calmantele si sarcina

•  
    • 153 mesaje
    19 Ian 2007, 13:59
    0 0
    evelor, va rog sa ma ajutati cele care ati trecut prin asa ceva. sunt insarcinata in 6 saptamani si m-a reapucat cu atacuri de panica si anxietate foarte greu de suportat. e cumplit. iar gandul ca nu pot lua nici un medicament imi creeaza o anxiettae si mai mare
    va rog sa-mi spuneti cele care ati trecut prin asa ceva, ce as putea sa fac? astazi mi-am cumparat de la plafar niste ceai antistres si ceai somn linistit de la fares, dar nu stiu daca am voie sa beau asa ceva. va rog HELP
  •  
    • 1272 mesaje
    19 Ian 2007, 14:08
    0 0
    nikol, in perioada sarcinii sunt momente cand esti nervoasa, niimic nu-ti intra in voi..etc. nu stiu daca trebuie sa iei pastile.
    exista medicamente pt liniste homeopatice, pe prospect scrie ca se pot administra in perioada sarcinii si in alaptare! nu stiu in romania, denumirea unui astfel de medicament.
    dar, NU LUA NIMIC FARA SFATUL MEDICULUI
  •  
    • 615 mesaje
    19 Ian 2007, 15:11
    0 0
    Nikole,eu mai am o saptamana,cel mult doua si cu ajutorul lui Dzeu sper sa nasc usor(desi imi este foarte frica)Am trecut si eu,(ca probabil multe fete)prin starea de nervozitate pe care o acuzi tu acuma.Am consumat si ceaiuri antistres de la Fares,dar nu stiu in ce masura m-au calmat acestea,sau mai degraba o cana de lapte cald baut inainte de culcare.Am rezistat eroic chiar si la dureri de cap fara sa iau nici un analgezic,racelile le-am tratat cu miere si lamaie.Nervi am si acum din cand in cand si mai ales cand se acumuleaza durerea de masea,balonarile,ceva contractii,arsuri,urinari dese,stari de oboseala etc.Asta am patit-o aseara,cand,din nefericire am si tipat la bietul sotul meu care manca niste seminte langa mine si ma deranjau pocniturile.Deci iti dai seama cam in ce situatie de exagerare am ajuns.Am baut o cana de lapte cald si am respirat profund de mai multe ori pana mi-am revenit(spunandu-mi mereu in gand"calmeaza-te,nu trebuie sa te razbuni pe altii pt disconfortul tau")Si a mers!Am adormit ca un prunc!Sanatate si ai grija de doua ori de tine!
  •  
    • 3528 mesaje
    19 Ian 2007, 20:23
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 153 mesaje
    19 Ian 2007, 21:46
    0 0
    multumesc evelor pt sfaturi. dar aceste ceaiuri pot fi consumate in primele 3 luni de sarcina? imi zicea farmacista sa beau 3 cani pe zi ca ma vor linisti. oare nu e prea mult?
    monic29, imi spuneai de tratament homeopat. dar din cate stiu eu primele efecte se simt abia in cateva luni si pana atunci ce ma fac? ca e foarte nasoala starea si nu o sa o suport!!!
  •  
    • 483 mesaje
    19 Ian 2007, 22:26
    0 0
    nikol30 suna-ti dr-ul. si intreaba-l, el stie mai bine ce sa iei si ce nu! Incearca sa te relaxezi, sa iei fiecare stare din momentul sarcinii ca pe ceva normal... asa si este, o stare normala de sarcina pe care unele viitoare mamici o au, altele nu!
    Multa sanatate tie si bebelusului!
  •  
    • 231 mesaje
    19 Ian 2007, 23:33
    0 0
    Nikol,sunt mamici care au greturi non-stop,altele stau pe tratamente sau chiar la pat 9luni,sa poata face un bebe si nu au nici ele vreun remediu.Asa ca incearca sa ignori starile de panica,gaseste repede un duhovnic,te spovedesti,te impartasesti,mergi duminica la sfanta liturghie si toate starile de rau vor disparea.Vecina mea a ramas insarcinata cand mai avea un bebelas de 6 luni,pe asta l-a alaptat pana la 1an si celalalt crestea in burtica,iar acum se descurca SINGURA,doar cu ajutor de la Dumnezeu,nu are nicio panica,nu mai are timp sa se gandeasca...schimba pampersi pe banda rulanta,alapteaza,face mancare,rufe la greu si apuca si ea sa manance pe fuga,sa nu piarda lapticul!!!!Si toate astea numai cu Maica Domnului si Dumnezeu,pentru ca inclusiv inainte de nastere s-a impartasit si a nascut fara nicio problema,in 4zile a fost acasa,ca mai avea unul.Pupici si ai incredere in Dumnezeu oricat ti-ar fi de rau,spune o rugaciune atunci si ai sa vezi minuni!!!