Lipsa de aer
-
0 0Lucrez intr-un spatiu unde se perinda cel putin 50 de persoane pe zi, iar de aerisit se poate doar printr-un geam micut rabatabil.
Cam o data pe zi, la serviciu, am senzatia ca nu respir suficient. Nu e mare diferenta, nu ma sufoc, dar simt ca respir sa zic 90-95% din necesar. Uneori apare dupa ce mananc, alteori imi trece daca mananc.
Acasa mai patesc la fel. Nu prea am caldura, folosesc un calorifer electric.
Mi se mai intampla si in masina cand este caldura la nivel mai marisor.
De cele mai multe ori cand ma apuca, deschid fereastra sau merg afara, incerc sa ma gandesc la altceva si, in timp, uit, pentru ca e foarte aiurea sa te concentrezi asupra respiratiei. Si observ apoi ca a disparut problema.
Am citit si eu pe net cate ceva despre dispnee (asa cica se numesc dificultatile de orice fel in respiratie) si am observat ca poate fi chiar si din cauze psihice. Mentionez ca eu am avut o boala rara acum cativa ani, apoi am avut TBC si mi s-a instalat teama ca va aparea altceva, mai grav, gen cancer, care ma va duce la moarte. Mi-am facut de curand analizele si nu a iesit nimic, in afara de o usoara anemie.
Am fost cateva zile la munte si acolo nu am avut senzatiile astea.
Oare ce ar trebui sa controlez? -
Lady,nu cred ca ai nimic organic,adica vreo boala,dar trebuie sa mai vezi plamanii,daca sunt ok.inseamna ca este pe stres,anxietate,de la aglomeratie sau temperaturi mai ridicate.Cica ar fi de ajutor si se si verifica motivul dispneei,daca in momentele acelea ai la indemana o punga de hartie si respiri in ea,trece si anxietatea.Nu am inceracat personal,dar....trece.Sanatate multa si nu te mai gandi la RELE,ca de aceea apar starile astea.
-
Si eu cred ca e pe fond nervos, incearca sa nu te mai gandesti la felul cum respiri sau la actul respiratiei in sine.Respiratia se poate ingreuna din cauza caldurii sau daca mancam prea mult, cand suntem tensionati muschiul diafragm se contracta si asta ne da senzatia de greutate in respiratie, deci sunt multe cauze care modifica putin felul cum respiram.Daca ai inlaturat cauza organica, atunci nu ai de sa te temi ca ai avea ceva grav.
-
Calciul si magneziul mi-au iesit la nivel bun la ultimele analize. As vrea insa sa le repet la alt laborator.
Avand eritrocitele si hematocritul usor mai mici decat normal, am vazut pe net ca poate insemna deficit de B12 sau B9 (acid folic). Dar medicul la care am fost mi-a prescris fier. Acum, dupa ce am terminat fierul, nu ma mai simt molesita.
O sa repet deci vitamine si minerale la alt laborator.
In afara de Ca, Mg, B12, B9, oare ce ar trebui sa mai fac?
Poate si B6? Asta stiu ca se prescrie pentru unele simptome (furnicaturi in maini, picioare, buze; eu aveam doar in buze) date de medicamentele impotriva TBC-ului.