S.O.S. antibioticele si contraceptivele!

•  
    • 136 mesaje
    20 Ian 2007, 11:05
    0 0
    Buna! Saptamana aceasta am luat antibiotice (penicilina) si iau contraceptive orale. Antibioticele reduc efectul contraceptivelor?! E adevarat? Eu abia acum am vazut prospectul si scria lucrul acesta.Oare exista pericolul de a ramane insarcinata? Sunt tare speriata! Ati patit asa ceva sau nu e nicio problema?va multumesc!
  •  
    • 601 mesaje
    20 Ian 2007, 12:38
    0 0
    Pai sincer nu am patit asa ceva insa din cate am aflat sapt trecuta cand am fost la medic mi s-a zis sa am fparte mare grija si sa mai folosesc inca un mijloc de contraceptie
    Asa ca mai bine ai grija nu de alta dar daca nu vresi surprize cred ca e mai bien asa.Pup si bafta
  •  
    • 1552 mesaje
    20 Ian 2007, 14:37
    0 0
    buna,daca ai luat antibiotice tb sa te protejezi in timp ce le iei si dupa ce ai terminat antibioticele inca 7 zile.
  •  
    • 136 mesaje
    20 Ian 2007, 15:11
    0 0
    Din pacate,faptul e consumat deja...Mi-am dat seama prea tarziu.SPER sa nu se intample nimic....
  •  
    • 83 mesaje
    21 Ian 2007, 21:38
    0 0
    un extras din prospectul Yasmin-ului...
    Antibiotics. Pregnancy while taking combined hormonal contraceptives has been
    reported when the combined hormonal contraceptives were administered with
    antimicrobials such as ampicillin, tetracycline, and griseofulvin. However, clinical
    pharmacokinetic studies have not demonstrated any consistent effects of antibiotics
    (other than rifampin) on plasma concentrations of synthetic steroids.
    acuma, ampicilina e un tip de penicilina, deci poti sa consideri ca interactioneaza. dar asa cum vezi si tu nu semnificativ (cand zice steroizi sintetici se refera la cei doi hormoni componenti ai contraceptivului)
    deci, linisteste-te. e f probabil sa nu se fi intamplat nimc nedorit.
  •  
    • 3311 mesaje
    22 Ian 2007, 00:17
    0 0
    hm.. stiu ca ar fi trebuit sa folosesti 7 zile si alta metoda de protectie. asa am auzit peste tot.. acum depinde si in ce perioada a lunii esti.
    acum asta e.. asteapta si tu.. si o sa vezi. bafta!
  •  
    • 3311 mesaje
    22 Ian 2007, 00:17
    0 0
    hm.. stiu ca ar fi trebuit sa folosesti 7 zile si alta metoda de protectie. asa am auzit peste tot.. acum depinde si in ce perioada a lunii esti.
    acum asta e.. asteapta si tu.. si o sa vezi. bafta!