mama are depresie

•  
    • 497 mesaje
    16 Ian 2007, 18:43
    0 0
    mama are de aproape trei ani depresie.a fost la mai multi psihiatrii dar nu a urmat tratamentele prescrise decat perioade scurte de teama sa nu devina dependenta ( a mai luat somnifere acum cativa ani si a renuntat f. greu la ele ). la psiholog a fost dar dupa doua sedinte a renuntat pt ca nu a zis ca e inutil.
    sta toata ziua in casa ( e pensionara ) si se uita in permanenta la televizor. nu are prietene, nu ii place sa iasa din casa. de cand a facut depresie se plange mereu de diverse dureri (spate,picioare, abdomen) dar analizele au iesit OK. medicul de familie i-a zis ca la spate ar fi niste probleme si ar trebui sa faca fizioterapie dar nu vrea .nu stiu ce sa fac, nu o pot obliga sa mearga la doctor. eu insist mereu imi zice ca o sa mearga dar amana mereu.
    va rog dati-mi un sfat
  •  
    • 2825 mesaje
    16 Ian 2007, 19:21
    0 0
    Da-o pe mana noastra!

Acum , serios vorbind, nu crezi ca i-ar face bine sa o inscii pe eva?
    Poate isi face prietene, poate isi varsa nervii pe careva...aaa? ce zici?
    Mama ta e singura? Ai si un tatic?
  •  
    • 497 mesaje
    16 Ian 2007, 19:59
    0 0
    tata a murit dar oricum erau divortati de 20 si ceva de ani.
    ideea cu forum-ul e buna numai ca mama are o singura prietena si cu aia se vede f. rar....deci... nu e f. sociabila
  •  
    • 497 mesaje
    16 Ian 2007, 20:03
    0 0
    si .....nu stie sa scrie la calc.
  •  
    • 2825 mesaje
    16 Ian 2007, 20:19
    0 0
    Eu stiam? M-au invatat fetele mele si acum regreta, fiindca nu mai au loc de mine.

Dar la endocrinolog ai fost cu mama ta?
    Niste analize hormonale a facut?
    Cati ani are? Nu cumva e menopauza?
  •  
    • 3528 mesaje
    16 Ian 2007, 21:38
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 497 mesaje
    16 Ian 2007, 22:59
    0 0
    A trecut de menopauza,are 59 de ani.analize trebuia sa faca dar nu vrea sa se duca la doctor.nu are chef.
    iar de o ocupatie nu mai vorbesc....
    a lucrat pana anul trecut(chiar daca era pensionara) dar nu s-a mai dus pt. ca o obosea.
  •  
    • 8403 mesaje
    16 Ian 2007, 23:37
    0 0
    adu-o aici!fetele acestea sunt cel mai bun medicament.si cel mai bun medic
  •  
    • 3528 mesaje
    17 Ian 2007, 11:24
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 188 mesaje
    17 Ian 2007, 19:04
    0 0
    Mihaela,dar sa citeasca ii place?
    Am o cunostinta care o luase pe drumul asta si cineva i-a recomandat sa citeasca
    Forta gandirii pozitive
    de Norman Vincent Peale.
    Dupa ce a citit-o ,a devenit iar cea de dinainte.A inceput sa aplice ce a citit si acum spune ca e cel mai bun medicament pentru depresie si o recomanda la toata lumea.
    Incearca si cumpara-i cartea ,e doar 20 ron...
    Poate are acelasi efect,cine stie...
  •  
    • 497 mesaje
    17 Ian 2007, 19:16
    0 0
    alusa iti multumrsc pt sfat.eu am multe carti de genula acesta (inclusiv cea mentionata de tine) dar zice ca nu are rabdare sa le citeasca.o data i-am citit eu dintr-o carte despre metode de iesire din depresie. a zis ca e de acord cu ce scrie acolo dar nu poate sa aplice sfaturile respective.
  •  
    • 162 mesaje
    17 Ian 2007, 20:48
    0 0
    Pai cred ca psihologul ar fi solutia optima dar e nevoie de o perioada lunga. Fireste ca daca merge de cateva ori, nu se intampla nimic.
    Daca nici antidepresive nu ia, nu are activitati, hobby-uri - prognosticul pentru ea nu este prea bun.