varicela-RELOADED

•  
    • 891 mesaje
    20 Ian 2007, 19:46
    0 0
    Fetelor,stiu k s-a mai discutat,acum muuulta vreme despre varicela,da' acu'm-am capatuit si eu cu asa ceva.
    Iau Acyclovir la 4 ore(cu pauza noaptea),Aerius(impotriva mancarimilor),Movalis(asta nu mai stiu pt ce e) iar pt bubitze mi-am luat mixtura mentolata.Problema e ca nu stiu cum sa procedezupa ce am tamponat,s-a uscat si mi-am vazut de treburile mele..cand vreau sa o reaplic,ce fac?Sterg cu putzina apa zona si aplic din nou sau dau peste?
    In ceea ce priveste alimentatia doctorita nu mi-a zis decat sa mananc bine-voi ce stiti ca NU e recomandat sa pap in perioada asta?
    Vreeeau sa-mi treaca,e deja ziua a2a si turbeeez
  •  
    • 891 mesaje
    20 Ian 2007, 23:52
    0 0
    fetelor,mooor de mancarime.imi vine sa imi bag unghiile pana la jumatatea pielii
    arghhh!!!!
  •  
    • 1151 mesaje
    21 Ian 2007, 02:12
    0 0
    stiu ca e f important SA NU TE SCARPINI..abtine-te daca nu vrei urme urate pe piele..
    cam atat
    curaj, succes,nu e nik grav..
  •  
    • 83 mesaje
    21 Ian 2007, 21:21
    0 0
    cu mixtura dai si peste ca n-are nimic.
    da mancat mananca bine si cat mai sanatos, organismul stie sa lupte cu virusul dar tb sa-i dai vitamine si minerale.
    movalis e antiinflamator, probabil ti l-a dat pt a ajuta corpul sa se lupte cu inflamatia care insoteste infectia virala. mananca bine inainte de a-l lua.
    si pt aciclovir e bine sa iei un protector hepatic in asociere, cam oboseste ficatul. silimaria 3 cp/zi pe toata durata tratamentului si inca min o sapt dupa.
    si... abtine-te de la scarpinat!
  •  
    • 891 mesaje
    21 Ian 2007, 23:01
    0 0
    Va multumesc mult pt sfaturi!
    Aha,deci poate ca si Acycloviru imi da pofta de mancare.Kiar ma intrebam ce e cu foamea asta suspecta...
    Oare cat m-o mai tzine?TOATE bubitzele trebuiesc sa se faca mari sau unele pot ramane in stadiul actual(mici si nesemnificative)?
    Ce se intampla cu cele care se rup accidental(in somn sau..pur si simplu)?Mi-e taaare teama de semne
    va pup!!
  •  
    • 366 mesaje
    22 Ian 2007, 09:04
    0 0
    stai linistita si nu te agita!cam in 4-5 zile v-a trece greul.daca se sparg singuri nu cred ca ramii cu semne,ai grija de fata si gat,inrest da-l naibii daca ramine semn,nu-i grav.peste 10-15 ani abia se mai vede ,si eu am patit in copilarie de l-am spart si,cum treceau anii asa s-a usurat
  •  
    • 737 mesaje
    22 Ian 2007, 14:04
    0 0
    sa nu iesi din casa!!! io stiu k am iesit si m-a tinut vreo 3 saptamani. stai linistita in casa, nu face efort mare
  •  
    • 891 mesaje
    22 Ian 2007, 14:21
    0 0
    pai eu nu ies din casa(desi as vreeeeaaa ) da ' doctoritza mea tot insista sa ma vada.Azi am fentat-o da'zilele urmatoare tot vrea sa ma vada.Nu intzeleg care-i utilitatea practica..sa vada ce?ca si-asa sunt "tencuita" cu mixtura mentolata...ar tre.sa ma curatz in prealabil k doar n-oi iesi asa pe strada!
    Ufff...fetelor,are ceva daca am aplicat acum 2 seri niste comprese cu apa pe frunte si gat?Nu mai puteam de usturime si citisem pe un site ca asta ar mai calma..acum,imi fac procese de conshtiintza...
    Sunt deja in ziua a 4a(asta de cand am realizat ca am,nu de la prima eruptzie-k atunci credeam k e cos )si parca mi-e mai bine.Am fofta de mancare,ma simt odihnita,alte vezicule nu mi-au mai aparut si CRED k sunt cateva care se usuca(nu-mi pot da seama din cauza mixturii uscate)
    va multumesc mult pt sprijin-ma ajuta!
    ppups
  •  
    • 2331 mesaje
    22 Ian 2007, 15:11
    0 0
    Acu incurajati-ma si pe mine.A facut fimea cea mare varicela.Eu alaptez pe cea mica de o luna.Eu nu am avut varicela.Ma lasa nervii gindindu-ma ca fac si io si asta mica.
  •  
    • 231 mesaje
    22 Ian 2007, 20:42
    0 0
    Miki,ar fi bine sa te fereasca Dumnezeu,ca la adult e mai aiurea forma din cate stiu,asa ca trateaza-te repede pt.cresterea imunitatii,macar cu ce fructe poti manca,avand in vedere ca alaptezi si poate niste sirop de catina,dar intreaba daca ai voie sa iei!!!Hai,Doamne ajuta sa scapati!!!Pune si niste ulei de lavanda ca-i dezinfectant,ca aromoterapie.
  •  
    • 891 mesaje
    24 Ian 2007, 14:38
    0 0
    fetelor,am si eu un ghinion...
    mi-am dat zile la rand cu mixtura mentolata pe bubitze,strat peste strat si azi,dupa 5 zile,cand a trebuit sa merg la medic,am zis k nu pot merge pictata asa..si am dat cu apa..si nu se lua..cred ca avea cativa milimetri buni stratul de "var" ca sa nu mai zic ca s-a intarit.Si dai si sterge,si apa si...cateva vezicule care aveau coaja s-au rupt adika a cazut crusta si a ramas ca o mica rana.am inceput sa bocesc,cu kiu cu vai m-am dus la doctor(fara sa reusesc sa elimin de tot "varul" de pe fatza)si mi-a zis k daca nu se infecteaza e ok,nu raman cu semne.da'nu o cred si mi-e frica,teama,sunt ingrozita.Am cateva pe frunte,cateva langa spranceana.Mi-a dat si un antibiotic,preventiv,sa nu se infecteze.
    Si m-a certat ca nu am dat doar cu TALC MENTOLAT cum ma sfatuise si mi-a trebuit mixtura de-asta(m-am luat dupa mama unei amice,pediatru,care asami-a recomandat-blonda ce sunt!!!)
    acum,zic doamne fereste,dar,kiar nu exista tratament pt semnele astea?laser sau ceva de genu?doar informativ!
  •  
    • 1225 mesaje
    24 Ian 2007, 16:32
    0 0
    Am vrut eu sa pomenesc de talcul mentolat, dar ma gandeam ca eu am avut acum cativa ani si poate intre timp a aparut ceva mai eficient.... Eu am avut pe la 28 de ani, luata de la fiu-miu, carea facut o forma usoara. In schimb a mea numai usoara n-a fost, am zacut doua saptamani. N-am luat nimic, doar pudra mentolata am folosit. Pt semne nu-ti fa probleme, asteapta sa iti treaca intai eruptia, si apoi vezi cu ce ramai... Eu am reusit sa le elimin prin peeling, cu crema speciala.

Miki, sa va ajute Dumnezeu, oricum copii, cu cat sunt mai mici, cu atat fac forme mai usoare! N-are rost sa te panichezi inutil, va fi bine oricum!