Curent electric?....

•  
    • 1225 mesaje
    21 Ian 2007, 14:52
    4 3
    De cativa ani mi se intampla un lucru foarte ciudat: ma curentez cand ating diverse obiecte, metalice, sau materiale sintetice, sau pur si simplu alte persoane.... Am observat ca se intampla cand sunt nervoasa, stresata. Cel putin, cu masina mi se intampla mereu, nici nu mai indraznesc sa inchid portiera cu mana, ci cu piciorul!...
    I se mai intampla cuiva asa ceva? Ce poate fi? Inca nu am discutat cu un medic despre acest subiect, dar ma gandesc s-o fac. Zic ca poate e din cauza ca sunt o fire mai nervoasa, o fi ceva energie negativa?
  •  
    • 4411 mesaje
    21 Ian 2007, 17:28
    2 0
    si mie mi se intampla..iarna.Nu stiu care este legatura.e stresant.Eu am obiceiul,dupa ce intru in casa,ma duc sa ma spal pe maini.cum ating apa..auch..ce senzatie aiurea.si la masina patesc la fel ca tine.Trag putin de bluza ca sa o deschid,asa cu un deget.Mi e si frica uneori ..nu stiu care este explicatia
  •  
    • 650 mesaje
    21 Ian 2007, 17:41
    0 1
    electricitatea statica.
    apare din cauza frecarii. un experiment simplu: freaca o tija de sticla cu o carpa pentru cateva minute si apoi apropi-o de bucatele mici de hartie. hartia se va lipi de bagheta electrizata din cauza atractiei electrostatice.
    se intampla si cu parul (firele se indeparteaza unul de altul sau ti se lipesc de fata, haine), cu hainele de pe tine etc. iarna atmosfera e mai uscata, conduce electricitatea mai bine.
    nu patesti nimic de la micile descarcari electrice, in afara de senzatia ciudata.
    ca sa le eviti, poarta haine care nu se electrizeaza usor (bumbac in loc de lana de ex), nu le peria viguros inainte sa le imbraci.
  •  
    • 615 mesaje
    21 Ian 2007, 18:11
    0 1
    Si...miss_smith,vezi ca cu treaba cu masina nu e de glumit.Daca ar fi vb numai de electricitate statica asa cum a spus 3_07,n-ar fi mare lucru,numai ca la masini se poate intampla sa aiba loc si o scurgere de curent ce se poate transmite prin capota.Mergi si verifica-ti masina cu un aparat special de masura.Se poate intampla ca un cablu electric sa-ti atinga caroseria.Mie,o scurgere din aceasta imi impusca mereu condensatorul si platina(aveam dacie mai vechiutza atunci)
  •  
    • 1225 mesaje
    22 Ian 2007, 14:43
    2 0
    Sa fie doar electricitate statica??? Nu prea port haine sintetice sau de lana, mai mult bumbac. Cu apa nu mi s-a intamplat niciodata, iar fenomenul se petrece indiferent de anotimp. Cat despre masina, e a sotului meu, eu o folosesc doar ca pasager, la fel si copilul nostru. Insa nici unul din ei nu a patit ca mine, la atingerea portierei.
  •  
    • 2794 mesaje
    22 Ian 2007, 15:04
    0 0
    Si eu am aceeasi problema dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma duc la medic...Dar iti pot spune ca se intimpla multor persoane. Eu am patit-o odata cind am vrut sa-l pup pe iubi al meu pe buze si ne-am curentat amindoi de nu ne-am vazut! Iarasi mi se intimpla intr-un timp cind ma atingeam de mina unei prietene, ne curentam amindoua. In rest....pe masina nu pun mina goala, mi-a teama de usile de metal din magazine...asta e. Nu mi se pare o chestie care sa-mi distruga viata totusi.
  •  
    • 1225 mesaje
    22 Ian 2007, 16:07
    3 0
    Bineinteles, la urma-urmei, nu are vreun efect asupra vietii de zi cu zi! Dar ca printre cunoscuti n-am mai stiut sa se intample chestia asta, si credeam ca e ceva in neregula cu mine!...
  •  
    • 495 mesaje
    22 Ian 2007, 17:43
    0 0
    Relaxeaza-te, si eu patesc la fel! Mai ales cand e umezeala afara. Inchid portiera cu maneca de la bluza trasa peste mana, usa de la lift o deschid la fel. Coafeza mea imi ia parul cu asa o grija ... sa nu ma atinga pe frunte, ca se curenteaza! Rufele din masina de spalat le scot cu un linguroi lung de lemn!
  •  
    • 465 mesaje
    24 Ian 2007, 00:14
    1 2
    Ha! Eu ma curentez ca voi toate la un loc La usa de la masina, la apa cand vreau sa ma spal pe maini, cand pun mana pe pisica (si se transmite si la pisica - apropo, ati mai vazut pisica electrizata?), mi se electrizeaza parul cand imi trag o bluza peste cap, dar nu oricare bluza (asa cum a zis cineva, probabil la alea de lana) se mai electrizeaza de la jacheta de fâş, caciuli, fulare. Mi-am curentat si buzele cand am pupat-o pe mama, m-am mai curentat de prietenul meu cand am vrut sa ne sarutam ... Dar cel mai distractiv a fost cand m-am curentat de usa de la masina la benzinarie (!!!) si hunny al meu nu m-a mai lasat sa pun mana pe pompa ca nu cumva sa ma curentez si de aia si sa luam foc (desi absurd, de la o scanteie, se poate intampla)
  •  
    • 495 mesaje
    24 Ian 2007, 10:48
    1 1
    da, exact, si eu ma curentam de la pisoi, am luat o perie odata si am vrut sa-l perii si m-am lasat pagubasa ... sareau scantei si din el si din mine
  •  
    • 2487 mesaje
    24 Ian 2007, 11:07
    0 1
    E amuzat sa va citesc, mi se intimpla si mie dar mai rar si numai cu anumite persoane,din ce am citit mai nou au descoperit ca fiecare fiinta vie are un cimp magnetic si unul electric in jurul ei care interfereaza cu ceilalti,eu mi-am inchipuit ca la fizica cind faceam experimentele cu +/- unele se atag,altele se resping,la mine e una mai rea nu pot purta ceasuri nici mecanice,nici electronice dupa un timp "mor" si am incercat mai multe firme si bune si rele,in final m-am lasat pagubasa si intreb pe alti de ora.