra-auriculare sau un set de casti sunt utilizate de catre un medic pentru a trimite sunete de diferite frecvente si intensitati pacientilor. Pacientii atunci indica medicului prin apasarea unui buton ca au auzit sunetul. Dupa aceea, examinarea continua pentru a transmite sunetul printr-un aparat numit vibrator osos, in locul setului de casti vibratorul este atasat pe frunte sau pe osul din spatele urechii (procesul mastoid - processus mastoideus). Timpanometria este utilizata pentru a efectua o diagnosticare diferentiala a bolilor urechii medii; examinarea ofera o idee despre starea functionala a perechilor de nervi cranieni VII si VIII si a trunchiului cerebral. In timpul examinarii, un dop special este introdus in urechea pacientului, dopul este conectat la aparatul care masoara rezistenta. Cu aparatul, se formeaza o presiune pozitiva si negativa in meatul auditiv extern si mai departe, aparatul transmite diverse sunete. .
Testarea Potentialului Indus Acustic Cerebral
La o astfel de examinare, se inregistreaza replica creierului la stimulii auditivi.
Ca stimul, se folosesc sunetele care trezesc reactii acustice; sunetele sunt transmise printr-un set de casti. Schimbarile in potentialul cerebral sunt inregistrate folosind electrozi speciali atasati la pielea capului pacientului, si transmise printr-un computer. Replica este compusa din valori cu maxim pozitiv identificate cu cifre romane in ordinea in care au aparut (Fig. 2).Aceste valori maxime de pe grafic reprezinta modul in care semnalele auditive sunt conduse in segmentul corespunzator la meatului auditiv. Sursele care genereaza valorile maxime de pe grafic sunt stabilite la ora actuala cu un mare nivel de probabilitate. Din cauza ca exista mai multe afectiuni ale creierului care modifica aceste potentiale, metoda permite localizarea acestor tulburari.